Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vesemir se chce stát zaklínačem, aby unikl chudobě, a tak zabíjí různé příšery pro peníze a slávu. Když se ale objeví nová hrozba, musí se postavit démonům z minulosti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (211)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Prvotně musím říct, že jsem si z nějakého důvodu myslel, že to bude seriál. Když člověk vidí výsledek, tak možná jen dobře. A nebo hůře. Mohlo se to totiž trochu více rozvést. Film je založený na principu anime, který z nějakého důvodu si libuje v explicitním násilí, které je typické i pro Zaklínače, ale i tak je zde spíše nějaká ta typická japonská forma nereálnosti až to bolí. A to někdy doslova. Poté je takové těžší, zda někdo dodržuje nějaký kanon nebo jiné dělostřelectvo, protože potvory, které člověk  už zná z knih nebo her vypadají občas jako dost prazvláštní paskvil. Příběh je někdy navíc děravý jako ementál, včetně toho, že moc nedává smysl přehoupnutí minulosti a současnosti. Celkově vzato má děj dosti super myšlenku, ale to napojení mezi sebou, snaha to nějak hodit do jiných a vyšších dimenzí z toho někdy dělá buřtguláš, do kterého někdo zapomněl dát ty buřty, ale! ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

Taková Castlevania ve vlčím kožíšku. Krev tam teče proudem, seťaté hlavy a útroby vám přelétávají přes obrazovku sem a tam díky solidní animaci, která skvěle zachycuje bitky a temnou atmosféru plnou krvelačných monster. Mladý Vesemir se krapet liší od dědečka Vesemira, kterého známe z knih a her. Je vtipný, energický a zas tolik nenudí. Rovněž Kaer Morhen plné zaklínačů bylo vyobrazeno vcelku věrohodně dle mých představ. Co se děje týče, tak ten bych přirovnala ke knize – několik set stránek čtete o hovně a řádné akce se dočkáte až na posledních stránkách. Mně osobně motivace zaklínačského pogromu nebyla úplně po chuti, avšak líbilo se mi, že zde nebylo nic zcela černobílé. Sice se to trochu bije s knihami a hrami, ale pro fanoušky zaklínačského světa je to fajn jednohubka, která některým dutým hlavičkám zaplní pomyslnou díru, jež Sapkowski ve svých knihách ponechal... 3.5/5 ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda Zaklínače. Nehrál jsem hry, nečetl jsem knihy, jediné pořádné seznámení se Zaklínačem jsem dostal v podobě seriálu. Nicméně to nemění nic na tom, že jsem si tento animák hodně užil. Sedla mi animace, která není úplně dokonalá, ale k danému příběhu se velmi hodí. Líbil se mi příběh a vykreslení postav. To jakým způsobem jsou postavy motivované je parádně udělaný. Ocenil jsem, že je to velmi dospělé, drsné a v neposlední řadě nehrdinské (skoro každá postava si jede jen to své). Z mé strany velká spokojenost. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Musím ísť určite na 4 hviezdy! Príbeh skvelo doplňuje svet Witchera (pre fanúšikov povinnosť) ale čo ma najviac dostalo je nádherný a hravý vizuál. Kórejskému režisérovi sa podarilo "skoro" dokonalo zmixovať klasickú animáciu s tou digitálnou, čo mu dovolilo vyhrať sa s každou scénou. Aj obyčajný rozhovor je tak zaujímavý a to nehovorím ešte nič o súbojoch, ktoré minimálne o level prevyšujú všetko čo sme videli v podobnej animácii v seriály Castlevania. Netflix si ide svoje! Neviem sa dočkať ďalších animákov z jeho produkcie a neustáleho zlepšovania sa... ()

Doldus 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je tam nezanedbatelná řada nelogičností a předimenzované akce (zaklínači jsou nadlidi, ale proboha ne polobozi), přeci jen jsem ocenil, že tvůrci zachovali ducha Sapkowskyho knížek, toť morální šeď a důraz na postavy. Vesemir dostal dnes oblíbený treatment žoviálního oportunisty, ale tady mi to kupodivu nevadilo a postava byla komplexnější než jsem čekal. I když jsem si z knížek a her (pravda, tam je to jen zmíněno) tento kritický moment zaklínačské historie představoval prozaičtější a bez intrik, dokážu si tuto verzi bez obav užít a brát ji kanonicky. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Příběh je inspirovaný příběhy, které prožil Geralt v knize „Bouřková sezona“. Tvůrkyně Lauren Schmidt se rozhodla převyprávět příběhy, které prožil Geralt prostřednictvím postavy Vesemira. (Geralt z Rivie)
  • Vytváření monster zaklínači, aby je později mohli ulovit za odměnu, je manifestace „Kobra efektu“. Ten je pojmenován po případech z Dillí, kdy místní chovali kobry, protože britská britská vláda nabízela odměnu za každou mrtvou kobru. (Axarus)

Související novinky

Zaklínač se dočká další série i filmu

Zaklínač se dočká další série i filmu

27.09.2021

Netflix o víkendu ukázal několik nových klip ze svých připravovaných projektů, mezi něž patřila pochopitelně taky druhá série Zaklínače, která dorazí už letos v prosinci. Mimo dvou klipů, traileru a… (více)

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

26.01.2021

Minisérie The Witcher: Blood Origin zasazená do světa Zaklínače, akorát odehrávající se tisícovky let před událostmi knižní ságy s Geraltem, Yennefer a Ciri, našla konečně hlavní hvězdu. Bude jí… (více)

Netflix oznámil zaklínačský prequel

Netflix oznámil zaklínačský prequel

27.07.2020

Netflix to se zaklínačským univerzem myslí vážně, po hraném seriálu i animovaném spin-offu teď totiž oznámil rovněž ještě hraný prequel. Minisérie The Witcher: Blood Origin bude mít šest epizod a… (více)

Reklama

Reklama