Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nó, tak teraz som dosť prekvapený. Veľmi často sa mi totiž nestáva, žeby som tým kultovým zombie klasikám dával také nízke hodnotenie. Doteraz som nevidel ani jednu časť z tejto série (ja viem, je to hanba), a tak som sa to rozhodol napraviť. Neviem, čím to je, ale toto ma jednoducho nebavilo. Ani ako komédia (nezasmial som sa ani raz), a ako horor už vôbec nie. Do prvej polovice som bol dokonca na odpade, potom sa aspoň konečne začalo niečo diať. Vzhľad zombíkov bol ešte ako tak zvládnutý, ale bol by som radšej, keby držali zobák. Gore na moje počudovanie takmer žiadne (!), zvláštne. Ale skúsim aj ďalšie časti, snáď ma zaujmú viac. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Místy trochu trapná blbůstka, která ale překvapí slušným technickým provedením a hezky konstruovaným scénářem - hlavně ze začátku to vypadalo velmi obstojně, než se tvůrci začali pokoušet o vtip a než na obrazovku vylezli zombíci s fialovými ksichty. Prostě - něco jako Romero, který se najednou naučil dělat film, nebo Snyder, který to najednou z poloviny zapomněl. Efekty mi silně připomínaly seriál Příběhy ze záhrobí, ale to bude těmi osmdesátkami. Minimálně půl hvězdičky za polovinu oživlého psa. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek patří ještě s Jacksonovým Braindead k tomu nejzábavnějšímu (Romero odpustí), co se v oblasti zombie žánru urodilo. Sice skoro bez gore, za to však s parádní hudbou, nahou Linneou Quigley, s jednou absolutně slizkou, rozpadávající se mrtvolou, a poprvé i se slavnou hláškou "fresh brain". Černý humor vůbec neuškodil, však se psala půlka 80. let a tenhle typ nadsázky se začal vkrádat do každého druhého filmu. Takže absolutní kult mého mládí. Škoda, že ostatní díly nesahají originálu ani po kotníky. P.S. Doporučuju ještě skvělý dokument "More Brains!", v němž se o tomhle kultovním díle dozvíte první poslední. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Return of the Living Dead". Skvelá vec. Výborný horror. Jeden z mojich najobľúbenejších zombie titulov. Oproti filmom kráľa tohto žánru George A. Romera, ktoré tiež zbožňujem, je to viacej odviazané. Netvári sa to tak vážne, ale i tak to má potrebnú, hustú atmosféru. Skvelú prácu tu odviedli aj na tom ako stvárnili oživlé mŕtvoly. Desivé masky. Jednoduchý príbeh, perfektný soundtrack. Tento film obsahuje viaceré pôsobivé scény z márnice, krematória, cintorína, na ktoré nikdy nezabudnem a vždy si ich rád pripomeniem. ***** ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mozeeek! Tak tomuto ja vravím to pravé oživenie žánru. Perfektná, na nič sa nehrajúca jazda s pár podarenými vtipíkmi. Horroroví sú akurát zombíci, inak je to len šialené crazy napätie, ktoré nikoho nešetrí. Obzvlášť živých nie. Ale treba mať na to náladu. Hlavne nie náladu báť sa. A ak sa dá, nepozerať s trapným uvrešťaným českým dabingom :). 75%. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Děj začíná v pátek 3. července 1984, ale toho dne bylo úterý. (Tygrys)

Reklama

Reklama