Reklama

Reklama

Pro ptáčky

  • USA For the Birds (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
USA, 2000, 3 min

Režie:

Ralph Eggleston

Scénář:

Ralph Eggleston

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Ralph Eggleston

VOD (1)

Hejno malých ptáčků sedí na telefonním drátě, pěkně jeden vedle druhého. Sami mají dost práce s tím, aby se tam namačkali všichni. Pak ale přiletí velký přihlouplý opeřenec, který si k nim zkusí přisednout. Všichni do jednoho si z něj začnou utahovat. Jaké však bude jejich překvapení, když velkému, komickému a trochu připečenému opeřenci dojde trpělivost a velmi vážně se rozhněvá? (HBO Europe)

(více)

Recenze (262)

curunir 

všechny recenze uživatele

Toto dielko z dielne Pixaru som videl prvý krát ako predfilm k Monsters a.s.. Treba povedať, že opäť ide o veľmi zábavné dielko, avšak svojou originalitou až tak neohúri ako Geriho hra. Vtáčiky sú však veľmi pekne spracované (riadne potvory), okrem tradične dobrej animácie sa vykresľujú aj charaktery. Vtipné, ale bez žiadneho hlbšieho zmyslu - aj tak dám plný počet v hodnotení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další z krátkých animáků od Pixaru, který ani po letech naprosto nic neztrácí na kvalitě animace a samozřejmě ani na kvalitě vtipu. Opět se zde skvěle snoubí různé emoce, což je o to zajímavější, že se tak děje na krátkém časovém prostoru tří minut. Ti ptáci jsou ale skutečně nádherně naanimovaní. Navíc ta modrá byla naprosto skvělou volbou. ()

Reklama

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Obligátní Pixarovka, obligátní vítězství. Přelom tisíciletí bych pixarmánií opravdu poznamenán a já zpětně nedokážu pochopit, jestli si to opravdu studio kupovalo, zda byl na porotu vyvíjen nějaký nátlak, nebo zkrátka — proč? Proč byl ve skoro každém ročníku zástupce tohoto molochu? No jistě, kvalitu snímek bez debat má, ale nechat soupeřit miliardové studio ve stejné kategorii s one-man projekty je dosti zvláštní. Kdybych film viděl tehdy, určitě bych hodnotil výš. Teď už z principu těm pixarovkám, které po roce 2000 válcovaly ostatní filmy, dávám nižší hodnocení. U ptáků bych to možná ani nemusel dělat, je to snímek předvídatelný a zase tak moc mě nezaujal. [Oscary 2001] ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Filmeček o to krásnější, že v něm figurují elementy tak skvěle zachycující společnost: ptáčci se nejprv hádají o místo na drátě, ale sjednotí se proti někomu, kdo je odlišný. Ten velký pták pak ty malé štve už pouhou existencí, přitom se jen snaží zapadnout. No a pak přijde karma, a všechny malé ptáčky připraví o peří. Navíc je film vtipně roztomilý a tvůrci se vyblbnou i s věcmi, jako přidání unikátního charakteru ke každému ze skoro totožných ptáčků. Celé to pak rámuje (třebaže neúmyslné) modrooranžové téma. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

PIXAR opět (během pouhých tří minut) ukázal, že umí. PRO PTÁČKY je totiž nesmírně zábavný a veselý kraťas, který navíc perfektně vykresluje a zachycuje emoce jednotlivých postav (ptáčků). V neposlední řadě je tento snímek prodchnut nebezpečně pozitivní hudbou. Tak tomu se říká skvěle odvedená práce. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Pixar na svých webových stránkách uvedl, že první 4 ptáci mají svá jména a individuální vlastnosti. Zleva doprava jsou to: Chipper (Čipera), Bully (Rváč), Snob (Snob) and Neurotic (Neurotik). Když se budete dívat pozorně, uvidíte, že takoví opravdu jsou. (HappySmile)

Reklama

Reklama