Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně v podstatě mystická záležitost. Během čtyřiadvaceti hodin nastaly vzájemně nesouvisející události, který velice výrazně ovlivnily směřování mého života. A nakonec jsem vyrazil na FOD na tenhle film. A to bylo razítko pod tím vším. Nebo jen takový třešnička na dortu, to je jedno. Myslím, že ten popis „divný“, „nepříjemný“ a „odporný“ a zárověň „něžný“, „křehký“ a „dojemný“ ten film naprosto vystihuje. Můžete skončit předčasně a pak to bude jenom hnusný, anebo vydžíte a bude to krásný. Myslím, že každej, kdo si ve vztahu ke společnosti občas připadá tak trochu retardovaně (nebo alespoň divně), to musí ocenit. Pokud je ovšem schopen projít tím nehezkým. ()

Curunír 

všechny recenze uživatele

Šokující film, který vypráví proces začleňování 30+ letého Bubbyho do společnosti, když ho až do jeho dospělosti držela zavřeného v bytě, aniž by poznal okolní svět, jeho sadistická matka...Film, který je kritikou společnosti a křesťanské morálky, je plný nechutných, sexuálních a naturalistických scén, nad kterými jde někdy hlava kolem...Vrcholem je asi návštěva u rodičů Angel, aneb Bůh nenávidí tlusté lidi, nebo scény s ústavu...Přes toto všechni je Bad Boy Bubby místama ďábesky vtipný film, jehož druhá třetina je bohužel bez tempa...Rozhodně nedoporučuji katolíkům, útlocitným lidem a lidem ze slabším žaludkem... ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Bad Boy Bubby je ten typ kontroverzního filmu hodící se na Otrlák, který je ale ještě v rámci mezí a publikum ho dokáže široce ocenit. Začátek dokáže naladit svou zvrácenosti a podivností a děj se pak rychle přehupuje do takové rozpačité komedie, protože divák často neví, jestli nebude divné, když se zobrazeným situacím bude smát, ba dokonce jak má na situace reagovat. Často se tu hraje i na protipól a pár scén je spíše dojemných. Dohromady jako celek to ale stejně dává dojem čisté zvrácenosti. Mindfuck scéna je například se zpívající dívkou při souloži nebo samozřejmě zpívající Bubby a jeho kapela. Bubbyho hlášky jsou ale velkým poznávacím znamením a vždycky přesně ví, kdy jakou použít. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Mně se ten film nelíbí. Z ryze artistního pohledu je zřejmě dobrý, ale jeho obsah je dost hnusný, amorální a akulturní. Že je takový Bubby, to je pochopitelné. Ale jeho přijetí „normální“ společností je cosi, s čím se jaksi nemohu srovnat. Bubby je necivilizovaný čtyřnásobný vrah, někteří to o něm vědí, a přesto je akceptován. Stane se dokonce popkulturní celebritou, která do mikrofonu kvičí, chrochtá a vyřvává vulgární fráze, jejichž kontext nechápe a nadšené publikum o něm nemá ponětí. Pop-music nemohla dostat výstižnější vysvědčení. --- Veřejnoprávní instituce financuje z peněz daňových poplatníků film, ve kterém Bubby dojde štěstí jako rocková hvězda a šťastný otec rodiny. Zde výčet jeho schopností: 1. zabíjet, 2. šukat, 3. memorovat fráze. Že by to v současné společnosti stačilo? Nebo co nám ten film vlastně chtěl říct? Mně to připadá takové… nemocné. Možná "hustý-vole". ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nick Cave zrovna vylezl z O'Malley's baru. Začátek nádherně divný postapo, dál už to jede v "normálnějších" kolejích a minimálně jedna scéna decentně otráví (rádobycool "vysvětlování za pomoci nesmyslných megapláten"). Ale ta chvíle, kdy se poprvé chopí mikrofonu, musí aspoň nepatrně polechtat u filmového srdce každého, kdo na to kouká bez předsudků a "pochopí" (Hon-zo :-P ). Konec, při kterém jsem vzpomněla na Takový normální zabijáky (mrk mrk), potěšil. Tohle můžu. (4,5*) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Po uvedení Bubáka Bubbyho prý proběhlo několik svateb, na kterých si nevěsty nesly k oltáři namísto kytice kočičku zabalenou do potravinové fólie. (Zdroj: Festival otrlého diváka)
  • Rolf de Heer písal scenár s prestávkami dokopy 10 rokov, kým sa film naozaj začal nakrúcať. (Durexon)
  • Počas natáčania sa režisér Rolf de Heer dopočul, že austrálska vláda možno zavedie trest smrti. Nahnevaný touto informáciou napísal inú finálnu scénu, ktorá sa mala končiť tým, že Bubbyho zatknú a obesia za jeho zločiny. Nakoniec si to však rozmyslel a záber sa nikdy nenakrútil. (Durexon)

Reklama

Reklama