Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

6thSun 

všechny recenze uživatele

James Brolin je sice fotr Joshe, ale tady vypadá spíš jako starej Christiana Balea. To jen tak na okraj. Horor jako takovej je dobrej v první půlce, kdy se zajímavě stupňuje napětí, pak se to začíná nepříjemně srát. V tý době to ale musela bejt bomba a je neuvěřitelný, kolik současnejch režisérů pořád kopíruje několik desetiletí starý postupy (viz třeba aktuální horor Jamese Wana V zajetí démonů). 60 - 70% ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Také jsem jako první díl ze sérieviděl 3:15 zemřeš. Je to velký rozdíl. V remaku bylo vše ukázáno a i když se mi líbil a atmosféra nebyla špatná, tak zde je to úplně jiná liga a myslím, že to bude režisérem. Tento počin je výborný s vynikající a brutální atmosférou a dobrými hereckými výkony. Rosenberg se tady vážně vyznamenal a dokázal nám, že i v roce "79 šel natočit parádní film na který se nedá zapomenout. 80% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková duchařina, která se povedla (a která je lepší, než nová verze 3.15 zemřeš) s výborným Jamesem Brolinem a skvělou Margot Kidder. a skvělou atmosférou, která je přesně pro tento film naprosto nepostradatelná. Ovšem v porovnání se žánrovou konkurencí (i dobovou), je to pořád o úroveň níž, než by mohlo být. Ale ta postupná stoupající paranoia hlavního hrdiny je neskutečná. A hlavní hudební téma je dokonalé. 70%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Klasika, která nepotřebuje představovat, ale mně pořád unikala. Před pár lety jsem viděl remake a ve vzpomínkách mi utkvěl jako vcelku dobré řemeslo, nu po zhlédnutí originálu si ty vzpomínky trochu poupravím: 3:15 zemřeš je totální sračka bez invence, tvářící se strašně cool a s původním filmem se nedá vůbec srovnávat. Horor v Amityville pohlcuje a straší, prostředí starého rozlehlého domu vytváří dokonalou atmosféru pro duchařské rejdy, které však nepotřebují vizualizaci, stačí bouchnutí dveří, tajemný hlas, závan chladného vzduchu, kočka za oknem a zjistíte, že Vám ani nechybí lekačky či bafající duch, i když pár by se jich tu taky našlo. Vše je vyšperkováno výbornými herci, James Brolin se povedl asi nejvíc, ale ani Margot Kidder se neztrácí a to nejen díky tomu, že jí to tady setsakramentsky sekne a nesmím zapomenout ani na pátera Roda Steigera. S příjemným mrazením v zádech prožité téměř dvě hodiny, plnou palbu neudělím jen díky dvojce, která je dokonce ještě o stupínek lepší. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Koncepcia snímku sa drží klasickej obsahovej šablóny o rodinke, ktorá sa prisťahuje do strašidelného domu, najlepšie po predchádzajúcich zavraždených majiteľoch a kde sa potom začnú diať veci - vŕzganie, poletovanie predmetov, muchy... Z tohto pohľadu film vytrieskal maximum, aj bez bubáka a extra výrazných hororových trikov atmosféra miestami pekne zhustla a niektoré scénky dokázali nahnať aj zimomriavky. Ale zase to nebola ani žiadna sláva. V tomto smere sa mi viac páčila dvojka, kde sa kvalitnými maskami a hororovými prvkami šetrilo podstatne menej. 65/100 ()

Galerie (82)

Zajímavosti (25)

  • V jedné z posledních scén se George (James Brolin) propadne schody a posléze je zcela pokryt hustou černou kapalinou. Když ale v dalším záběru přichází k autu, je zcela čistý. (noelcoward73)
  • Když Jeff (Michael Sacks) dorazí k domu, přijíždí v autě Jeep Cherokee, které má vepředu čtvercová světla. Tento model aut však měl kulatá světla až do roku 1979 nebo 1980, tudíž je Jeff nemohl mít na svém autě v příběhu odehrávajícím se v roce 1975. (hansel97)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama