Reklama

Reklama

King Kong

  • USA King Kong
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Měl to být osmý div světa. Ale utrhl se z řetězů. Slavné filmové monstrum, obří opičí samec King Kong, vzbuzuje úžas filmových diváků už od roku 1933. Právě první verze jeho příběhu se stala nezapomenutelnou legendou, a to navzdory dvěma velkorozpočtovým remakům z let 1976 a 2005. Film vypráví příběh režiséra Carla Denhama, který se najatou lodí vydá na tajuplný ostrov, aby tam s nic netušící herečkou Ann Darrowovou natočil dobrodružný příběh na motivy pohádky Kráska a zvíře. V ostrovní džungli se totiž nacházejí desítky prehistorických tvorů. Mezi nimi i obří gorila, zvaná Kong. Domorodci, kteří drží zvířata za obrovskou starobylou zdí, herečku unesou a obětují ji Kongovi. Štáb ji však z opičákových spárů po dlouhém boji zachrání. Podaří se mu dokonce Konga omámit a převézt do New Yorku. Tam však začíná druhá část strhujícího dramatu: Denhamova nová atrakce se totiž utrhne z řetězů a rozpoutá v ulicích peklo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu krásný animák... No a historicky patrně nejlepší a nejpovedenější zástupce klasických hollywoodských monster filmů. Tenhle archaický velkofilm je plný krásné ruční animace a starých dobrých trikových scén (založených na zpětné projekci), bazálních kamerových stop triků, hereckých výkonů plných afektovaného přehrávání a nádherně naivních davových scén, kdy exprese je vyjádřena pohybem davu a strkanicí... Kong coby personifikované zlo je velmi ambivalentní, jelikož se ukáže, že disponuji silnými lidskými city (podobně třeba jako další zástupce klasických monster Frankenstein). Možné, že tahle variace na mýtický rozměr krásky a netvora je dnes už jen pro usmání, ale je to usmání milé a nostalgické... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Efekty 9/10/// +hudba, strhující akce, dobří herci -pár logických přehmatů(masožravý brontosaurus), jo a taky jsem s Kongem neměl takový soucit jako v tom novém filmu/// Tak už vím, kde bral Peter Jackson inspiraci. On přímo svůj milovaný film okopíraval políčko po políčku a jen to celé zabalil do moderního hávu. A říkám, že jak jsem byl nedávno unešen z moderní verze, tak nějak podobně byly uchváceni i diváci v době natočení tohoto snímku. Ba co, věřím, že oni byly ještě mnohem víc. Dnes se takových filmů točí mnoho (hrající na efekt), ale tehdy tento film musel být vyjímečným počinem. Díky tomu, že jsem znal z nedávné paměti novou verzi, tak jsem veškeré scény ani nemusel předvídat, prostě tady byly taky. Je trošku škoda, že se tím stratil moment překvapení. Větší účinek by mělo: vidět nejdříve tuto verzi a poté tu novou. Ale to už teď nezměním a tak jsem si aspoň vychutnával každý moment filmu a vedle něj si představoval ty stejné scény, jen v barevném provedení. Tento film hodnotím ryze k tehdejším poměrům, to abych byl spravedlivý./// Celkem 89%/// ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí originálního Konga budu muset asi tomu Jacksonovu minimálně jednu hvězdičku ubrat - tohle je velká akční jízda s minimem míst k odpočinku, podívaná pádící závratným tempem, obsahující na dobu svého vzniku neuvěřitelné efekty, nabitá silnými emocemi. I dnes je zcela zřejmé, proč je tenhle film tak zbožňovaný - některé snímky zkrátka nestárnou. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tohle, že se natočilo v roce 1933? Fantazie! Dávám plný počet, přestože mi ten chatrný začátek, hloupé dialogy i otřesní herci vážně vadili. I když oproti remakům tady fungují opravdu jen jako kulisa (a potrava) pro velkolepý Ztracený svět. Nějakou "hlubší" myšlenku bych ve filmu opravdu nehledal, pokud, tak v remacích je zdůrazněná o něco silněji. Tohle je pravá a nefalšovaná Monster Revue a já už vím, kam chodil Karel Zeman pro inspiraci na svou "Cestu do pravěku". ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

To, čím bol Metropolis pre dystopické sci-fi, to znamenal King Kong pre katastrofické a monster filmy. Inšpiroval vo veľkom japonskú vlnu monsteriek 50tych rokov, všetky v ďalekej budúcnosti nastupujúce horory s vraždiacimi zvieratami a mutantami a ako prvý ponúkol niečo také, ako je akási psychologizácia zvieraťa vo filme. Režiséri ponúkli tri atraktívne prostredia, New York, oceán a exotickú džungľu. Diváci vo svojej dobe museli byť z tejto klasiky absolútne hotoví. Množstvo ikonických, napodobovaných a neskôr parodovaných scén. Lahôdka pre expertov špecializujúcich sa na vtedajšie technické filmové vymoženosti. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (121)

  • V roce 2009 byl na aukci filmových rekvizit vydražen model King Konga, který se objevil v závěrečných scénách stejnojmenného filmu z roku 1933. Jeho cena se vyšplhala na částku 121 250 liber. (Jimmy15)
  • Vo filme sa objavuje 5 dinosaurov (Stegosaurus, Brontosaurus, Tyrannosau Rex, Elasmosaurus a Pteranodon). Pôvodne sa mal objaviť aj šiesty – Styracosaurus. (MerlinPolcic)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama