Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při pátrání po nezvěstné matce dokáže neohrožená Enola Holmesová přechytračit i svého staršího bratra Sherlocka a pomoct mladému lordovi na útěku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (404)

Lima 

všechny recenze uživatele

Millie je tu fakt skvělá, bez ironie. Její bezprostřední herecký výkon a k tomu příjemně utlumený, šarmantní Henry Cavill coby Sherlock spolu s netflixácky nezvykle drahou výpravou jsou jedinými klady téhle podívané. Jinak ale tuto chtěně uvědomělou, do ksichtu řvoucí politicky korektní báchorku nebrat. A to nemám vůbec nic proti ženskému hnutí za rovnoprávnost, rozhodně ne, ale tady to je až příliš „vymknuté z kloubů“, a kdykoliv se v 19.století ženy perou jako muži, nebo se chtějí prát jako muži, přijde mi to dost pitomé a odtržené od reality, jaká tehdy byla. Ve výsledku je to jen takový – dnes tak módní – politický statement dnešních hollywoodských studií. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Netflix výborně přivádí Holmese a detektivku obecně k mladšímu publiku, herecky nadupadé a příběhově zajímavé. Jen kdyby těch feministických bludů bylo méně, hned by to bylo o fous lepší. Celá rodinka Holmesů má výborný casting, od MBB počínaje, která je schopná utáhnout celý film, přes sympaťáka Cavilla (který by asi proti Downeymu nebo Benedictovi neobstál, ale to ničemu nevadí) a naprosto nesnášeníhodného Majkrofta od Claflina, až po HBC. Málokdy se stane, že větší část postav je skutečně nesympatická, ale povedlo se. Nakonec to není špatný film, slušelo by mu ale víc interakce mezi Sherlockem a Ebolou, ještě více akce (moc povedené bitky) a kdyby zde z každé druhé scény nesršelo, jak jsou muži zlí a ženy jsou jen k porodu následníka, neubral bych hvězdičku. Ve výsledku jsem byl totiž po předchozí ztrátě očekávání kvůli recenzím příjemně překvapen. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ani Enola Holmes se nedožije většího zájmu než v týdnu jejího uvedení. I přes nesporné produkční hodnoty a nádhernou výpravu je z filmu pořád cítit jen spotřebka, což nevylučuje, že jsem si film jakžtakž neužil (Opět povinná půlhodina navíc! Dramaturgy na ně!), ale nedokážu si představit, proč bych na to kdy koukal znovu. Film nepochybně těží z dvou oblíbených tváří, jež diváci nepochybně dobře znají (Millie Bobby Brown se snaží vymanit z ranku mladých hereček jedné role a Henry Cavill si zkrátka mezi sériemi Zaklínače za krásný šek udělal čas. I tentokrát mě zaráží katastrofální recenze, osobně si stojím za tím, že je co chválit, nicméně děj jako takový by pro mě osobně lépe fungoval, kdyby nebyl (skoro až násilně) napasovaný na známé univerzum...to by ovšem viděla třeba jen polovina diváků, značky jsou dnes vše...7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po tom všeobecnom hejte som si tento zábavný úlet, ale s britskou noblesou, celkom slušne vychutnal. Niežeby prípad strateného markíza patril medzi to najlepšie spojené s menom Holmes, napriek tomu je celý čas sa na čo pozerať. Je to ako slušnou výpravou, tak rýchlym tempom a v neposlednom rade aj sympatickým hereckým ansámblom. Film je tak oduševnelo nakrútený, že nejaké logické nedostatky budú vadiť len tým, ktorým skrátka tento prístup k látke nesadne už od prvých minút a vlastne sa ani nečudujem, že nejde o film pre každého. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli má cenu filmu primárně pro mladší teenagery vyčítat plakátový boj proti patriarchátu, to asi ani nijak nešlo a dokážu si představit, že i díky tomu to od Warnerů Netflix koupil, protože se to prostě skvěle hodí do dalšího emancipačního contentu na platformě. Nakonec je na tom asi nejlepší Millie Bobby Brown, která se snaží cukrbliky do kamery bojovat s tím, že scénář prostě nemá žádné nápady a opravdu vtipné si to dovolí být jen na konci pasáže s převlekem za vdovu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Chvíli po vydání plakátu k filmu si fanoušci nemohli nevšimnout jedné významné chyby. V pravé části, vedle Big Benu, je zobrazena budova zvaná Portcullis House, která byla uvedena do provozu v roce 1992, přičemž film se odehrává v 19. století. Na přebalu k soundtracku filmu již tato budova byla tvůrci odstraněna. (Muffino)
  • Hoci Sam Claflin (Mycroft Holmes) hrá najstaršieho súrodenca Holmesa, v skutočnosti je o tri roky mladší ako Henry Cavill (Sherlock Holmes). (belinko)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

06.04.2022

Streamovací služba HBO Max do toho v posledních týdnech šlape a objednává jeden nový seriál za druhým. Nyní tak s posvěcením od studia Warner Bros. přichází zpráva, že se populární filmová série… (více)

Reklama

Reklama