Reklama

Reklama

Otčím

  • USA The Stepfather (více)
Trailer

Jerry Blake je šílenec, jehož fascinuje dokonalý rodinný život – nádherné obydlí na předměstí, velká zahrada, zbožňující manželka a milující děti… Jerry si vezme za ženu starostlivou Susan Maine, s níž se nastěhuje na předměstí Seattlu. Stává se nevlastním otcem Susaniny šestnáctileté dcery Stephanie. Tu však Jerryho něžnosti znepokojí a neskrývá svou nedůvěru. Nakonec s hrůzou usoudí, že Jerry je zřejmě muž, jenž loni povraždil svou rodinu, ale nic se mu nedokázalo. Její doměnky s potvrdí, ale nikdo ji nevěří. A přece – je tu Jim Ogilvie, bratr zavražděné Jerryho manželky, který má stejné podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Není nad >typickou< středostavovskou americkou rodinku s pošahaným psychomilujícím otčímem a setem pořádných knajfů na porcování krocana... Jó, takové Díkůvzdání v kruhu rodinném může pěkně zabolet... ;-] . . . Leč tohle téma - ač v principu zajímavé - není pojednáno nikterak originálně a film mi přišel i přes místy hutnou atmosféru jako nějaká typicky rutinní televizní produkce. Ryzí průměr, který nenapraví ani mnohénaznačující úvod a sladká Stephi (mladá Jill Schoelen byla opravdu pěkná kočička!) odhalující své půvaby ve sprše na závěr... Tak trošku promarněná šance - a to má být ještě pokračování... P.S. Viz http://www.csfd.cz/film/106063-otcim-2/ - - - - - (Poprvé viděno na apríla devět na dvd, komentář zde jako 13tý - 2.4.2009) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V 91 roce jsem to coby sedmák u kámoše na videu v sedm ráno před prvním zvoněním sledoval napjatý jak struna. Od té doby jsem to neviděl, až dnes a po těch 22 letech to ze svého kouzla napínavého jemně (přesto mrazivě) krvavého horrorového thrilleru s úžasným Terrym Ouinnem v hlavní roli, neztratilo ani zbla. Malý velký film. ()

Reklama

kosta73 

všechny recenze uživatele

Nečekaně povedené béčko, které se od poměrně mdlého začátku zhruba v půlce výrazně zlepšuje a spěje k nijak originálnímu, ale povedenému konci. To samé platí i o výkonu výkonu O´Quinna ( okatě se nabízí srovnání a koncertem Corbina Bernsena v Yuznově DENTISTOVI ), který mě v první půlce nijak zvlášť neohromil, ale v závěru bylo jeho bleskurychlé střídání nálad velmi uvěřitelné. Samotný závěr pak jednou scénou připomene geniální Kubrickův SHINING. Milé překvapení. ()

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Dost dobře natočený thriller o psychopatickém Otčímovi, který musí mít "dokonalou rodinu" a jakmile ji nemá, tak si jde hledat novou "dokonalou rodinu". A hádejte co se stane s tou starou rodinou? Celkem dobře napsaný scénář, výborně vykreslana postava Jerryho ,,Otčíma" Blake a výborný herecký výkon Terryho O´Quinna v roli Otčíma. Film se dočkal dalších dvou pokračování. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktoré bezprostredne po pozretí zhodnotím ako priemer, resp. lepší štandard, no po zhliadnutí desiatok a stoviek podobne neutrálnych záležitostí sa stane, že jedna-dve z nich uviaznu v pamäti ako trvalejšie hodnoty. A toto je presne prípad Otčima. Silný film, cez klasický príbeh nezabudnuteľne upriamujúci pozornosť na množstvo psychopatologických osobností nevlastných, ale aj vlastných otcov, nachádzajúcich zdroj svojho najvnútornejšieho potešenia v psychickom, či fyzickom ubližovaní, ponižovaní a týraní. Uvedené zvrátené potešenie v pošliapaní partnera a rodiny je im vlastné a neobmedzuje sa na konkrétnu osobu, skôr alebo neskôr si to uplatnia na každej ďalšej partnerke i dieťati. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Film byl volně založen na Johnu Listovi, účetním z New Jersey, který vyvraždil svou rodinu v listopadu 1971 a zmizel. Byl nalezen téměř o osmnáct let později žijící pod pseudonymem, když ho jeho soused poznal v pořadu America's Most Wanted (od r. 1988) a nahlásil ho policii. (veronikajel)
  • Natáčení probíhalo v Seattlu a Vancouveru. (henrycruel)
  • V původním scénáři byly zahrnuty i flashbacky, které vysvětlovaly, jak se Jerry Blake stal bestiálním vrahem. Protože byl jako dítě zneužíván. (Chatterer)

Související novinky

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

13.06.2006

O předělávkách tu byla řeč opravdu často a podle všeho se z nich nejspíš ještě hodně dlouho nedostaneme. Tedy rozhodně asi ne v novinkách o připravovaných projektech, protože každý den se objeví… (více)

Reklama

Reklama