Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

zigíš 

všechny recenze uživatele

Není to coming of age, ani válečný, generační patrně taky ne, co to je ? Bizarní kočkopes bratří co po Avengers:End Game došli pocitu, že jsou králové světa. Chladný film prostý veškerých emocí koncipují div ne jako epos (s prologem o pěti kapitolách a epilogem) kterak opovrženíhodný white trash junkie k prozření přišel. Ale současná roztěkaná generace si v něm jistě něco najde. Možná vstoupí do armády nebo začne brát drogy, co já vím, záleží na tom co jí přijde víc cool. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Russoovci si po megahitu Endgame a před nejdražším filmem Netflixu Gray Man vyzkoušeli natočit něco divácky mnohem méně přístupného pro streamovací službu, která sice může rozhazovat penězi, fanouškovskou základnu má ale stále zanedbatelnou. Cherry je rozvleklé drama, které střídá pozoruhodné pasáže s až uspávajícími, má ovšem v rukávu úžasného Hollanda a precizní hudební podklad. A pokud bude Apple do budoucna dávat zelenou takhle alespoň technicky promakaným flákům, budu (v případě, že si zrovna koupím nějakou novou Apple hračičku a budu mít službu na rok zadarmo) u toho. [viděno na Apple TV+ 23.10.2021] ()

Reklama

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus kapánek dlouhé, ale díky dobré filmařině bratrů Russo-ových to šlo stále dokoukat. Patnáct, dvacet minut dolů by ale neuškodilo a to zejména proto, že když se rozhodnete film rozdělit na kapitoly a jedna je znatelně delší než druhá, výslednému dojmu to chtě nechtě ublíží. Nevím, co jsem vlastně čekal, ale nakonec jsem byl výsledným válečně-feťácko-psychologickým mišmašem překvapen, a o to víc, že to fungovalo na emoční i dramatické úrovni. Co je pro mě ale naprosto nečekané je výkon Hollanda a jeho úspěšný úprk z role Spideyho. Jasně, vypadá mladičce, ale dost mu to žeru a po Cherry a The Devil All The Time jsem zvědavý na jeho další počiny. Mimochodem lehkým plusovým bodem je i mluvená angličtina, které bylo hezky rozumět, což se mi bez titulků hodilo. Ale to je jen takový trapný flex, na který bohužel nikoho nesbalím. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Kéž bych nikdy neřekla, že odjedu do Montrealu,“ hlesne přítelkyně Emily, která se nechala „vtáhnout“ do partnerovy posttraumatické stresové poruchy a následně drogové závislosti. A já říkám: kéž by bratři Anthony a Joe Russo ubrali na ambicích. Zdlouhavé a nevyvážené. Jako by chtěli dokázat, že už jsou zatraceně zkušení režiséři a že sakra „umí“. Příběhů o ztrápených jedincích jsme tu měli nespočet a řada z nich byla o třídu lepších. Tenhle ve mně nezanechal téměř nic. Vše začíná seznámením naivního kluka se školní (a nakonec osudovou) láskou, pokračuje narukováním do armády, kde coby medik v Iráku vidí vše z první řady. Po návratu do běžného života si vlivem válečného pekla vypěstuje závislost na drogách, která ho přivede až k vykrádání bank. Takže po středoškolské romanci si hrajeme se samopalem i s jehlami, ale komplexně to na mě nepůsobilo. Vlastně nijak. 140 minut zbytečných formálních kudrlinek, řady scén, které se vlečou a ve kterých se neodehrává nic významného. Necítil jsem ani osudovost vztahu, který tvoří jádro celého vyprávění. Stejně tak jsem necítil pověstné šimrání v břiše při válečných scénách nebo nějakou syrovost při servírování drogových seancí, ač mě tahle kapitola bavila nejvíc. Ve výsledku tudíž nic, kvůli čemu bych skákal do stropu. ()

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Film dvou polovin, zatímco v té první si Russoovci pohrávají s každou scénou, s každým záběrem, ať už prací s kamerou, s color gradingem, s hudbou či formátem, tak v té druhé se tento aspekt ku škodě, i když věřím že vědomě vytrácí. Od počátku film valí solidně kupředu, děj se hezky svižně posouvá a člověk se nestačí nudit, avšak od půle jde o pravý opak, děj se točí v kruhu a prokazuje jen malé posuny. Po pár minutách se režiséři odpoutají i od boření čtvrté stěny, které mi přišlo naprosto nevhodně, ale já obecně tuto filmařskou techniku příliš nevyznávám. Za zmínku určitě stojí i jednak zajímavý soundtrack, ale i práce s hudbou obecně, kdy občas originálním skladbám sekundují licencované tracky vážné hudby. Pochválit musím i Hollanda, který mi přišel naprosto přesvědčivý v každé poloze této vcelku emočně rozmanité postavy, moc tedy nechápu jeho opomenutí z oscarových nominací. Suma sumárum tedy šedý průměr, ale jak herec v hlavní roli, tak i režisérští bratři ukázali nemalý potenciál směrem do budoucna. 6/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)
  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Ohio, Saudské Arábii a Maroku. (Kuzmik)

Reklama

Reklama