Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

H34D 

všechny recenze uživatele

Osvěžující, v určitých místech "skrytě" černohumorný horror, který přináší to nejlepší z béček 80. let, ale přitom je na rozdíl od nich natočen takřka áčkovým způsobem. Vynikající vizuální efekty a slušná kamera značí, že Sliz je nejen "guilty pleasure", ale i pocta filmů podobným. Scénář byť typicky jednoduchý, má vcelku zajímavou zápletku a snaží se spoustu situací řešit alespoň v rámci možností tím méně předvídatelným způsobem, což nejvíce odnesou samotné postavy :) Za tento nečekaně příjemný zážitek silnějších 7/10 ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sympatický, ľahko humorne ladený sci-fi horor, režírovaný "znovuoživiteľom" Nočnej mory v Elm Street Chuckom Russellom, o pohybujúcej sa záhadnej mase slizu, požierajúcej všetko živé. Čo sa vizuálnych efektov týka, je táto snímka na svoju dobu zvládnutá na jednotku. Dej je dynamický, hneď od začiatku sa niečo deje, film ani na okamih nenudí. Zábavné béčko, ktoré mnohí považujú za posledný zásadný horor zlatého obdobia 80tych rokov, s čím sa v podstate aj dá súhlasiť... ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pro někoho to je asi kult, já o existenci Slizu nevěděl. Překvapivě dobré, kromě stupidního neútěku Meg kanálovým oknem, kterým by projel bagr, není moc co vytýkat. V autě zahlédnou znalci Bejvoče Šauný, celou dobu vám společnost dělá (jak se tak do její filmotéky dívám, jen v tomhle snímku) velmi půvabná Shawnee Smith. Parchanti ve skafandrech dostanou na prdel a nakonec kouzelná romance s opravdickými sněhovými vločkami. Celý film dabuje asi šest postav, Bontonu se ale podařilo vybrat takové hlasy, že to kupodivu ani neruší. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Kvalitná osemdesiatková zábava, v ktorej sa pracuje so známymi, 800x overenými proprietami zvoleného žánru, ale deje sa tak šikovne, skoro až sviežo a hlavne funkčne. Nečakané a nápadité úmrtia v úvode potešia nie menej, než "proti-systémové" finále, hlavné postavy sú vo svojom odhodlaní presvedčivé (fandíte im), epilóg možno očakávaný, ale taký tam skrátka patrí a je neodolateľne podaný (a zahraný). Fakt tomu niet čo vytknúť. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Sám so svojim hodnotením nie som moc spokojný, ale tú štvrtú tam proste nedám. Prečo? Vlastne ani neviem. Keď sa to tak vezme, v rámci hororového sci-fi béčka je to vlastne úplná špička, a triky sú na výrazne lepšej úrovni, ako podobné filmy z tej doby. Príbeh klasický, so všetkými možnými klišé a Áno, medzi filmami s touto tématikou by Sliz kľudne mohol fungovať ako učebnica. Je tu všetko čo tu má byť (možno až na sprchovaciu scénu) a aj keď zrovna moc nevystraší, zaručene aspoň pobaví. No a na tom to u mňa asi stroskotalo. Na tie možnosti mi to proste neprišlo dostatočne zábavné. 65% PS: Síce iba na chvíľku, ale objaví sa tu aj (vtedy devätnásťročná) Erika Eleniak. Na moment to už vyzerá, že uvidíme aj kozy, ale nakoniec jej z tade vylezie sliz. Tomu ja hovorím horor. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Zmrzlý sliz na konci filmu byl vytvořen z kuchyňské soli obarvené na fialovo. (Chatterer)
  • Kevin Dillon jezdí na motocyklu značky T100R Triumph Tiger. (HellFire)
  • Natáčelo se v malém městečku Abbeville v Louisianě. (HellFire)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama