Reklama

Reklama

V pasti

  • Česko Uvězněná pod hladinou (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Tuva a její starší sestra od dětství milují potápění. Jednoho dne se však při potápění Tuva málem utopí. Tato nehoda navždy poznamená vztah mezi jejich matkou a Idou. O pár let později se z Tuvy stane profesionální potápěč. Ida mezitím prožívá manželskou krizi. Proto se rozhodne odjet na vánoční víkend za sestrou a matkou do Norska. Ida si v přítomnosti matky a Tuvy uvědomí, jak velmi žárlí na jejich vřelý vztah. Všechny tři ženy se chtějí jet společně potápět. Nakonec odjíždí pouze Tuva a Ida, protože jejich matka je nemocná. V odlehlé krajině norského pobřeží se obě ženy chystají na ponor. V tu chvíli se nad nimi uvolní ze skály několik kamenů. To však sestry před potápěním neodradí. Během ponoru ukazuje Tuva Idě jejich oblíbené místo, kde se ponořují s matkou. Ida si opět uvědomuje, jak na Tuvu žárlí. Během pozorování kosatek se ze skály nad hladinou uvolní velký kus skály, spadne do vody a přimáčkne Tuvu ke dni. Ida se snaží sestru vysvobodit, ale skálou nemůže pohnout. Tuva Idě poradí, aby se vrátila do auta a přinesla další kyslíkové bomby a hever z kufru auta, kterým by se pokusila nadzvednout kus skály. Idě se nepodaří dostat se k heveru. Rozhodne se vydat k nedalekému domu, kde by se dovolala pomoci. V domě však nikdo není, kromě psa, který Idu ošklivě pokouše. Idě se podaří zabít psa, ale nenajde nic, čím by skálu mohla nadzdvihnout. Nechá v domě aspoň vzkaz s prosbou o pomoc. Ida se vrací zpátky pod vodu k Tuvě, aby jí vyměnila kyslíkovou bombu. Žádný pokus o nadzdvihnutí skály nevyšel. Poslední možností bylo nafouknout záchranný vak, ten má však prasklinu. Obě sestry se tak musí smířit s tím, že Tuva pod hladinou zemře... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (66)

bourec 

všechny recenze uživatele

Z jedný strany asi z toho žádnej hit nebyl a nebude. Ovšem kamera v tomhle filmu mě dokázala naprosto očarovat. To že ta starší dcera je trochu nervák, a ta pomoc jí od ruky moc nešla, to je taky fakt. Celkově sem byl napnutej jak kšandy, a snad nikdy sem si u filmu nepřál víc, aby obě přežily. Nečekal sem nic, ale dostal sem slušnej biják. 70%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle mě moc nevzalo. Některé z podvodních záběrů jsou sice hezké a povedla se i jedna z úvodních scén z lodí, ale jinak mě to nijak nenadchlo. Ono je to dáno i tím, že vyprošťování z pod šutru není samo o sobě zábavnou činností a Hedén ho nedokázal opentlit ničím, co bz člověku zvedlo tlak. Samotný komplikovaný vztah nevlastních sester mi tu pak přišel naprosto zbytečný. Jinak co se týče zabití psa, tak to mi na rozdíl od ostatních nijak nevadilo, ale překvapilo mě, že si přitom hlavní hrdinka neublížila, protože po celou dobu se jevila jako neskutečné kopyto.30% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Uznávam, nebolo to žiadne terno, no bolo to aspoň intenzívne, dynamické a väčšinu času aj napínavé. Aj mne liezla na nervy tá blondína, hlavne zo začiatku, kedy mi v hlave nie raz skrsol vtip o blondínkach, no postupom času sa to zlepšilo. A tá príroda okolo a kamera... paráda. Koniec mohol byť ale trošku lepšie doriešený, moc veľký skok na mňa z podmorskej jaskyne do vrtuľníka. Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podobne ako neskoršia verzia z 2023 to má svoje výborné momenty, kedy je napätie. A ešte to má krásne obrázky scenérie. A potom to má momenty, kedy od nelogiky nechápete a tiež ten čas plynie akosi čudne, keď za pár minút dokáže pani zlatá prejsť od fjordu až k chate, vylámať ju, tam sa popasovať so psom, urobiť bordel, nakresliť náčrt... zatiaľ čo jej drahá pokrvná čaká na dne, aj tri kávičky by si stihla dať... Hej pritiahnuté trocha za vlasy. Film má tiež zbytočné flashbacky, ale ešte zbytočnejšieho psa. Toho živého. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Setřičko, ty mazlíku, dej mi loknout kyslíku!" Základní stavební kámen zastydlé hollywoodské odnože severské kinematografie aneb sesterská láska i hory přenáší, resp. nadzvedává. Použitelné coby výukové video pro začínající recidivisty, pod názvem: "Jak se dostat do zamčeného auta snadno a rychle", jehož obsah je v kostce: "Ten byl malej, chce to větší šutrák!", bohužel však neobsahující návod jak, sedím-li už uvnitř auta, otevřít jeho kufr. A já bloud myslel, že na to v autech bývá nějakej čudlík... Uměle vyrobený dramatický materiál dále obsahuje nádherné přírodní scenérie, větší než malé množství kyslíku,  odborné pojednání o fyzikálních principech páky, homemade dekompresní zvon a finále, které potěší citlivé divačky i pana Kesona. Obsahuje též zkrácený kurz sebeobrany proti vzteklým čoklům, poslušně hlídajícím barák před drzými zloději. R.I.P. Rex. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Väčšina scén pod vodou sa nakrúcala v krytom bazéne v Belgicku. Herečky sa však nedali zastupovať dablérkami ani vtedy, keď museli vo februári skočiť do ľadovej vody pri severskom súostroví Lofoten. (krasomama)
  • Film sa natáčal vo Vilvoorde (Belgicko), na súostroví Lofoty (Nórsko) a Strömstade a Göteborgu (Švédsko). (Arsenal83)
  • Na začátku filmu hraje „Happy Christmas Everyone“ od Holly Murraye & Christophera Manna a ve 14. minutě hraje „What Else Is There?“ od Röyksopp. (Duoscop)

Reklama

Reklama