Reklama

Reklama

King Kong

  • USA King Kong
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Měl to být osmý div světa. Ale utrhl se z řetězů. Slavné filmové monstrum, obří opičí samec King Kong, vzbuzuje úžas filmových diváků už od roku 1933. Právě první verze jeho příběhu se stala nezapomenutelnou legendou, a to navzdory dvěma velkorozpočtovým remakům z let 1976 a 2005. Film vypráví příběh režiséra Carla Denhama, který se najatou lodí vydá na tajuplný ostrov, aby tam s nic netušící herečkou Ann Darrowovou natočil dobrodružný příběh na motivy pohádky Kráska a zvíře. V ostrovní džungli se totiž nacházejí desítky prehistorických tvorů. Mezi nimi i obří gorila, zvaná Kong. Domorodci, kteří drží zvířata za obrovskou starobylou zdí, herečku unesou a obětují ji Kongovi. Štáb ji však z opičákových spárů po dlouhém boji zachrání. Podaří se mu dokonce Konga omámit a převézt do New Yorku. Tam však začíná druhá část strhujícího dramatu: Denhamova nová atrakce se totiž utrhne z řetězů a rozpoutá v ulicích peklo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

První provedení King Konga je opravdu úžasné. Jedny z prvních efektů, kde se vysílalo jedno plátno se zápasícími miniaturami a před ním stáli herci, kteří dál dramatizovali situaci. Jednoduché, ale výborné. Nejvíce se mi líbili zápasy. s Tyrannosaurem a s hadem. Na 30-tá léta je to špičkový výkon. Do budoucna inspiroval ne jednoho režiséra. King Kong je dnes legenda. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Efekty 9/10/// +hudba, strhující akce, dobří herci -pár logických přehmatů(masožravý brontosaurus), jo a taky jsem s Kongem neměl takový soucit jako v tom novém filmu/// Tak už vím, kde bral Peter Jackson inspiraci. On přímo svůj milovaný film okopíraval políčko po políčku a jen to celé zabalil do moderního hávu. A říkám, že jak jsem byl nedávno unešen z moderní verze, tak nějak podobně byly uchváceni i diváci v době natočení tohoto snímku. Ba co, věřím, že oni byly ještě mnohem víc. Dnes se takových filmů točí mnoho (hrající na efekt), ale tehdy tento film musel být vyjímečným počinem. Díky tomu, že jsem znal z nedávné paměti novou verzi, tak jsem veškeré scény ani nemusel předvídat, prostě tady byly taky. Je trošku škoda, že se tím stratil moment překvapení. Větší účinek by mělo: vidět nejdříve tuto verzi a poté tu novou. Ale to už teď nezměním a tak jsem si aspoň vychutnával každý moment filmu a vedle něj si představoval ty stejné scény, jen v barevném provedení. Tento film hodnotím ryze k tehdejším poměrům, to abych byl spravedlivý./// Celkem 89%/// ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Viděno podruhé a nijak mě nepřekvapilo, že jsem byl opět nadšený. Takhle nějak si představuju poctivý blockbuster a skvělý dobrodružný film. Dnes mi přijde se na tyhle jednoduché postupy trochu zapomíná, ale ony se nám asi změnily ty masy, čili je to spíš přirozený vývoj, škoda. Nevidím podstatný rozdíl, tedy ve stylu vyprávění, mezi nedávným Godzilla vs. Kong a tímhle stařičkým, ale parádním, filmem. V hlavní roli je především monstrum a JEHO příběh a parádní triky a vše ostatní se tomu podřizuje. Ostrovní pasáž, která je de facto jen okouzlujícím sledem zápasů Konga s pravěkými plazy či Kongovo řádění v New Yorku pak patří k tomu nejlepšímu, co můžou monster filmy vůbec nabídnout. Král Kong tu navíc snad jako v jediném filmu nepůsobí jako veskrze přátelský tvor k politování, ale prostě jako divoké zvíře. Filmová zábava nejvyšší kvality. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Moja potreba okomentovať filmy videné pred desiatimi rokmi stála King Konga hviezdičku. Určite to bol v tej dobe naprosto mimoriadny film, čo však neznamená že ním aj ostal a dodnes ohromuje nielen filmových historikov, ale aj bežných divákov. Statočne som ho vydržal sledovať celú hodinu a všetko bolo v poriadku. Ale príchodom bábok na scénu, osobitne dinosaurov ako vystrihnutých z Cesty do praveku moja tolerancia k historickej hodnote filmu klesla na nulu a vypol som to. Tie tri hviezdičky si v každom prípade zaslúži aj naďalej. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tuhle kultovní klasiku jsem si rozhodl zopakovat když jsem zjistil, že ji zde nemám ohodnocenou. Ikdyž tady o 5hvězdách nebylo pochyb. Je mi jasný, že dnes už na některé diváky bude film a triky působit hodně zastarale ale já jeho kvality dokážu ocenit a docenit i dnes. Ani se mi nechce věřit co tvůrci už tenkrát dokázali. Spíš žasnu nad tím jak tenhle film může hodit někdo do odpadu. Třeba takovej psychor kterej sám sebe považuje za zdejšího hororovýho experta🤣 To je prostě pacient🤪 ()

Galerie (126)

Zajímavosti (121)

  • V roce 2009 byl na aukci filmových rekvizit vydražen model King Konga, který se objevil v závěrečných scénách stejnojmenného filmu z roku 1933. Jeho cena se vyšplhala na částku 121 250 liber. (Jimmy15)
  • Když domorodci otevírají vrata, bylo za nimi pouze modré pozadí, vrata byla také v malém měřítku, aby se dali natočit scény s loutkou Konga. (M.B)
  • Fenomenální finanční úspěch filmu uchránil studio RKO před bankrotem, který mu hrozil. (DaViD´82)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama