Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I za socialismu, hlásajícího rovnost všech lidí, existovaly stavovské rozdíly. Na vlastní kůži to pocítí mladý zedník, jenž se zamiloval do vysokoškolačky z "lepší" rodiny - dívčini maloměšťáčtí rodiče jsou zásadně proti z jejich pohledu nerovnému vztahu. Mladí milenci se rozhodnou na protest prozatím bydle ve stanu a rovnou v parku. Překvapivě bezradný režisér Ladislav Rychman se pokusil sloučit diskotékové písničky s krotkou satirou na novodobé zbohatlíky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je pro ty, kteří nesnášejí muzikály divácké peklo zmítající se někde mezi 1 * a odpadem. Mnohem větší prostor než dialogy v ní zabírá otravné békání a ani děj se zrovna moc neposouvá. Zajímavější a také už s podstatně menším zastoupením zpívaných pasáží to začne být až v polovině filmu, kdy Pavla zjistí skutečnou Vencovu profesi a nastává klasický příběh o střetu rozdílných sociálních vrstev. A čím víc se film chýlí ke konci, tím víc převažuje komediální prvek. Zvlášť scéna, kdy se u rodičů Pavly objeví rodiče Vency a do toho se jim ještě přimotají další návštěvy je docela vtipná. Povedenější druhá půlka filmu mé hodnocení nakonec vytáhla na lepší 2 *. Pobavila otcovská rada Větrovce: "Nebuď hloupej, Vašku, blbej seš na to dost!":) 40% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nemastný, neslaný, trochu trapný pokus o pravověrný socialistický hudební film kombinovaný s trochu trapnou snahou o pravověrnou socialistickou satiru zaměřenou proti maloměšťáctví střední, "rodičovské" generace. Jenomže ... ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- co je to sakra za vzpouru, když se krasavice z "lepší" rodiny nesníží ani k jedné jediné noci ve stanu se svým vyvoleným ? Ovšem krátkodobé trucování v pohodlí cizí garsonky, to je jiná ! Patrně i proto je zakončení takové, jaké je - každému zkrátka náleží to, co si zaslouží ... nebo o co se zaslouží ... 1,5* ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Socialističtí „Starci na chmelu“ aneb i skladník ve šroubárně si může osedlat vysokoškolačku v originále. Na podobných „tralalajdách“ má největší kouzlo právě ona bizardnost doby. On míchá maltu, ona řeší rovnice a oba zpívají a zpívají a mažou třídní rozdíly a mažou třídní rozdíly. Na druhý i první pohled úsměvný skanzen dob minulých. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Ladislav Rychman má celkem nevyrovnanou filmografii. Láska na druhý pohled stojí někde uprostřed. Asi by bylo lépe, kdyby nebyl natočen jako muzikál. Hudba v tomto filmu opravdu není moc dobrá. I to radostné poskakování studenstva se těžko snese. Svěží a energická Ilona Svobodává ukázala, že je výborná herečka. Čenský byl i v tomto filmu poněkud toporný. Vladykovi tu nepraktičnost docela věřím, ale vysokou inteligenci už tak moc ne. Nádherná Marie Málková film ozdobila. I Hana Brejchová v téměř němé roli administrativní pracovnice má stále okouzlující úsměv. Myslíková, Větrovec a Jelínek předvedli svůj standard. Láska na druhý pohled je průměrný český film, který ovšem ve srovnání se záplavou dnešních (především amerických) béčkových filmů vyznívá dobře. Takže stojí za shlédnutí. Kdyby pro nic jiného, tak pro srovnání se Starci na chmelu. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Můj první problém - nemám rád Čenskýho. Další věc - duo Malásek-Bažant se zjevně vyčerpalo, protože při vší snaze tady hudba zní jako hodně slabý odvar ze Starců na kolejích a Dámy na chmelu. Z roku 1981 bych si vzpomněl na řadu výborných písní od Gotta po Katapult, ovšem tenhle bezzubý pokus o disco je zcela nezáživný. A pokud by si neznalý cizinec pouštěl víc filmů z té doby, došel by k závěru, že celej socialismus u nás byl o tom, že uštvaní rodiče stavěli domy pro nevděčné děti, aby se nakonec všichni navzájem pochopili, usmířili atd. Nicméně, posledních zhruba dvacet minut filmu je vydařenou a dobře vygradovanou situační komedií. A všechny ty známé tváře jsou zastíněny nádhernou a okouzlující Marií Málkovou, kterou je vidět málo a která i v rádobyteplákách je naprosto dokonalou dámou. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Praze. Například na Fakultě stavební ČVUT. (SONY_)
  • Název filmu Láska na druhý pohled zazněl na taneční zábavě v klubu vysokoškoláků, kde hrála kapela. (M.B)

Reklama

Reklama