Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 1
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (104)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kdyby podobné filmy vznikaly v našich končinách asi bychom byli spokojeni, nicméně v rámci Polské tvorby posledních doby se Furioza motá někde kolem průměru. Není sice nezábavná a prostředí hooligans a obchodu s drogami bude vždycky vděčné, ale tady se na velké ploše honí najednou strašně moc kokotů a dějových linek a výsledný dojem je tak spíše smíšený. A je to škoda, protože je tu dost postav i linek, které mají mnohem větší potenciál finální produkt...60% ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem si dnes zase naběhl obětovat přes 2 hodiny svého času tomuto filmu.Polské gangsterské filmy které jsem viděl bych rozdělil do dvou kategorií kvality a to následovně:1.KATEGORIE-Kobiety mafii(2018)Kobiety mafii 2(2019),Pitbull:Niebezpieczne kobiety(2016),Pitbull:Nové pořádky(2016),a Jak zostalem gangsterem:Historia prawdziwa(2019).Následují filmy 2.KATEGORIE-Pitbull:Ostatní pies(2018),Jak jsem se zamilovala do gangstera(2022) a mnou dnes shlédnutý film Furioza(2020).Snímek Furioza mě nezaujal ze tří důvodů a to:1)Nezajímaví gangsteři,2)Nezajímavý děj,3)Nezajímaví policisté.Prostě nefandil jsem tam nikomu a když nemáte nikoho k obdivování tak ten film stojí za starou bačkoru.Nejlepší gangsterské filmy stejně pořád natáčí režisér Patryk Vega,který má neskutečně našlápnutou kariéru a kdyby tento film natočil on tak to mohla být úplně jiná liga,protože jeho filmy mají to nejlepší tedy herce,děj,hrdiny a co je velice důležité tak také humor. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Trochu toho ultranásilíčka ve jméně fotbalu, drog, moci a tak vůbec pro cokoliv, co je zrovna po ruce. Testosteron teče ušima. Fotbaloví fanoušci ze tvrdého jádra a zobrazení konfliktu financování fotbalových teamů prostřednictvím permanentek od fanoušků skomírajících klubů a zas ufinancovat tento testosteronový život, aniž by se chuligáni dostávali za hranu zákona. Aneb příběh o pár přátelích, které rozervou zuby ulice a hooligans na kusy. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Poslední dobou jsem přišel na chuť polským filmům. Přednostně vyhledávám dramata, ale pokud se objeví něco zajímavého jako tomu bylo v případě Furiozy, tak dokážu přistoupit i na jiný žánr. Tady to byla akční gangsterka. Už počátku filmu vám to pumpuje testosteron do žil. Je škoda, že jsme nedostali více bitek v lese jako tomu bylo na začátku filmu. Postavy a karty jsou jasně rozdané a divák si tady může hledat svoje oblíbence. Silné charaktery jako jsou Golden nebo Mrówka jsou stavební pilíře na kterém stojí celý tento polský kolos. Intriky, drogy a násilí. Na straně druhé bratrství, věrnost a čest. Protiklady, které proti sobě bojují celý film. Příběh je jasně daný a je okořeněn silnými zvraty. Poláci umí točit tyto špinavé a drsné filmy. Na druhou stranu bych si dokázal představit větší útok na emoce a explicitnější scény. Více bojů na život a na smrt. Ve výsledku však tento akční kousek strká do kapsy většinu rychlokvašek, které Hollywood chrlí jako na běžícím páse. "Jednou chuligán, navždy chuligán." ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Už podľa plagátu je jasné,  že sa žiadna romantická komédia konať nebude. Film je plný násilia a hoci nič nové pod slnkom,  Poliaci tému vypatlaných a vykoksovaných kibiców zmákli i dejovo výborne. V podstate ide o agresívnu oddychovku, u ktorej vám trochu podskočí adrenalín. Zaujala ma Weronika Książkiewicz, ktorú som videl len nedávno v brutálne depresívnej dráme Powrot do tamtych dni,  kde hrala úplne odlišnú rolu ako v tomto filme. Ženská má ohromný potenciál a k tomu ešte super vyzerá! S deťmi by som ale Furiozu asi nepozeral. 90% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama