Reklama

Reklama

Ztracení chlapci

  • Česko Ztracení hoši (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sam a jeho starší bratr Michael jsou ryze američtí mladíci s ryze americkými zájmy. Poté, co se společně s matkou přestěhují do poklidného městečka Santa Carla v Kalifornii, se však věci začínají překvapivě měnit. Michael poslední dobou přestává být sám sebou. A jeho matce se nebude líbit, v co se mění. Film Ztracení chlapci obléká do nového kabátu tradici upírských hororů. Je zručně namíchanou směsicí hrůzy, která rozbuší srdce diváků, smíchu, při kterém praskají jejich bránice, a rockové hudby, která nenechá jediný sval na těle v klidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu je sice již od začátku velice zajímavá, ale na pořádnou upírskou jízdu si musíme počkat docela hodně dlouho. Do té doby se totiž tvůrci zmohli pouze na útoky z pohledu upíra, který svou oběť odnese mimo záběr kamery a divák je tak ochuzen o nějaké ty pikantní záběry. Všechno nám pak ovšem vynahradí velice svižná a průbojná druhá polovina, kdy přijdou na řadu i již zmíněné bitky s upíry a jejich neslavné konce. Několik scén bylo velice pěkně natočených, především pak ta s vanou a přestože se u nich diváci určitě nebudou třást hrůzou, tak se docela solidně zasmějí. A to byl právě režisérův úmysl, protože o tom mají hororové komedie být. Samotné masky sice patří do kategorie spíše těch průměrných, ale se správným podsvícením a načasováním mladší diváky určitě přeběhne mráz po zádech. Samozřejmě nesmím opomenout ani bravurní hudební doprovod, který měl pod patronátem Thomas Newman, ale svůj podíl na něm měli i Danny Gould a Steven Tyler se svými skladbami. 75% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu naprosto čiší do všech stran slova jako "kultovní", "80s klasika", či "milujeme osmdesátky". Rozhodně si to zaslouží. Ať už začnu svůj chvalozpěv u dobře vybrané hudby, přestylizované kamery ci "nestanislavského" hereckých výkonu, vše naprosto zapadá do "konceptu" 80. let, kde se laciností nešetřilo a zábava byla až na prvním míste. A navíc Jack Bauer a umírněná verze Joela Schumachera na režisérské židličce. 75 % ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je dost zvláštni, první půl hodina se vleče, že minuty ubíhají jako hodiny a místy to má klišé, které je tak moc ohrané, až to neni hezké. Pak se konečně film rozjede a směřuje do závěrečné třetiny, která je luxusní akční žrádlo, kde krev teče po celém baráku, ale zároveň to má parádní napínavou atmosféru. Bráchové Sam a Michael sou dobře sehraní a chemie mezi nimi funguje, za to Frogové sou zase na pěst. Kiefer Sutherland zde ani tolik nehraje upíra, jako samotného ďábla a hraje ho na jedničku. A je to takové rodiné drama, školní drama, romantika, pak je to zase horor, uff no je tady hodně žánrů a ze začátku se to fakt dost těžko sleduje, ale ty tři budou, protože Jason Patric. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

What the hell. Od tolika (pravda, že převážně internetových) lidí jsem slyšela, že to je nejlepší film o upírech... No, pokud je pravda, že to byl první "velký" film, co udělal upíry mladé a "toužící po životě", tak si to nějakou poklonku zaslouží, ale jinak jsem asi moc mladá na to, abych na něm cokoliv ocenila. Ale samozřejmě poslední věta: kuchařův polibek. -"One thing about living in Santa Carla I never could stomach; all the damn vampires." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nemozem Amenhotepzial hodnotit zvysne dve casti upirskej trilogie Lost Boys, jelikoz som videl len tuto prvu cast, a aj to bolo tesne po roku 1989. Reziser Joel Schumacher natocil vskutku posobivy horor, ktory prinuti divaka sa aj bat. Co vsak film trochu zhadzuje, je ta nestastna kombinacia horor -komedia : jediny pripad, kedy tato kombinacia n mna fungovala, bol Peter Jackson a jeho Bad Taste a Braindead. 67 % ()

Galerie (37)

Zajímavosti (29)

  • Film se natáčel v Santa Cruz v Kalifornii. Santa Cruz ve španělštině znamená "svatý kříž", který dělá upíry zranitelnými. Ve filmu se fiktivní město jmenuje Santa Carla. (Lucbric)
  • Postavu Grega (Alexander Bacan Chapman) ve filmu zabijí upíři 2krát. Poprvé v autě s přítelkyní, podruhé u ohniště s partou přátel. (Fenk)

Související novinky

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

19.09.2021

Filmový remake upíří klasiky Ztracení chlapci z roku 1987 nabírá obsazení. V novém snímku od studia Warner Bros. si tak v hlavních rolích zahrají Noah Jupe (Tiché místo) a Jaeden Martell (Na nože). V… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama