Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující nález utlučeného těla dívky přivede detektivy k podezření na syna místní pediatričky (Streepová) a jejího umělecky založeného manžela (Neeson). Zatímco se vyděšení rodiče snaží ze všech sil odhalit pravdu, musí čelit stupňujícímu se nepřátelství města přesvědčeného, že jejich syn je vinen. Film plný nečekaných událostí vás ohromí tím, jak se může v jediném okamžiku změnit život jedné rodiny... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (54)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle vypadalo nadějně. Herci v hlavních rolích zaručovali nevšední filmový zážitek, ale jen do té doby, než jsem se na film podíval. Ve sněhu je nalezena jednoho dne mrtvá dívka a do podezření se dostává syn z rodiny, která do té doby vedla spokojený život. Rodiče v zoufalé snaze uchránit svého syna zničí všechny důkazy, které by mohly vést k jeho usvědčení. Potud je film velmi zajímavý, ale je trochu delší, než by bylo záhodno, a hlavně rozuzlení, jak dívka přišla o život, je poměrně slabé, až jsem si řekl, proč to celé divadlo, když vlastně ani o nic nešlo. 60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mrazivé,strhující,ale předeším tak neuvěřitelně SKUTEČNÉ,že mě ještě několik dní po shlédnutí tohoto dramatu běhá mráz po zádech.Snad ještě nikdy na mě nezapůsobil film tak realisticky,jako právě Předtím a potom.Naprosto jsem se vcítil do osudu Ryanových,byl jsem absolutně pohlcen jejich šílenou situací a strašně moc jsem prožíval celé jejich období "potom".Já osobně bych byl na straně otce,Bena a o to víc mě ještě pak dostal samotný závěr,kdy už jsem byl emočně naprosto durch.A jistě k tomu přispěli i výborné herecké výkony,ikdyž Meryl Streep nadále nemohu ani vidět.Předtím a potom je zkrátka filmem,který se mnou hodně zacloumal a já tleskám.Dle mě velmi nedoceněný snímek!!! ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film běžel v televizi, ale v docela blbý čas, takže jsem se dívala až dnes. Nemohla jsem ho vynechat, protože v něm hraje má oblíbenkyně nejoblíbenější - Meryl Streep. Bohužel musím konstatovat, že je to jeden z těch horších Meryliných filmů. Ač se může blýsknout hvězdnými jmény v obsazení a slušným námětem, asi díky scenáristovi a režisérce se z filmu nepodařilo vykřesat vše, i když měl velký potenciál. Škoda škoda, divák se spíše nudí a postavy také nejsou z těch, ke kterým si lehce najdete cestu a které jsou nějak extra sympatické. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Herci jsou báječní :) Mimo té dcery, která mi byla krajně nesympatická a "neherecká" :D :D :D Je to dobré téma o tom, jak se postavit k tomu, když zjistíte, že Vaše pubertální dítě je do něčeho zapleteného a je u toho mrtvola...Jak se zachovat a snažit se co nejvíce ochránit rodinu??? Byla jsem zvědavá, jak to tedy ve skutečnosti bylo a je tu jen ukázka toho, že shoda okolností může vytvořit plno zajímavých událostí... :) :) Je to takový průměrný film, který neurazí, ale ani extra nenadchne...tedy mimo záběru na začátku, kdy jede kamera po okolí, tam ptáčci, tam pole, tam mrtvá dívka, zase ptáčci, domeček a to je vše :) :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dětská lékařka, umělec, dospívající syn a malá dcerka. Normální rodina s občasnými mráčky. Jenže pak se na sněhem zasypané zemi objeví mrtvé tělo dívky. To, co bylo předtím, už nemůže být stejné. U domu Meryl Streep a Liama Neesona se totiž objeví policie a hledá jejich syna, který měl být tím posledním, koho s mrtvou dívkou viděli. Zatímco matka má o nezvěstného potomka obavy, otec nelení a zničí vše, co objeví v kufru auta… První půlhodina je moc fajn, tvůrci se zajímají o vztah rodiny k pravdě a o její vyrovnávání se s tím, že všechno může dopadnout tak, jak si nepřejí. Místy vznětlivý otec chce syna chránit za každou cenu, naopak matka věří síle pravdy. Jak ale minuty plynou, mnohé se začíná sypat. Vnitřní morální konflikt rodiny je uchopený místy dost jalově, prvním výraznějším přešlapem je návštěva syna rodiči ve vězení pro mladistvé, hned ji následuje synovo přiznání souvislostí u večeře… Dramatičnost příběhu tak v mých očích postupně klesala. Režie Barbeta Schroedera je poměrně rutinní, navíc s ohledem na to, jaká herecká esa měl k dispozici, tak je i docela zvláštně vedl, jak kdyby nevěděli, co přesně hrát. A nakonec působí, že se ve svých postavách ani necítí dobře. A divák se zase necítil dobře s nimi. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 22. února do 5. května 1995 v amerických státech Massachusetts a New Jersey. (BMW12)
  • Ve scéně, kdy jedou Jacob (Edward Furlong) a Ben (Liam Neeson) od Panose (Alfred Molina), zastavují u krajnice, přičemž bliká blinkr i poté, co vystoupí z vozidla. O několik záběrů později je však blinkr vypnutý. (Hopkins)

Reklama

Reklama