Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Film s názvem Sliz... z roku 1988... prostě musíte mít na svém filmlistu, jinak nejste správní fajnšmekři. Pokud máte rádi tyhle snímky z období okolo vašeho narození (takže žádné ajfouny, prosím) a nebojíte se toho, že byste se mohli bát, směle do Slizu. Mně osobně se zamlouvalo pojetí a nálada filmu celkově, několik scén bylo vyloženě skvostných a za ten konec jsem chtěla popadnout ocelovou tyč a mlátit s ní do topení (jako nadšením, kdyby to někdo neto..), ale nemám doma ocelovou tyč. Asi bych si ji měla pořídit, kvůli dalším snímkům, člověk by měl být připraven. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Chuck Russell a Frank Darabont poriadne upgradeovali pôvodný scenár a Chuck Russell na vrchole svojich režijných síl ukuchtil eňo ňuňo béčko ako sa na daný film s názvom Sliz patrý. I keď originál mám rád, šantenie tohto slizu medzi výborne napísanými a obsadenými postavami je radikálne efektnejšie a atmosferickejšie. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ZÁHRADNÝ MASAKER. KRVÁK. MUŽ V HOKEJOVEJ MASKE ROZREZÁVA ĽUDÍ. ŽIADEN STRACH, NIE JE TAM ŽIADEN SEX ANI NIČ ŠKAREDÉ." __ Robí blob, robí blob, hej robí blob, blob, blob... pospevoval som si ešte pred pozeraním upravenú verziu piesne z reklamy na žuvačky nimm2 soft a tešil som sa na poriadne slizkú zábavu. Napokon to nebolo zlé, ale mohlo to byť ešte lepšie. Okrem veľkorysému rozpočtu dopomáhajúceho ku kvalitnej trikovej zložke oceňujem miestami veľmi nápaditý strih vzájomne odlišných scén. Za obzvlášť vydarenú možno považovať najmä celú pasáž v kine s následným útekom v kanalizácii, ktorá okrem dobre vystihnutého napätia ponúka citáciu z vtedy aktuálnych Cameronových ,,Votrelcov". Skôr neochotne som prijal záležitosti týkajúce sa pôvodu Slizu; informácie o jeho účasti na likvidácii dinosaurov alebo ako zbrane proti sovietom sú zbytočne cez čiaru a pre príbeh prakticky nepotrebné. Scenár si tiež mohol dať záležať, aby jednotlivé pomerne efektné úmrtia nevyzneli až priveľmi repetatívnea neboli divákovi servírované tak akosi z povinnosti. Tradičné načrtnutie pokračovania sľubovalo zaujímavý posun v príbehu a je na škodu, že sa dosiaľ neuskutočnilo pre zarážajúci slabší divácky záujem vďačného a nepochybne atraktívneho projektu. (2440. hodnotenie, 212. komentár k filmu) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na městečko Arborville spadl Kaplického blob, ale nebude tu knihovna - to zvětšující se syrové játro chce teror! Povedená žánrovka s na svůj ročník obstojnými triky, kde Kevin Dillon dokonale splňuje kritéria člověka s označením "liskací typ", ale zase na druhou stranu, není to něco, k čemu by se člověk s láskou vracel - vždyť ani Mitchův oranžový plovák E.Eleniak nestačil ukázat bóje.. „Soon, Madame, soon... the Lord will give me a sign.” ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Mimořádně zábavné a křišťálově čisté osmdesátkové béčko. Sliz staví klišé na klišé, je zde vlastně vše, co v béčkovém hororu být může, což bych v ambiciózním filmu hodnotil negativně, ale tady jsem slastí až chrochtal. Triky a masky jsou převážně na vynikající úrovni, spoustu scén (kino, kanalizace, nemocnice, telefonní budka) si budu dlouho pamatovat. Moje pětihvězdičkové hodnocení je samozřejmě značně neobjektivní, ale zato od srdce. PS: Chcete-li se bát, sáhněte radši po něčem jiném. Horror movie of the year ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Zmrzlý sliz na konci filmu byl vytvořen z kuchyňské soli obarvené na fialovo. (Chatterer)
  • Částečně rozpuštěného, ale stále živého vojáka ztvárnil kaskadér Noble Craig, trojnásobný amputář, který během války ve Vietnamu přišel o obě nohy, ruku a oko. (ČSFD)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama