Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

castor 

všechny recenze uživatele

„Kéž bych nikdy neřekla, že odjedu do Montrealu,“ hlesne přítelkyně Emily, která se nechala „vtáhnout“ do partnerovy posttraumatické stresové poruchy a následně drogové závislosti. A já říkám: kéž by bratři Anthony a Joe Russo ubrali na ambicích. Zdlouhavé a nevyvážené. Jako by chtěli dokázat, že už jsou zatraceně zkušení režiséři a že sakra „umí“. Příběhů o ztrápených jedincích jsme tu měli nespočet a řada z nich byla o třídu lepších. Tenhle ve mně nezanechal téměř nic. Vše začíná seznámením naivního kluka se školní (a nakonec osudovou) láskou, pokračuje narukováním do armády, kde coby medik v Iráku vidí vše z první řady. Po návratu do běžného života si vlivem válečného pekla vypěstuje závislost na drogách, která ho přivede až k vykrádání bank. Takže po středoškolské romanci si hrajeme se samopalem i s jehlami, ale komplexně to na mě nepůsobilo. Vlastně nijak. 140 minut zbytečných formálních kudrlinek, řady scén, které se vlečou a ve kterých se neodehrává nic významného. Necítil jsem ani osudovost vztahu, který tvoří jádro celého vyprávění. Stejně tak jsem necítil pověstné šimrání v břiše při válečných scénách nebo nějakou syrovost při servírování drogových seancí, ač mě tahle kapitola bavila nejvíc. Ve výsledku tudíž nic, kvůli čemu bych skákal do stropu. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Tretí a zároveň posledný film od produkcie apple tv. Aspoň tento týždeň, Cherry mierne prekvapil. Ale nechápem tie nizké hodnotenia od pár užívateľov. Je to celkom dosť natiahnuté. Ale mňa to bavilo. Aj vďaka tomu že ma baví pozerať na vykrádanie banky. Holland predviedol opäť skvelý výkon. Takisto aj tvorcovia Avengers. Za mňa dobrý film. Ktorý si zaslúži byť v červených číslach. Navyše jasný dôkaz toho čo drogy spravia s človekom. 4* ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Štýl s rozprávačom v prvej osobe á la Forrest Gump mám vcelku rád, takže to považujem za veľké pozitívum celého filmu. Čo sa týka deju, tak mám z toho zmiešané pocity. Prvá polovica filmu bola fakt skvelá a celé to pôsobilo ako irónia osudu zaobalená do sarkastického štýlu. Zlom prinieslo najmä to drogové obdobie, ktoré bolo výraznou brzdou v rozvoji deja, a čiastočne to ťahalo dej dole až do samého konca. Záverečné "bankové" obdobie opäť prinavrátilo môj záujem a napokon hodnotím film ako celok viacmenej nadpriemerne. Tom Holland bol v úlohe Cherryho naozaj vynikajúci, a aj vďaka nemu a jeho hereckému prejavu sa mi film páčil ešte o kus viac ako keby tam bol ktosi iný. Škoda tej drogovej "etapy". 4* ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Dost rozpačitý dojmy. Ty slowmotiony byli opravdu (hlavně v závěru) už vyloženě nasírací. Jinak jde v podstatě o docela vtipné i temné překvapení s hezkým koncem i po tom všem hejtu co to slíznulo. Možná díky tomu. A byť je Tom Holland bez charismatu, musím se jej tady zastat jako herce. Ano, scénář hází klacky pod nohy, ale ustál to s více než se ctí. Chtěl bych tohle vidět v rukou vhodnějších režisérů, kteří vědí co dělají a co chtějí. Škoda. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Cherry je sice pekelně dlouhá splácanina několika různých žánrů,ale osobně mě fakt bavilo to celé sledovat.Začátek je taková zvláštní high school romance,která se posléze překlopí do něčeho co by (asi) rádo bylo něco jako Full Metal Jacket,plynule přejde do něčeho co se podobá Jarhead a skončí jako PTSD feťácká gangsterka a jakkoliv to vypadá nepravděpodobně,funguje to.Pár hlušších míst se sice najde,ale jinak jsou si Russoovci jistí i mimo Marvel klícku.Navíc je tu velmi dobrá hudba Henry Jackmana a čím dál lepší Tom Holland,kterému sem neměl problém uvěřit jeho přechod ze středoškoláka na vojáka,následně vojáka co si neví rady se svým PTSD a ve finále úplnou feťáckou trosku.Až mě trochu mrzí,že Cherry nejde vidět v kině...80% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama