Reklama

Reklama

Rytmus: Tempos

  • Slovensko Tempos
Trailer 2

Obsahy(1)

Prohry, výhry, fakta. Hudební dokument Tempos je příběhem Patrika Rytmuse Vrbovského a jeho 30ti-leté dráhy rappera. Film není dalším rodinným medailonkem, snímek Tempos mapuje dlouhou a neopakovatelnou hudební kariéru od naprosté nuly až na vrchol. Svůj příběh vypráví Rytmus s pomocí jedinečných a nikdy nezveřejněných záběrů a za přispění řady dalších muzikantů, kteří během dlouhé doby zkřížili jeho cestu a Rytmusovu tvorbu nějakým způsobem ovlivnili. Nebo byli ovlivněni. Vedle historie jednoho hudebního žánru u nás, je Rytmus: Tempos osobní film. Rytmus v něm odhaluje zákulisí, nečekané nástrahy a zklamání, které v kariéře zažil. Přiznává situace, které ho změnily a posílily do dalšího boje se životem. Důležité momenty Rytmusovy kariéry jsou pojaty jako hrané rekonstrukce, v nichž hlavní postavu zastupují v různých dobách hned dva dvojníci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (44)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nemám veľmi v obľube Rytmusa, ale treba uznať, že tento človek čosi vo svojom fachu dokázal a treba mu uznať rešpekt. Dokument je natočený veľmi profesionálne a pútavým spôsobom hovorí o ceste jedného rapera za svojim snom. Trošku som očakával, že sa tu divák dozvie viac o osobnom živote, a nakoľko sa to nestane, tak to tým pádom ostáva v rovine informácií, ktoré sme už viac menej vedeli a len málo nového sa tu dozvieme. Preto u mňa len tri hviezdy. 60 % ()

yourhead 

všechny recenze uživatele

Psal se rok 2001. Je mi 17 let a jdu poprvé sám na velkou hiphopovou akci. Vystupovalo tam tenkrát několik kapel, pouštělo se grafitti video a tancoval breakdance. Jedna z hlavních kapel byly právě Kontrafakt. Skoro nikdo je neznal. Rytmus tenkrát vyhrál nějaký evropský šampionát v beatboxu a "utkal" se s pražskou legendou Jesusem. Dostalo se mu velkých ovací. Byl famózní. Hned poté začalo jejich vystoupení. Skladba Milano stylo otevírala show. Ty smyčce!! Takový beaty na naše poměry nikdo neměl. A když kluci začali kropit publikum svoji kulometnou flow, nastal výbuch! Rozhlížím se kolem sebe a starší kluci se drží za hlavu nebo řvou jak na fotbale. "Jooo, kurva joooo!!!" Všechno se od základu změnilo. Ten večer jsem se stal Rytmusovým fanouškem a tiše jsem i dnes. Album Bengoro považuji dodnes za nejlepší hh album které v CZ a SK vzniklo. Rytmus je fenomén. One and only! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rozhodne lepšie ako Sídliskový sen. Je to dramaturgicky ucelené, chronologicky a prehľadne prerozprávané, počujeme roky, vidíme archívne zábery, vyjadrujú sa ľudia, ktorí majú k hip hopu a Rytmusovi blízko. Ten stále "zajebáva", čo už po čase dosť liezlo na nervy a plus skúška a koncert s orchestrom mi pripadali ako mix neskombinovateľného. Ale je dobre, že režijné trio malo jasnú víziu, že Patrik nemusí riešiť nejaké pseudoproblémy typu nezhody so štábom, hľadanie koreňov kvázi naživo pred kamerou či neexistujúci hejtery, ale rieši sa to, čo sa v takomto type dokumentu riešiť má. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Chronologická postupnosť od začiatkov až do súčasnosti veľmi sadla. Tempos je vďaka tomu prehľadnejší, technicky zvládnutý a ubehne veľmi rýchlo. Nudných pasáži som zachytil minimum a nato že väčšinou sa v podobnom type dokumentov veľa kecá o ničom, tu hra na efekt nebola až tak v popredí. (ajkeď pár krát vyzeralo že sa to zvrhne) Samozrejme viac dokument sadne fanúšikom ale s tým každý rátal. Diváci ktorým Sk-Rap nič nehovorí budú v hodnotení určite prísnejší. A asi aj objektívne. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Celkom pohodový dokument o Rytmusovi, ktorý už vyzrel na serióznejšieho pána. V dokumente sa dozvieme defacto všetko potrebné od detstva, rodičov, školy, dospievania, divoké "90"ky, prvé hudobné pokusy, zrod Kontrafaktu, až po súčasnosť. Zatvorené ostane len rodinné súkromie, s výnimkou poslednej scény. Prekvapí množstvo dobových záberov, príjemné je aj sfilmovanie niektorých scén, ktoré dobovo vyzerajú a autentickejšie ilustrujú príbeh. V hutných 90 minútach snáď všetko, čo neortodoxný fanúšik potrebuje vidieť. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Dokument je točen na kameru Red Gemini 5K + anamorfní objektivy. (TheSlezy)
  • Natáčelo se na střeše jednoho z paneláků na sídlišti Petržalka v Bratislavě, v Rytmusových rodných Piešťanech, tamním kasinu, kde byl v mládí zaměstnán jako krupiér, v zahradní oáze Fredyho Ayisiho, ale i v Praze v domácím prostředí DJ Wiche. (Duoscop)

Reklama

Reklama