Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při pátrání po nezvěstné matce dokáže neohrožená Enola Holmesová přechytračit i svého staršího bratra Sherlocka a pomoct mladému lordovi na útěku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (404)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Talentovaná netfloxovská hviezdička MBB, si užíva svoj prvý film, v ktorom hraje prvé husle. Dá sa povedať, že sa jej darí a talent rozhodne má. Avšak tento snímok je silný priemer a dosť prispôsobený dnešnej dobe ( s tým sa už zrejme nedá nič robiť a prehnaná politická korektnosť už bude niečo viac, ako skutočný pohľad na históriu a talentovanosť tvorcov ). Jednohubka, ktorá sadne iba mládeži. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dlouhovlasá Eleven, (ne)bezpečná Bellatrix a ne-hm-ující Geralt ve filmu o rodince Holmesových, který upozaďuje postavu věhlasného detektiva a dává do popředí jeho "osamocenou" sestru Enolu, jež umí v umění dedukce chodit stejně plynule jako její starší bratr. Vedle skvělého hereckého obsazení mě zaujal netradiční způsob vyprávění, v němž se hlavní hrdinka přímo obracela na publikum, čímž příběh nabýval na humorném rázu. Nicméně na druhou stranu musím říct, že jsem si od filmu sliboval nejspíš něco víc - měl jsem pocit, že jeho potenciál nebyl plně vyčerpán. Chvílemi byl film možná až příliš okatě feministicky laděný, nicméně i tak šlo o příjemně strávené dvě hodiny. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Každého, kdo tady tupě huláká, že film s hlavní ženskou postavou je emancipační agitka, mi je fakt líto. Enola Holmes je stylové, s přehledem natočené super dobrodružství, snad jen trochu dlouhé, a jestli mě na něm něco mrzelo, pak to, že se oba naráz řešené případy nijak neproťaly. Škoda. Millie Bobby Brown je ale úžasná a svým elánem si mě bez ohledu na tyhle výtky dokonale ukradla, Henry Cavill je jiný Sherlock než ti, které známe z poslední doby - lidský a ne magor, ale pořád je to postava, která se pohybuje trochu jinde než ostatní a pořád to tedy je Sherlock. Docela by mě zajímalo, jak by vypadal jeho sólo film, ale tedy mnohem raději budu za pokračování, v němž se objeví spolu s Enolou. Poslední větu komentáře věnuji hudbě Daniela Pembertona, která... No je prostě fantastická. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Najväčší problém je úplne jasný. Svet dospelých a svet Enoly nekorešpondujú. Ona je chytrejšia ako dospelí? Nemyslím si. A tento nepomer je veľmi citeľný v dvoch scénach. Prvá scéna nám ukazuje Enolu ako umne bojuje s vrahom. Predstiera utopenie, bojuje s využitým svojho prostredia a nakoniec zvládne utiecť. Druhá scéna ukazuje ako je veľmi hlúpo chytená aj odvedená do dievčenskej školy z ktorej ju musí niekto vyslobodiť a aj to veľmi prapodivným a nefunkčným spôsobom. A takýchto scén je tam veľa. Strieľanie v tme so zbraňou ktorá si vyžaduje presnosť, motívy matky k odchodu a jej hľadanie, ktoré sa z priority postupne stáva druhotnou záležitosťou ( hoci stopy boli zanechané a následne vo finále povedané, že sa vlastne nezvestnú matku hľadať vôbec nemalo) alebo už len feministicko liberálny podtext, ktorému by som sa v dobe Sherlocka Holmesa asi zasmial. Bradbeer sa snaží mať nadhľad ale vo filme mu skrátka nefunguje veľa vecí. Vzťah Henryho Cavilla a mladej Millie je jediný funkčný a zaujímavý. Keby sa jednalo o mentorstvo celý ten generačný predel by bol zaujímavejší a ľudskejší. Toto mi príde ako snaha z ďalšej série vytrieskať nejaký peniaz. Millie a Henry v pohode. Za nich by som dal 2*. Má to skvelú úvodnú pol hodinu. To že sa z toho neskôr ( po vlakovej scéne) stane úplne iný film asi nebudem riešiť. Je to ale škoda. Potenciál to malo. Po druhom pozretí zvyšujem o hviezdu. Nie je to až taká katastrofa, ako som si myslel. Hoci vyššie spomenuté veci stále platia. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, zda jsem jako Lima (čeho je moc, toho je holt příliš, to platí jak o ženském hnutí, tak třeba o filatelii), nebo už mám dost toho, když někdo točí parafrázi na parafrázi parafráze. Co vám ten Holmes udělal, že "o něm" zase něco točíte? :o) Tome Hardy, Cavill si Holmese přivlastnit nemůže, protože tenhle film NENÍ o Holmesovi. Co přijde příště? Snímek o paní Colombové? Nebo seriál o manželovi Jessiky Fletcherové? Enola je rychlokvaška od Netflixu, která sice docela dobře vypadá a zaujme patnáctileté holky (ověřeno na dcerách mé přítelkyně), ale v dějinách filmu, i kdyby to bylo "jen těch z VOD", žádnou stopu nezanechá. O originalitě si totiž může nechat jen zdát, tím je všechny velké příběhy potřeba začít. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Počas sledu obrazov predstavujúcich Sherlocka Holmesa je hlava Henryho Cavilla "prilepená" na originálne ilustrácie Holmesa od Sidneyho Pageta. (belinko)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

06.04.2022

Streamovací služba HBO Max do toho v posledních týdnech šlape a objednává jeden nový seriál za druhým. Nyní tak s posvěcením od studia Warner Bros. přichází zpráva, že se populární filmová série… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno