Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

The Blop je skvělej sci-fi horor, vo tom žádná, ale... proč sliz? Ne vážně, představte si, jak producenti a scénáristé a další tihle henti sedí v tej jejich kanceláři, hážou do prostoru nápady a pak někdo vykřikne- Sliz! Sliz? Really? Arnie měl Predátora, Ripleyová měla Vetřelce a my budeme mít růžovej puding...? Ale svědku Jehonohy, div se, vono to funguje! Efekty parádní (Fakt béčko? A fakt rok 1988? Epic!), Kevin Dillon tam skáče na Triumphu (btw nejkrásnější motorka ever) a samozřejmě sliz... sliz, co láme lidi vejpůl a sliz, co při zmrazení krásně krystalizuje. Takhle nějak vznikají kultovky. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Poprve jsem to videl, kdyz mi bylo 6 (89 rok) na chate, divali se na to dospeli a ja s bratrankem pricumoval. To byla chyba, jeste tyden potom jsem byl z toho podelanej :D :D. Nedavno se mi to konecne podarilo sehnat a ja si tak mohl zavzpominat na sve detstvi. Je to dobrej horror, zadny nudny Bcko, na tu dobu fakt dobra podivana a dokonce i s vtipnymi momenty. Dneska by zrejme neobstal, ale na svou dobu mohl smele konkurovat jinym... ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sympatický, ľahko humorne ladený sci-fi horor, režírovaný "znovuoživiteľom" Nočnej mory v Elm Street Chuckom Russellom, o pohybujúcej sa záhadnej mase slizu, požierajúcej všetko živé. Čo sa vizuálnych efektov týka, je táto snímka na svoju dobu zvládnutá na jednotku. Dej je dynamický, hneď od začiatku sa niečo deje, film ani na okamih nenudí. Zábavné béčko, ktoré mnohí považujú za posledný zásadný horor zlatého obdobia 80tych rokov, s čím sa v podstate aj dá súhlasiť... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Mimořádně zábavné a křišťálově čisté osmdesátkové béčko. Sliz staví klišé na klišé, je zde vlastně vše, co v béčkovém hororu být může, což bych v ambiciózním filmu hodnotil negativně, ale tady jsem slastí až chrochtal. Triky a masky jsou převážně na vynikající úrovni, spoustu scén (kino, kanalizace, nemocnice, telefonní budka) si budu dlouho pamatovat. Moje pětihvězdičkové hodnocení je samozřejmě značně neobjektivní, ale zato od srdce. PS: Chcete-li se bát, sáhněte radši po něčem jiném. Horror movie of the year ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Film s názvem Sliz... z roku 1988... prostě musíte mít na svém filmlistu, jinak nejste správní fajnšmekři. Pokud máte rádi tyhle snímky z období okolo vašeho narození (takže žádné ajfouny, prosím) a nebojíte se toho, že byste se mohli bát, směle do Slizu. Mně osobně se zamlouvalo pojetí a nálada filmu celkově, několik scén bylo vyloženě skvostných a za ten konec jsem chtěla popadnout ocelovou tyč a mlátit s ní do topení (jako nadšením, kdyby to někdo neto..), ale nemám doma ocelovou tyč. Asi bych si ji měla pořídit, kvůli dalším snímkům, člověk by měl být připraven. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Zmrzlý sliz na konci filmu byl vytvořen z kuchyňské soli obarvené na fialovo. (Chatterer)
  • Film byl dotočen 26. května 1988 a do kin byl uveden 5. srpna téhož roku. (ČSFD)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama