Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Stalker

Stalker (1979)

Umělecké dílo ve všech směrech s filozofickým přesahem, které se dá slovy jen těžko přiblížit. Stalker se musí vidět, slyšet, cítit, myslet... Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl.

Dogma

Dogma (1999)

Vtipně vztyčený prostředníček všem konzervativním dogmatikům. Kevin Smith je bůh (nebo Alanis Morissette?) a tohle je můj nejoblíbenější film z jeho dílny. Známé hollywoodské tváře v absurdních rolích a spousta nekompromisního humoru. Co si přát více? btw: Oficiální text distributora k tomuto filmu je jeden velký spoiler.

Blikající světla

Blikající světla (2000)

Pro někoho černá komedie, pro někoho gangsterka, pro mě především únik od šedé každodenní rutiny a splnění jednoho velkého chlapského snu. Ústřední čtveřice zpočátku působí jako parta bezejmenných a beznadějných trotlů, ale během filmu si získávali mou náklonnost, až jsem si je naprosto oblíbil (Mads Mikkelsen opět jak násilnický pošuk exceluje). Možná jsem divný, ale i přes nemalou porci vystřílených kulek, krve a libových černohumorných fórů ve mě film zanechal na dlouhou dobu příjemný pocit pohody.

Ztraceno v překladu

Ztraceno v překladu (2003)

Nenápadný, citlivý snímek, okořeněný jemným vtipem, kterému se podařilo vyhnout všem patetickým klišé. Film si pomalu pluje tak trochu sám pro sebe a záleží na divákovi, jestli se s ním nechá unést. Musím říct, že druhé shlédnutí, které jsem si načasoval do toho správného duševního rozpoložení, jsem si užil mnohem více než to první a věřím, že shlédnutí třetí mě pohladí po duši ještě o chlup více. Film je plný zdánlivě zbytečných detailů nebo záběrů, ale právě ony dokreslují odcizenost a nepochopení ústřední dvojce od okolního světa. O kameře, hudbě nebo hereckých výkonech se nemá cenu sáhodlouze rozepisovat. Jsou totiž stejně výborné jako už naznačený příběh.

Králův dvojník

Králův dvojník (2012)

Králův dvojník byl přesně takový, jak jsem doufal a možná ještě o něco lepší. Chang-min Chu elegantně míchá historické drama s komedií, plynule přechází z jednoho žánru do druhého bez jediného zaškobrtnutí. Navíc zdatně pracuje s patosem, který zde působí tak nějak čistě, nenuceně a i já, trochu cynik, uronil slzu, když se nový král rozhodl otevřít sýpky a rozdat rýži chudým :) V neposlední řadě potěší i půvabná Hyo-Joo Han a to, že Lee Byeong-heon dobře zvládá i dramatickou/komediální roli, a ne jen akčního zabijáka.

Bratr Bajrangi

Bratr Bajrangi (2015)

Naivní, předvídatelné, patetické klišé. Kdyby to natáčeli kdekoliv v západní produkci, film dopadne špatně, ale Indové v tom umí sakra chodit. Krásný, čistý a dojemný film, který pohladí po duši. Kapesníky s sebou.