Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby film nemal Nárožného, Menšíka a ďalších skvelých pánov, tak čistá katastrofa. Na Vondráčkovú sa nedobre pozerá už dlhé desaťročia, za to asi nemôže, len sa nikdy nemala pokúšať hrať, kde prišla, hrôza. A Sobotove vtípky umečaného blbouna mohli pobaviť len toho, komu to normalizačný systém nariadil. Nuž, škoda, keby Sobotu hodili v sedemdesiatomštvrtom do stroje, nemusela vzniknúť takáto vyfučaná sódovka. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Druhá příčka v mém pomyslném žebříčku s Luďkem Sobotou (na Jáchyme, hoď ho do stroje! zdaleka nemá). Je tu několik opravdu dobrých vtipů, Šimek i Nárožný tu skvěle řádí, bohužel, Vladimír Menšík mnoho prostoru nedostane, a napodruhé bohužel, je to na úkor mnohem méně sympatických složek filmu. Kdyby se tvůrci nesnažili o muzikál s písněmi Heleny Vondráčkové, jež si mohli odpustit, a místo toho dali volnou ruku humoru a sehranému triu Šimek - Nárožný - Sobota, udělali by tisíckrát lépe. Potenciál je tu obrovský, o to víc mrzí jeho promarněnost. 78% ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je to dobrá hudební komedie, která ale ovšem stojí na zcela zbytečných a dnes již zábavu spíše kazících klišé typu zamkl jsem se v bytě a musím jít přes sousedku, která má žárlivého manžela. Tyto žárlivé nitky příběh provázející jsou pro tuto komedii naprosto zbytečné a celkový dojem kazí. Nicméně linka se strachem baví dodnes. 65% ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Originalita. Film je opětovně postaven na "nesoustředěném" Sobotovi, který v tomto typu hraní neskutečně vyniká. Někdy mě film nudil a jindy je o zábavu nesmírně postaráno. Konec a i začátek je nesmírně kolísavý. Máme i lepší snímka, ale na odreagování to postačí. -5/10- Za sebe bych ještě chvilku strašil. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Po Jáchymovi asi nej Sobotův film. Jeho kreace a přeřeky jsou prostě skvělé. V tomto je prostě nenapodobitelný a je škoda, že se projevil v tak málo filmech. I tento snímek splňuje mou normu pro oddech, až na ty písničky, ty ve filmu moc nemusím. Přesto jsem film viděl mnohokrát a doufám, že ještě uvidím. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Slávek Šimek se velmi bránil hrát ve filmu. Že není herec a že má rád svůj klid atd. Až ho pak přemluvili kolegové Nárožný a Sobota, aby prý měli aspoň vzpomínku, že spolu dělali. A tak souhlasil. (cariada)
  • Scéna, kdy hoří dům, nebyla snadná. Museli být připraveny ústupové cesty pro štáb i herce. Scéna byla natáčena třemi kamerami najednou. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)
  • Závory ve filmu se nespouští přes silnici, ale přes koleje. (M.B)

Reklama

Reklama