Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné podívané je početná rodina Karafiátových, která se v nastupujících tržních podmínkách rozhodne zanechat dosavadního způsobu obživy (kradení smutečních věnců a jejich přetváření v umně vázané kytice) a začít podnikat. Světlo světa tak spatří svérázná cestovní kancelář Český ráj, postavená na geniálním nápadu nevozit chudé české turisty do zahraničí, ale naopak, bohaté cizince do Čech. Díky svérázné reklamní kampani se skutečně podaří v Paříži obsadit autobus pestrou směsicí Francouzů a vyrazit. Tím však podnikatelské starosti Karafiátových teprve začínají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (374)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Jiří Rúžička ml., Roman Skamene, Fredy Aiysi, Helena Vondráčková, Jitka Asterová, Ivo Pešák, Robo Grigorov, Hana Čížková a ďalší úbožiaci na čele s dvesto kilovou matrónou Helenou Rúžičkovou trhali fialky dymanitom. Nie je to však komédia, ale panoptikum príšerných hereckých kreatúr a ukážka scénaristickej demencie a režisérskej impotencie. Nedokážem oceniť primitívny humor, ktorý mi bol v tomto príšernom snímku z roku 1992 naservírovaný. Neprišlo mi to smiešne, ale skôr trapné. Tejto kreténskej exhibícii nedám ani jednu hviezdičku. Toto je jasný odpad! ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Musím tu jednu hvězdičku odebrat, poněvadž po delší době jsem měl možnost znovu shlédnout tuhle příšernou dementnost a tohle si nic jinýho než odpad nezaslouží. Otřes!! V době vzniku jsme na tom byli dokonce v kině!! A už tenkrát to byl propadák. Jak mohl stejný režisér natočit v roce 1968 takové dílo jako bylo "V hodině strachu". Nechápu. Tenhle paskvil jakoby vypadnul z Troškovy novodobé éry. Hnus!! Asi zase úřaduje senilita. Ale divím se, že se shodnu s kolegou C, což se téměř nikdy nekoná!! :D :D ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Absolutní porevoluční propadák. Je to takové SLUNCE, SENO, EROTIKA ušité rychlou jehlou. Růžičková v lidovém kroji zpívá na playback z gramofonu před Eiffelovkou! Vedle ní stojí Růžička v převleku medvěda a Roman Skamene se protahuje v retro plavkách s nafouklou činkou. Tak tohle fakt ne! A ten příběh, že z Paříže budou do Čech vozit turisty je absolutně bizarní. Stejně tak jako jim pomáhá francouzskej černoch, který samozřejmě umí česky, protože studoval medicínu v Praze. [16483. hodnocení, 360. komentář, 25%, 360. nejhorší film] ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Je těsně po revoluci, a Karafiátovým jejich výnosný podnik (krádeže věnců ze hřbitova a jejich vracení do oběhu) pomalu přestává vynášet. A jelikož doba přeje podnikání, i Karafiátovi se vydají do těchto vod - založí si cestovní kancelář, a oproti ostatním se rozhodnou vozit rozmařilé cizince k nám. Podaří se jim sehnat postarší autobus, a hurá do Paříže nabrat nějaké ty Frantíky ... Je mi jasné, že Helena Růžičková chtěla navázat na úspěšnou sérii Slunce, seno (Karafiátová jakoby Škopkové z oka vypadla), jenže, i když si myslím o Troškovi a jeho svéráznému humoru leccos, tentokrát projevil dostatek soudnosti, že do tohoto propadáku nešel. Námět jako takový by sice až tak marný nebyl, ale vtipných scén (i když si autoři asi mysleli opak) poskrovnu, a naopak těch trapnějších neurékom. Po herecké stránce také marnost nad marnost, a docela se divím hercům jako je Lubomír Lipský, že se do tohoto nechali naverbovat. Jediný kdo alespoň trochu perlí, je Roman Skamene, ale to spíš tím, jak se mu podařilo skvěle zahrát velkého podnikatele (a že jich po revoluci bylo - bílé ponožky, mokasíny, barevná košile a rádoby sportovní sako).. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Ja jsem se bavil a film dokoukal.Libi se mi ze si film na nic nehraje a o nic se nesnazi. Jedinym poslanim filmu je rozesmat lidi,kazda veta,kazde slovo kazda vymena nazoru mezi protagonisty je pokusem o vtip pokusem nas rozesmat a ta snaha si myslim zaslouzi pochvalu.Nemuzu sice rici ze jsem se drzel za bricho od zacatku do konce a ze branice mne bude bolet jeste zitra,ale u mne tento film svuj ucel splnil.Jedna se o velice neagresivni film.Pro mne nejlepsi byl pan Kostelka. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (12)

  • Sourozenci Karafiátovi mají stejná křestní jména jako jejich představitelé, Helena a Jiří. (Investman)
  • Helena Růžičková ke konci filmu říká: ,,Hynku, Viléme, Jarmilo." - odkazuje tak na báseň Máj od Karla Hynka Máchy. (vyfuk)
  • Ve filmu má krátkou repliku také jeho producent, kontroverzní brněnský podnikatel Rudolf Hošna, který nakonec skončil ve vězení. (Scott67)

Reklama

Reklama