Reklama

Reklama

Indočína

všechny plakáty
Experimentální / Krátkometrážní
Slovensko, 2014, 4 min

Obsahy(1)

Experimentálny snímok koprodukčnej dvojice tvorcov, ktorý zobrazuje snahu zachytiť pulzujúcu prítomnosť okamihu tejto doby. Konzum a matéria pokrývajúce dynamický život človeka. Forma vysporiadania sa prostredníctvom zrkadla skutočnosti. Tá je však u každého jedinca špecifická. Čo vidíš TY?! Pozrite sa na kombináciu dvoch pohľadov, ktoré hľadia po svojom. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Radko odpad!

všechny recenze uživatele

Štúdio N&N (Neplecha & Nezbeda) ponúka ďalšiu pecku Romana Martinského a Jána Hábera pod názvom Indočína. Kdeže Régis Wargnier a Jeho Indočína. To bola omáčka pre vytrasených čajomilov. Toto je tá pravá Indočína mysle. A keby boli námietky, že prečo tu odporúčam v komentári takýto film, odpoviem hrdo a nezlomne citátom z neho: "Opíjať sa momentmi života v snahe o plnosť intenzity chvíľ, ktoré sme si vybrali.". ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Roman Martinský je slovenský Neil Breen nebo prostě tím, co je pro Česko Pavel Dorotka. Člověk, co prostě filmařinu vůbec neovládá a jeho snímky jsou špatné po všech stránkách. ze všech těch tří mi ho je líto asi nejvíc, protože on se snaží něco říct (a taky z nich má největší soudnost, Breen a Dorotka jsou totální egoisté), ale říká to tak strašně směšným a trapným způsobem, že člověk jenom čumí. I tady si recituje svoji nebáseň (což je báseň, která se nerýmuje - opravdu úžasná forma umění!), se svým kamenným výrazem a robotickým přednesem, ze kterého jdu vždycky do kolen a tady už to došlo tak daleko, že jsem chytl záchvat smíchu. Nejprve sledujeme "uchvacující" zrychlené zdvojené záběry lidí pohybujících se ve městě, to vše podkreslené hudbou jak z nějaké levné diskotéky. No a pak se tam objeví robot Martinský (Dokonce dvakrát! A kouká na sebe, jak Neil Breen na svého bratra Neila Breena s falešnými vousy ve filmu Twisted Pair (kdo viděl alespoň trailer, chápe)), začne "recitovat" a je z toho celého komedie, nebo spíš parodie na experimentální filmy. A když už jsem si myslel, že mě nic nepřekvapí, Martinský se ve strhujícím finále svého (nejspíš) opus magnum pokusil o emoce a ješt k tomu všemu přidal akční nápis SAVE YOUR SOUL, ze kterého jsem šel do kolen už podruhé. No nářez, asi si budu muset projet celou jeho filmografii, protože se u toho bavím víc, jak u většiny komedií. Objektivně je to samozřejmě odpad!, ale za to, že jsem se skvěle bavil, ty 2* z recese dám. A možná bych dal i 3*, tyhle dobré špatné filmy se nedají hodnotit podle normální stupnice. ()

Reklama

Reklama