Reklama

Reklama

Ztracení chlapci

  • Česko Ztracení hoši (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sam a jeho starší bratr Michael jsou ryze američtí mladíci s ryze americkými zájmy. Poté, co se společně s matkou přestěhují do poklidného městečka Santa Carla v Kalifornii, se však věci začínají překvapivě měnit. Michael poslední dobou přestává být sám sebou. A jeho matce se nebude líbit, v co se mění. Film Ztracení chlapci obléká do nového kabátu tradici upírských hororů. Je zručně namíchanou směsicí hrůzy, která rozbuší srdce diváků, smíchu, při kterém praskají jejich bránice, a rockové hudby, která nenechá jediný sval na těle v klidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Teenager Sam sa so svojou slobodnou, čerstvo rozvedenou, matkou a starším bratom Michaelom presťahuje z arizonského Phoenixu do malého prímorského mesta Santa Carla v Kalifornii. Začnú bývať v dome ich starého otca. Toto mestečko nemá zrovna tú najlepšiu povesť. Umiera v ňom nezvykle veľa ľudí. Sam zistí, že tam pôsobí partia vampírov. Vyzerajú ako bežná banda mladých glam metalistov, ale sú to krvilačné monštrá. Majú na svedomí mnoho nevinných obetí. Dostali aj jeho brata a urobili z neho jedného z nich. Z Michaela sa začne stávať upír. Sam mu môže pomôcť jedine tak, že zlikviduje všetkých ostatných členov upírskeho gangu a predovšetkým ich vodcu. Snímok "Stratení chlapci" (The Lost Boys) natočil v roku 1987 skúsený režisér Joel Schumacher. Asi ani sám netušil, že sa z toho časom stane jeden zo zásadných filmov v rámci americkej vamp horrorovej kinematografie. **** ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Hahahah...sakra...cože to mělo být? Protože horror to není ani náhodou, a na komedii tam není nic k zasmátí, všechno je spíš k smíchu. A takhle blbé herecké výkony jsem neviděla ani v Troma filmech....tyhle trumfne snad jen Uwe Boll. Jako samotný film naprostá ztráta času a části mozku. Ale na puštění s kámoši, kdy se chceme něčemu pořádně vysmát a nadávat na směšnost, tak to je jasná volba. Je mi líto. A to mám obvykle tenhle styl ráda a atmosféru to má. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Lost Boys Joela Schumachera jsou pro mě naprosto zásadní filmovou srdcovkou, na které jsem vyrostl, kult, klasika, prostě jedinečná vzpomínka na filmy, které zázračně bavily svou jednoduchostí, přímočarostí, zábavností, nepokrytectvím a upřímnou láskou k filmařině jako takové. Já této již více než 30 let staré podívané ani po tolika reprízách nemám absolutně co vytknout, je to jedna velká jízda, která se nebere ani trochu vážně, mix hororu a humoru zde funguje jako málo kde jinde, zápletka od začátku dupne na plyn a nepoleví až do akčního finále, upíří atmosféra naprosto nepřekonatelná, stylově vybroušená pecka, spousta nezapomenutelných scén a dialogů, samozřejmě originální a neopakovatelné postavy, zahrané sympatickýma a výraznýma ksichtama, skvělá hudba, povedené efekty, fakt jsem zkrátka i po těch letech z tohoto bijáku pořád tak nadšený, že ani sám nechápu, jak je to možné, Ztracení chlapci neztratili nic ze své působivosti a zábavnosti, pořád to má nehorázný koule a i když dnešní mladí diváci asi tuhle šlehu nedocení zdaleka tak, jak by si zasloužila, já jsem nadšený a dávám jasný palec nahoru!!! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

What the hell. Od tolika (pravda, že převážně internetových) lidí jsem slyšela, že to je nejlepší film o upírech... No, pokud je pravda, že to byl první "velký" film, co udělal upíry mladé a "toužící po životě", tak si to nějakou poklonku zaslouží, ale jinak jsem asi moc mladá na to, abych na něm cokoliv ocenila. Ale samozřejmě poslední věta: kuchařův polibek. -"One thing about living in Santa Carla I never could stomach; all the damn vampires." ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Priemerný upírsky horor ktorý vygraduje až v poslednej polhodinke. Joel Schumacher tentoraz natočil niečo hororovejšie a velmi zábavne pretože v niektorých scénkach prekypujú komediálne prvky. 5 motorkáry sú upíry a v noci vycucávajú ľudom krv a dotoho sa zapletie jeden chalan ktorý vypyje krv od upíra a stane sa upírom 60 percent. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (29)

  • Film mal pôvodne režírovať jeho výkonný producent Richard Donner, keď sa však natáčanie začalo oneskorovať, najal na túto prácu Joela Schumachera a Donner prešiel k Smrtonosnej zbrani (1987). Potom, čo opustil režisérsku stoličku, sa istý čas s filmom spájalo meno režisérky Mary Lambert, tá tiež z projektu vycúvala, kvôli bližšie nešpecifikovaným nezhodám. (beso74)
  • Několik postav bylo pojmenováno podle postav z příběhu Petra Pana, nakonec však byly pozměněny. Jméno psa Nanook bylo odvozeno podle psa Petra Pana "Nana the dog", David (Kiefer Sutherland) se měl původně jmenovat Peter. (Lucbric)
  • V Maxovej (Edward Herrmann) videopožičovni je pustený film The Goonies (1985) v akom si tiež zahral predstaviteľ Edgara Frota Corey Feldman. V jaskyni Stratených chlapcov si je zas možné všimnúť plagát Jima Morrisona, ktorý spoločne so svojou skupinou The Doors nahral skladbu "People are Strange". Verzia tejto piesne v podaní skupiny Echo & The Bunnymen bola použitá aj vo filme, rovnako plagát spomínanej skupiny. Konkrétne v Samovej (Corey Haim) izbe. (beso74)

Související novinky

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

19.09.2021

Filmový remake upíří klasiky Ztracení chlapci z roku 1987 nabírá obsazení. V novém snímku od studia Warner Bros. si tak v hlavních rolích zahrají Noah Jupe (Tiché místo) a Jaeden Martell (Na nože). V… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama