Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záchranář Frank Pierce je po pěti letech nočních služeb psychicky na dně. Práce v sanitce z něj udělala alkoholika, jenž trpí depresemi a halucinacemi. V ulicích města vídává duchy pacientů, které se mu nepodařilo zachránit. Nešťastné bytosti bloumají po Manhattanu s výrazem nevýslovného utrpení a Frank čte v jejich očích výčitky. Naději do jeho světa vnese tajemná dívka Mary, dcera muže, kterého se Frankovi podařilo tak tak zachránit. Dvojici možná čeká vykoupení, ale zcela jistě budou muset napřed projít peklem. Mezi newyorskými narkomany se totiž začala šířit nová droga, jejíž požití má až příliš často smrtelné následky. A Frankovi právě začíná další noční šichta… Téměř mysteriózní drama režiséra Martina Scorseseho vzniklo podle autobiografické knihy Joea Connellyho, jenž několik let pracoval u newyorské záchranky. Tragické příběhy pacientů se tu prolínají s černohumornou otrlostí záchranářů i absurditou amerického zdravotnického systému. Scorsese se před Počítání mrtvých (1999) po letech vrátil ke spolupráci se scenáristou Paulem Schraderem, který se podílel na režisérových nejlepších filmech Taxikář (1976) a Zuřící býk (1980). (Česká televize)

(více)

Diskuze

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Zajímavý, kolik je zde herců, co se později proslavili v seriálech - Černoch s jizvou z The Wire / Boardwalk Empire, ségra Tonyho Soprana, černoška-policajtka z The Wire, Angel z Dextera a Turkova holka ze Scrubs.

Llinwen

Llinwen (hodnocení, recenze)

Povstaň znovu! Povstaň zas, I.B.Prcíři a začni nový život! Začni nový život! Ó děkuji, Pane!

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

...rok 1999 bol jedným z najprínosnejších čo sa kvality filmov týka a Počítanie mŕtvych je toho živým dôkazom..totálna depresia,Cage brilantný,absolútne netradičný film,ktorý však nebude baviť takmer nikoho :) Bohužiaľ,zapnite si radšej Avengers..

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Dobrej film. Ta atmosféra studeného města, špíny, únavy byla dost nepříjemná. Cage to zahrál dobře, nebyl to žádnej hysterickej projev.

GCS15

GCS15 (hodnocení, recenze)

Tento film asi najvernejšie ukazuje to o čom je život zdravotníckeho záchranára a akú obeť si toto povolanie vyberá. Ja viem, že asi každý zdravotník, alebo aspoň veľká väčšina ľudí pracujúcich v tejto oblasti veľmi ocení tento film, ktorý tak trochu vysvetľuje to, čo sa človeku často ani slovami nedá opísať. A ja osobne mám práve takéto filmy najradšej, ktoré nekrivia pohľad obyčajných ľudí ktorí týmto veciam nerozumejú, ale zobrazujú veci také, aké skutočne sú. A tí, ktorí tento film nechápu, alebo v nich zanecháva zlé dojmy, si môžu byť istí, že táto práca by nebola pre nich. Ale nieje to chyba, je to výhoda ktorú by mali prebrať aj iní tvorcovia aby začali produkovať kvalitu.

aallff

aallff (hodnocení, recenze)

nic mi tento film neříká-ale v porovnání s filmíkem Rituál dávám rituálu + a divím se že tady to hodnotí lidé obráceně-ještě by mě zajímalo jak se dostanu na komentáře k filmům-díkes za poradku:)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama