Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 9

Recenze (149)

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Normálně jsem chtěl chvíli hodit i 4 hvězdičky, ale budu se držet při zemi. Samo o sobě ten film rozhodně není tak špatný, aby měl jen 45%. Asterixe a Obelixe miluju od dětství, přes animované seriály i hrané filmy, ve kterých jsem ocenil především skvělou jedničku, dvojku jsem nikdy pro svou silnou parodizaci všeho možného nepřijal, trojka pro mě byla lepší, a čtverka jedna velká hrůza. Pátý díl je za mě více než slušný. Jasně, má celkem jednoduchou zápletku, ale postavy mě celkem bavily, a člověk prostě u filmu hezky vypnul a bavil se. Co mě ovšem zklamalo bylo podání Asterixe, toto totiž není ani v nejmenším povaha Asterixe tak jak jí známe. To podání Obelixe bylo za mě na dobré úrovni a věřil jsem Lellouchovi hodně. Ibru jsem uvítal nesmírně rád, stejně tak mě bavila i dvojice Číňanek a skvělé podání Caesara od Cassela. Počítačově udělaná prostředí měst byla pěkná, kulisy, výprava, kostýmy sice trochu lowcost, ale dalo se na to dobře dívat. Já doopravdy od filmu nečekal v podstatě nic, o to víc jsem byl překvapen, že jsem se vůbec nenudil a celkem i pobavil. Film navíc vzdává v mnoha momentech již od začátku hold kultovní jedničce, a naladí diváka na nostalgickou notu okamžitě! Celkový dojem za mě zkrátka lepší tři hvězdičky, a oproti katastrofální čtyřce je tento díl diametrálně lepší. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Já mám na Asterixe a jeho příběhy velikou slabost už od mala. Na každý nový film, ač hraný, nebo animovaný, se těším. Tohle byl rozhodně nejhorší ze všech, co doposud natočili. Začal bych výběrem Asterixova herce, kde je opravdu volba hodně špatná. Veliký mínus je pak volba českého dabingu - koho napadlo obsadit Suchánka a Koháka? Krvácely mi z toho uši. Jinak jde ale o celkem neškodnou a zábavnou komedii, která neurazí a právě i díky mé dlouholeté oddanosti tomuto hrdinovi jsem se bavil celkem slušně, už z drobného nadšení, že někdo do světa poslal další díl. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najhorší Asterix, aký kedy asi vyšiel. Obsadenie mizerné, a to nielen hlavné postavy, kde ani jednému tá postava nesedí, ale aj taká Cotillard ako Kleopatra je úplne mimo a Panoramix už vyzeral, ako keby sa už chystal do hrobu. Scenár sa tiež nechytal a Rimanov spájať s čínskymi reáliami je pre diváka nudné. Tam, kde mal byť vtip, prišla trápnosť, no a z chytrého Asterixa sa stal uplakánek s krízou mužskej identity, čo chce odrazu žrať semiačka a trávu. Tak sa zdá, že pri písaní scenára sa snažili prepašovať niektoré témy a ideológie súčasnosti. Zo statočného Gala je tak zženštilý fúzač, ktorému len opätky zabudli dať. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

na najnovsom asterixovi je podla mna najviac fascinujuce to, ze film je kompletne zruinovany bohapustym amaterizmom. co je v casoch prebujneneho ideologickeho pretlaku na filmy i serialy skutocna rarita (ak si odmyslime apeasement voci cine za hrst yuanov zhodenych vzduchovym balonom). trufam si tvrdit, ze tommy wiseau ziskal serioznu konkurenciu a asterix vazne ohrozuje primat the room o najtrapnejsi film slnecnej sustavy. v tomto pripade vsak clovek nevie, pre ake publikum je film stvoreny. deti totiz nechapu pokus o dospelacky humor a dospeli sa za brutalnu infantilizaciu niekdajsieho slavneho komiksu hanbia. hviezdicka za vincenta cassela, ktoreho mi bolo uprimne luto a trpel som spolu s nim pri kazdej jeho scene. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ať si každý říká co chce, já byl touto francouzskou komedií mile potěšen. Ano, Gérard Depardieu je prostě lepším Obelixem, ale to nic nemění na tom, že jsem se často fakticky nasmál jednotlivým vtipům. Není to žádná áčková klasika, která by udělala díru do filmového nebe. Je to ale pohodová komedie, kterou si v budoucnu rád připomenu u víkendového oběda. 65% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Guillaume Canet si chtěl nejdřív zahrát římského diktátora Julia Caesara (Vincent Cassel), ale nakonec ho jeho kolegové přemluvili, aby se ujmul role galského válečníka Asterixe. (Krtek123)
  • Stařešinu galské vesnice Archaixe si zahrál Philippe Canet, otec režiséra filmu a představitele Asterixe Guillauma Caneta. Ve filmu se také objevil syn Guillauma, Marcel Canet. (Krtek123)

Reklama

Reklama