Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Když ubíhaly titulky, jen jsem tupě seděl a nějak mi to hlava nechtěla všechno pobrat. Do pytle... To je přesně ten typ výjimečného filmu, na který musíte koukat hodně dobře naladěný, jinak vás to semele... No, ono vás to semele i když budete naladěný. To je totiž něco, co vám v hlavě ustane na hodně dlouhou dobu. Nevím, co bych teď napsal, cloumají mnou emoce na všechny strany. Tenhle film mě dostal jako už hodně dlouho ne. Ale zároveň chápu komentáře okolo, protože je mi jasné, že to nebude film pro každého. Tom Holland je naprostý herecký génius, který střídá polohy v každé kapitole od zamilovaného jelimana, přes panické ucho ve výcviku, po vystrašeného kluka, který musí zandavat vyhřezlá střeva, po feťáka žijící v nejhnusnější kobce široko daleko, až po bankovního lupiče. A v každé poloze je prostě je výtečný. A to ještě nedávno dělal humory a střílel tak maximálně pavučiny z rukou. Skvostná hudba, skvostná režie, skvostná kamera. 100% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Představte si komorní story o lásce, válce a drogách, teď si ji představte celou natočenou jako rozmáchlou americkou odyseu jednoho dospívajícího muže, přidejte epický soundtrack Henryho Jackmana, neskutečně stylovou režii Anthonyho a Joea Russoových, která je místy snad až zbytečně moc cool, což je tak sebevědomý přístup, že je za to snad žeru ještě víc, přidejte fenomenální výkon Toma Hollanda, který by si tady normálně šel pro Oscara, celé to sestříhejte do dvou a půl hodin, a máte jedinečný, podle některých možná příliš ambiciózní film, jenž si já osobně hodlám s chutí ještě párkrát pustit, jenom abych docenil veškeré jeho nenápadné nuance, případně znovu ocenil ty zatraceně nápadné. Velká paráda a klobouk dolů, že tohle vyšlo zrovna na Apple TV+, podobně živý obraz války a následných dopadů na člověka tady už pár let nebyl. Poprvé za pandemii mě pak mrzí, že jsem něco nemohl vidět na velkém plátně. 9/10 ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na plnou palbu to nebude, ale musím uznat, že mě film snad překvapil úplně ve všem. Tak zaprvé jsem nevěděl, že se bratři Russovci pustí do tří žánrů najednou. Film je totiž rozdělen na pomyslné kapitoly, kde bych osobně viděl tři hlavní třetiny: drama nasáklé romantikou, pak válečná vřava se vším všudy a nakonec zakončeno existencionálním dramatem. A světe div se, ono se jim povedlo všechny ty žánry skloubit dohromady takovým způsobem, že výsledek nepůsobí jako narychlo slepená stavebnice. První třetina za mě nejslabší, ta mě tolik nechytla. Ale následující půlhodinka z Iráku to naplno kompenzovala (naturalistické zobrazení těch hrůz, kterými si musel každý projít, jedna scéna mi nadlouho utkví v paměti). A závěrečná hodinka, kdy se z hlavního hrdiny stala feťácká troska, to bylo přímo něco neskutečného, takové zimomriavky jen ze sledování jsem dlouho neměl. Tom Holland se tímto výkonem u mě vyhoupl opět o pár příček nahoru, jako kdyby mu nestačil Ďábel z minulého roku....prostě ne, zase mi z něj spadla čelist na zem. Oceňuji i našlapaný soundtrack od Jackmana, jenž dokáže svou různorodostí skladeb ty pamětihodné scény ještě vytunit. Možná se jedná o překvapení roku. Suma sumárum si to odnáší poctivých 8/10...Každopádně, mohu doporučit všem...Tak tíživý film s velkým emocionálním dopadem na diváka tady dlouho nebyl. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Cherry je emocionální nálož zpracovaná mistrovskou řemeslnou rukou bratří Russoovců, která vypráví o vyrovnávání se s posttraumatickou stresovou poruchou (PTSD), jakožto silného duševního otřesu z prožité války v Iráku. Cherry snoubí 5 žánrů do jednoho filmu prostřednictvím rozdělení příběhu na jednotlivé kapitoly, přičemž samostatně by film obstál na jedničku v každé z nich. Osobně snímek vnímám jako jednu z nejúzkostnějších a nejdramatičtějších osudových romancí, založenou na těžké závislosti na fenylethylaminu a heroinu, kterou jsem měl kdy možnost vidět. Způsob vyprávění příběhu je identický jako tomu je například ve Forrestu Gumpovi, kdy hlavní hrdina diváka osobně provází dějovou linkou. Obsahem, atmosférou a závislostí se Cherry nejvíce blíží kombinaci snímků Za borovicovým hájem a Requiem za sen. V porovnání s prvním zmíněným titulem působí Cherry uceleněji, v porovnání s druhým méně úzkostně, což pro koncového filmového fanouška bude působit stravitelněji, zvlášť když vezmeme v potaz víceméně identické vyznění filmu. Závěrečná scéna ve stylu Počátku dodává Cherry grády. Legendární! Už teď mám chuť na opáčko. Doporučení naprosto všem, tohle je moderní romantická militární kultovka. Poctivý pětikvalt, 💯 si nechávám po případné druhé projekci. 👌 (20.04.2021) ...díky Aadymu a Torenovi z Geekecu za doporučení, TOP tip. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Komentator neunavne komentuje vsechno co vidite na obraze.Pribeh je to obycejny,nicim zvlastni. Proto ho asi tvurci ozvlastnuji napriklad pohledem do konecniku hrdiny.Emili je neustale empaticka az pusobi nerealne. Uvital bych vic informaci o hrdinove minulosti.Postupne se tu stridaji ruzne zanry.Teen romance,armadni a socialni satira a detektivka.Zaver je az sentimentalne prepaleni.Jestli bylo cilem zamyslet se nad soucasnou epidemii drog v USA ,tak film vyzniva dost plose naprazno. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Ohio, Saudské Arábii a Maroku. (Kuzmik)
  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno