Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostnému Ryanovi jednoho dne zazvoní telefon, v němž ho neznámá žena prosí o pomoc. Byla údajně unesena, jmenuje se Jessica a jen náhodou se jí podařilo zprovoznit rozbitý telefon. I když je nejdřív Ryan na pochybách, díky telefonu slyší, jak únosci Jessicu bijí. Chystají se zbít i jejího syna, a to se už Ryan rozhodne jednat. Na policii dojde ke rvačce a místní šerifové na něj nemají čas, a tak se rozhodne jednat sám. Sebere auto bezpečnostní služby a únosce pronásleduje. Kvůli baterii v telefonu je však ztratí. Podaří se mu ale zjistit, že únosci se vydali na letiště pro manžela Jessiky, a rozhodne se jejich plán dalšího únosu zmařit. Ryan navíc odhalí i další tajemství - záznam na videokameře, kde se policisté dopouštějí vraždy. Brzy tedy pochopí, že stojí proti zkorumpovaným strážcům zákona... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (410)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ani náhodou vážny a napínavý thriller. Skôr iba prešumiteľná srandička so spústou klišé a oslých mostíkov. Ešte aj niektoré postavy kopírujú kolegov z lepších a slávnejších filmov (Macyho policajt Duvallovho Prendergasta z Falling Down). Kim Basinger nič moc, Chris Evans iba nasilu nastrčený seriálový krásavec. Na druhú stranu, keď to nebudete brať vážne, ale iba ako svižnú 100 minútovú reklamu na Nokiu, pobavíte sa. Hoci určite nie viacej, ako sa bavil producent Dean Devlin po podpísaní zmluvy s ňou. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 6/10/// +slušná napínavá atmosféra, obsazení (až na Kim Besinger), hudba -mno hlavně ta K.B., jak ta přehrává a je nesympatická, efekty tady nehledejte/// Jason Statham je překvapivě zárukou dobrého filmu a pokud bych měl zvolit novodobého akčního hrdinu, tak to nebude The Rock ale právě on. I když paradoxně zde hráje záporáka. V tomto směru jako klaďas překvapil Chris Evans, který se jako obyčejný kluk musí překonat, a jde mu to skvěle. W.H Macy je dost fain, akorát jsem nějak nepobral tu Jessicu Biel, koho ona tam hrála? Však já na to příjdu. Jinak je to dost zábavná jízda, především tomu dopomáhá hudební stránka, která pěkně tvoří dusnou atmosféru filmu. /// Celkem 82%/// ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Soudě podle předchozího režisérova snímku Nezvratný osud 2, nedělá Ellisovi žánrové zařazení velké vrásky na čele a podle něj nejspíše thriller=komedie. Cellular je na tom podobně. Je to absolutní hloupost s tunami nelogičností, ale většinu času si udržuje příjemné tempo, což film vytahuje z kategorie "sračka" do kategorie "čistý průměr". Jednoznačným kladem snímku je, že se nebere smrtelně vážně, a až na hystericky přehrávající Kim Basinger, záměr tvůrců "jen se tak pobavit" pochopili i všichni herci (jako vždy roztomilý William H. Macy především). I tak je ale tenhle film vhodný jen pro jedno zhlédnutí, nejlépe v mírně podnapilém stavu. Za takového předpokladu se slušně pobavíte a nebude vás trápit nelogičnost většiny situací ani nepřetržité nastavování děje, aby se dosáhlo alespoň devadesátiminutové stopáže. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu jsem si myslel, že tu bude pěkná ptákovina. Zvlášť jsem se bavil (na účet filmu), když Kim Basinger dávala dohromady rozbitý telefon. Pak následovala ještě spousta zaběhnutých klišé, ale musím uznat, že s většinou se tvůrci docela vtipně vypořádali. Třeba klasika jako vybitá baterie mobilního telefonu, která mě vysloveně naštvala u Colleteral, je v Cellular zakončená nejlepší hláškou filmu. Režisér David R. Ellis docela nenápadně během děje upozornil, který film natočil před Cellular. Ono je to stejně vidět v celém filmu (dobře zmáknutá akce, napětí i špetka humoru, podložená prostším scénářem). Jeho předchozí kus byl jízda, tenhle také, ale že bych se na ně chtěl hned podívat znova, tak to zase ne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Průměrný, ale přesto vcelku napínavý thriller se točí kolem dvou telefonů. Z poškozeného telefonu se unesená žena Kim Basinger dovolá cizímu muži, jenž vzápětí začne brázdit město s mobilem u ucha a pátrat po ohrožené neznámé. Škoda, že je to tak všechno předvídatelné, má to sice spád, ale scénář ani na okamžik v ničem nepřekvapí, a to se týká i finále. Prostě průměr. 60% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Pro scenáristu Chrise Morgana to byl v podstatě celovečerní debut, protože do té doby se mu sice dařilo prodat několik scénářů, ale žádná z jeho prací nakonec nebyla použita. (imro)
  • New Line Cinema si za financování filmu do něj vložilo pár vlastních odkazů. Kromě předsedy studia Roberta Shaye můžete vidět v jedné z vedlejších rolí i producenta Deana Devlina. Ten ztvárnil taxikáře, který veze Ryana. V televizi v domě únosců běží Nezvratný osud 2 a mihne se tu i batoh odkazující na Společenstvo prstenu, tedy odkazy filmů pocházejících z tohoto studia. (imro)

Reklama

Reklama