Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti. Opět animace, která mě osobně bezmezně fascinuje, úžasná hudba, vizuálně promakané, jak má Tomm Moore ve zvyku. Pro jeho překrásné počiny mám beznadějnou slabost. Enviro záměr v tomto případě jasný, v hlavní roli neposlušná dívka, tzn. úspěch zaručen, ještě do toho zamíchal politiku, která tam podle mě být nemusela, ale zase by tam musel být člověk tmavé pleti, což by z hlediska historického drhlo, takže raději takto, no a sázka na jistotu byla hotová. Pokud bych neviděla Mooreovy předchozí dva nádherné filmy (Píseň dokonce na velkém plátně), rozplývala bych se, neřešila tolik děj a šla do plných. Jenomže já je viděla a konkrétně Píseň moře je mé animované asi NEJVÍC. Absolutně mě to okouzlilo, dojalo, rozsekalo. Mám v tom nějaké osobní emoce, čili možná proto. No jeho prvotina Brendan a tajemství Kellsu, to je taky pecka jako blázen, Japonci museli čumět jako puci. Každopádně jsou Vlci počinem, který by měl vidět každý filmový fanda, pakliže jej Tommova tvorba dosud míjela, určitě je to perfekrní vstupenka do mistrovského světa jeho fantazie. Přestože viditelně ustoupil trendům, je to stále mimořádně vysoko hozená laťka, potvrzující jeho kvality a vynikající vkus. Ty animace jsou místy naprosto snové! Něco jako Dead Can Dance animovaného světa. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rovno napíšem, že príbeh ma nejako neuchvátil a celkovo ide pre mňa o trochu preceňované dielo. Moje hodnotenie a pocity prúdia skôr z vizualizácie filmu, ktorá mu dodáva atmosféru starých rytín, resp. starých plôškových animákov. Charaktery mi príliš neprišli, skôr sa mi zdali svojou neoriginalitou nudné. Predsa len som čakal, že v rozprávke nie až tak celkom pre tých najmenších, sa dočkám určitej novosti. Doba je však už unudená a plochá, takže nájsť v dnešných produkciách akéhokoľvek žánru genialitu, je bádanie po svätom gráli. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8,5/10). Překrásná pohádka s obrovským srdcem. Uhrančivá a neobyčejná animace tento neopakovatelný animovaný zážitek akorát umocňuje. Fakt jsem si tuto pohádku Apple moc užil a jsem rád, že dostávají šanci i takto originální projekty. Vůbec se nedivím tomu, že byl tento film zvolen nejlepším filmem roku 2020. Za mě by to asi nevyhrálo, ale mezi animáky, by to bojovalo s Duší o první místo. Hudba byl taktéž nádherná. Fakt hluboká a krásná pohádka, která je parádní i pro děti - na rozdíl třeba od zmiňované Duše. Za tohle má u mě Apple bodíky navíc. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Vsadit na jednoduchý příběh a tenhle typ animace chtělo odvahu - a vyplatilo se. Vlkochodci jsou krásným fantasy příběhem o síle přátelství dvou holek, které bojují za správnou věc, ač se na začátku zdálo, že si z principu musejí jít po krku. Nádherně provedené nápady (princip proměny ve vlkochodce, pachové stopy, rozestupující se les) umocňují pocit z celého filmu a já jsem nadšená. Takhle krásný animovaný film jsem už dlouho neviděla. Tohle je můj favorit v kategorii animovaný film na letošních Oscarech. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace, opravdu jsem si užívala tu jednoduchou animaci, žádnou 3D a počítačově vyumělkovanou, tohle bylo vizuálně opravdu kouzelný. Příběh byl krásný, zajímavý, fantasy. Zajímalo by mě, jestli je to třeba podle nějaké legendy. Musím ale říct, že mi bylo trochu jasné jak to dopadne, nebo myslela jsem si to a přesně tak to dopadlo. Je to ale hlavně film o přátelství, loajalitě, kouzlech a náboženství a je to opravdu moc krásný příběh. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Tomm Moore uvedl, že centrálním tématem filmu je přátelství dvou dětí, které ještě nikdo nepoučil o tom, že jsou rozdílné. To také silně rezonuje s jeho vlastním dětstvím ve městě Newry během severoirského konfliktu. (Wolffram)
  • Děj se odehrává v okolí irského města Kilkenny. Zde také sídlí animátorské studio Cartoon Saloon, které film vytvořilo. (Wolffram)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama