Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Cherry je fajn. Má to super režii i herecký výkony a scénář. Celkově je to ale strašně matný a nesoustředěný. Střídá se tu hromada stylů a tónů, které do sebe tak moc nezapadají a nepůsobí jako celek. V tomhle to nepůsobilo jako ucelený film, ale jako režisérní cvičení Russovců, což bylo pro mě dost rušící a rozptylující. To samé platí pro příběh, který skáče od tématu k tématu, ale vlastně nemá pořádně co říct. Jako kompletní film to má jen pár zajímavých a unikátních myšlenek, ale nic z toho není, tak dobře rozvedeno, jak by mohlo, skrze nedostatečný prostor. Tohle přefouknutí tématy a nesoustředění zapříčiňuje, že se film docela táhne místy. Jinak si myslím, že je to solidní kousek a specifckým lidem bych ho doporučil. Mohlo to být ucelenější, přesto jsem rád, že jsem to viděl a těším se na další role Hollanda i na další práci Russovců. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Cherry více než film působí jako jeden dlouhý videoklip, který je ozvláštněný o několik efektních záběrů, zpomalovaček a bourání 4. stěny. Příběh se více než dialogy posouvá za pomoci vypravěče, kterým je zároveň hlavní hrdina. Což nemusí sednout každému. Taky se navíc nejedná o nic světoborného. Pár nápadů film má, ale už jsme viděli lepší filmy s poselstvím že drogy jsou špatné. Na druhou stranu však musím uznat, že je ten příběh docela uvěřitelný. Škoda však že se film snaží vyprávět všechno možné, a tak se nám tu vyrojí hned několik zbytečných a nezajímavých odboček, které zbytečně odvádějí pozornost od hlavní dějové linie. Osobně si také myslím, že film není příliš zábavný do doby, než hlavní hrdina propadne drogám. Možná to je tím, že se ve filmu nestane do té doby nic moc zásadního, a už vůbec né nic překvapujícího. Celkově vzato pokud nemáte na co koukat a podobná témata vás zajímají, tak se na film koukněte, ale určitě se nejedná o nic co byste museli vidět, nebo co by vás něčím zásadním překvapilo. Zhlédnutí sice nelituji, ale i tak je Cherry zase jeden z těch filmů, na kterých byl trailer to nejlepší. 3* 55% ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Představte si komorní story o lásce, válce a drogách, teď si ji představte celou natočenou jako rozmáchlou americkou odyseu jednoho dospívajícího muže, přidejte epický soundtrack Henryho Jackmana, neskutečně stylovou režii Anthonyho a Joea Russoových, která je místy snad až zbytečně moc cool, což je tak sebevědomý přístup, že je za to snad žeru ještě víc, přidejte fenomenální výkon Toma Hollanda, který by si tady normálně šel pro Oscara, celé to sestříhejte do dvou a půl hodin, a máte jedinečný, podle některých možná příliš ambiciózní film, jenž si já osobně hodlám s chutí ještě párkrát pustit, jenom abych docenil veškeré jeho nenápadné nuance, případně znovu ocenil ty zatraceně nápadné. Velká paráda a klobouk dolů, že tohle vyšlo zrovna na Apple TV+, podobně živý obraz války a následných dopadů na člověka tady už pár let nebyl. Poprvé za pandemii mě pak mrzí, že jsem něco nemohl vidět na velkém plátně. 9/10 ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Takový trošičku mírnější Requiem za sen. V hlavních rolích válka, systémové opuštění válkou zmrzačených duší a drogy...jo a láska, asi. Film si občas utahuje sám ze sebe jako jakési odlehčení místy hodně náročných scén na strávení. Holland tu předvádí svůj dosavadní nejlepší výkon, doslova si sáhl na dno. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Děti, drogy jsou špatné, ano?! Zbytečně dlouhé teen drama, které se ohrané motivy snaží podávat svěží formou. Pro mě ale často špatně zvolenou, rušivou a v rámci celku nekonzistentní. Špatná režie průměrného námětu, koukatelná jenom díky opět skvělému Tomu Hollandovi. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)
  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)

Reklama

Reklama