Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Štýl s rozprávačom v prvej osobe á la Forrest Gump mám vcelku rád, takže to považujem za veľké pozitívum celého filmu. Čo sa týka deju, tak mám z toho zmiešané pocity. Prvá polovica filmu bola fakt skvelá a celé to pôsobilo ako irónia osudu zaobalená do sarkastického štýlu. Zlom prinieslo najmä to drogové obdobie, ktoré bolo výraznou brzdou v rozvoji deja, a čiastočne to ťahalo dej dole až do samého konca. Záverečné "bankové" obdobie opäť prinavrátilo môj záujem a napokon hodnotím film ako celok viacmenej nadpriemerne. Tom Holland bol v úlohe Cherryho naozaj vynikajúci, a aj vďaka nemu a jeho hereckému prejavu sa mi film páčil ešte o kus viac ako keby tam bol ktosi iný. Škoda tej drogovej "etapy". 4* ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Rozdelením na kapitoly si režisérske duo zabezpečilo krásne ohraničené celky a mohlo nám ponúknuť svoje multižánrové nebíčko, ktoré je všetkým, len nie tým, čo divák očakáva. Ťažko film popísať, no je to v prvom rade vymaznaná a zručne spracovaná dráma. Ústredná herecká dvojka (sú fantastickí!) pôsobí veľmi mladícky a práve týmto je dopad na diváka pri sledovaní životnej cesty postáv o to drvivejší. Emočné rozdrvenie znásobuje ohromný hudobný doprovod. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Je skvělý vidět, kým bratři Russoové doopravdy jsou, když nemusí točit pyžamovou párty pro Marvel. To se ale nikomu nehodí do krámu, protože originální filmy dneska už nikoho nezajímají. Cherry sice není velká filmová událost, za pár měsíců si na to nikdo nevzpomene a do budoucna z toho nebude kult. Pokud ale Cherry něčím je, tak zatraceně skvěle a především stylově natočeným dramatem o zbytečnosti války, o vylízanosti armády, o rozkladu lidský osobnosti. To všechno s parádní kamerou, výborným soundtrackem a hodně snaživým Hollandem. Jasně, pár minut se mohlo vyhodit, smysl některých tvůrčích rozhodnutí znají zřejmě jen režiséři a žánrově je to hodně všestranný, přesto to dává smysl a o něčem to je (Že jo, Endgame?!). I mimo válečnou zónu mi to stylem připomínalo Three Kings. Nenechte se strhnout kritikou druhých a jděte po svym zážitku! ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Cherry dokáže občas vzbudit i poměrně silné emoce, je ovšem nezbytné zdůraznit, že tak činí výhradně s pomocí audiovizuálních prostředků. Bližší napojení na jakoukoliv postavu je problematické, motivace jsou mnohdy jak z šestákového románu a na jeden film je tam těch stylů prostě až moc. Přesto nemohu říct, že bych se nudil a pokud bych chtěl něco vyzdvihnout, tak to bude jednoznačně ta válečná pasáž, která je v každém ohledu ukázkovým řemeslem. Jako celek je to bohužel značně roztříštěné, a i když Tom Holland jede až na krev, měl jsem občas problém mu to uvěřit. Formálně je to sice spektakulární, ale nemohu se zbavit dojmu, že je to vlastně jen takové teatrální plýtvání talentem bratrů Russoových a to navíc u látky, které by mnohem více slušelo komornější zpracování. [60%] ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Tretí a zároveň posledný film od produkcie apple tv. Aspoň tento týždeň, Cherry mierne prekvapil. Ale nechápem tie nizké hodnotenia od pár užívateľov. Je to celkom dosť natiahnuté. Ale mňa to bavilo. Aj vďaka tomu že ma baví pozerať na vykrádanie banky. Holland predviedol opäť skvelý výkon. Takisto aj tvorcovia Avengers. Za mňa dobrý film. Ktorý si zaslúži byť v červených číslach. Navyše jasný dôkaz toho čo drogy spravia s človekom. 4* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)
  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)

Reklama

Reklama