Reklama

Reklama

Silvestrovský trapas

(TV film)
Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1970, 15 min

Komedie o lékaři, který „udělal víc, než byla jeho povinnost"… Obvodní lékař Kos (M. Kopecký) vyšetřuje přímo na Silvestra půvabnou „žlučníkářku“ paní Brabcovou (A. Vránová) a odmítne úplatek – papírovou pětikorunu. Ukáže se však, že pětikoruna byla jeho vlastní a skutečný úplatek byl ve druhé kapse. Nezbývá mu tedy nic jiného, než se omluvit… (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Obvoďák Miloš Kopecký vyšetřuje krásnou žlučníkářku Alenu Vránovou a odmítne její úplatek papírovou pětikorunou. Ukáže se, že pětikoruna byla jeho vlastní a skutečný úplatek byl ve druhé kapse. Je třeba se jet omluvit... Laškovná čtvrthodinka, která se dá vidět, ale IMHO by byla lepší buď jako součást nějakého delšího souvislého příběhu, nebo jako jeden segment povídkového filmu. V této podobě je to nastavovaný skeč o dvou dějstvích, jemuž chybí třetí. 60% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

V tom nejlepším to končí, aneb lepší důkaz nevěry by jeden nevymyslel, můžeme jen domýšlet, co by následovalo. :) 38 léta šikézní.Alena Vránová mela šmrnc. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Skvělý Miloš Kopecký v úsměvném krátkém příběhu plném trapasů během jednoho Silvestra. Divák se pobaví. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Rozkošná anekdota, která se později objevila v poněkud pozměněné podobě v jiné Schulhoffově komedii (Já už budu hodný, dědečku!). Zdejší varianta, ve které hrubec Kopecký podléhá svůdným návrhům uražené Vránové je na každý pád příjemnější. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle mne moc nezaujalo. I na těch 15 minut příliš rozvláčné a o ničem a o trapasy zde vlastně moc nejde. Přijde mi, že si tady akorát chystal Schulhoff předběžně půdu na Já už budu hodný, dědečku...! ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Alena Vránová měla (nejen v tomto) neuvěřitelnej šmrnc, srovnatelnej s největšíma hvězdama světovýho plátna (a světové krásy)! 90% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Taková ta milá mikrokomedie vlastně o ničem. Lékař Kopecký se potýká s úplatkem šikovné pacientky, ale protože se před ní ztrapní výší úplatku, v den Silvestra k ní zajede domů a chce se omluvit. Skončí v její posteli, ale manžel, tou dobou na služební cestě, se vrací domů. Jak z toho ven? Slušné, ale nepřekvapivé. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Jiná herečka by s plyšovou stříbrnou liškou na hlavě byla k smíchu, ne tak bohyně A. Vránová. To je prvotřídní samice i když má místo žlučníku kamenolom. S M. Kopeckým jim to slušelo v ordinaci i na kanapi, takže silné 4 *. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Scénář mi moc vtipný nepřipadal, Schulhoffův humor mě koneckonců nikdy příliš neoslňoval. Jediné, co mě trochu rozesmálo, byl sexy nátělník Miloše Kopeckého. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie se skvělým Milošem Kopeckým a krásnou Alenou Vránovou. Jen škoda, že tak krátká. Právě když se to pořádně rozjelo a bylo to nejvtipnější, tak byl za chvíly konec. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"A vida, no jo. Ono je vlastně dneska Silvestra." Stará známá mikrokomedie o lékaři, kterého zradily šle a který měl po Silvestrovské návštěvě jedné své distingované pacientky takovou smůlu, jako by na Nový rok bylo pátek třináctého. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nebýt pana Kopeckého, tak by to asi tím spíše nestálo za nic, ale s vtipnou pointou na závěr to docela šlo. Na délku rozhodně ano. Jen mi přišla tato zápletka podobná té z filmu „Já už budu hodný, dědečku!“ ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Opět docela vydařený příběh s Kopeckým, který potěší a zejména na Silvestra, má i hezkou pointu. Hodnocení: 70 % ()

Reklama

Reklama