Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (252)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tísňové volání jsem samozřejmě tehdy viděl, rozhodně jsem z toho však nikterak odvařený nebyl a asi i proto jsem vstupoval do amerického remaku s čistou hlavou. A co víc, možná jsem si to užil ještě více než dánský originál a šokující zvraty jsem zapomněl a i když se mi postupně vybavovaly, stejně to na mě fungovalo výborně. Jakovi Gyllenhaalovi jsem věřil každou repliku a i když asi bude fakt, že byl tento film urychleně natočen při začátku covidu, kdy absence výpravy byla velkým bonusem, ty vlažné reakce skutečně nechápu a za sebe mohu vřele doporučit. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ani výtečný herecký koncert Jakea Gyllenhaala snímek The Guilty nezachrání od škatulky zbytečného a žádnou inovaci nepřinášejícího remaku severského snímku “Den skyldige” z roku 2018. Tento počin je tedy dle mého názoru absolutní zbytečnost, pročež raději věnujte svůj čas původnímu skvělému počinu z dánské kuchyně. (Netflix) „Broken people save broken people.” ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem překládal trailer a námět mě zaujal, jenže bohužel nemůžu říct totéž o provedení. Kdybych věděl, že jde o předělávku dánského filmu, možná bych raději sáhl po něm. Zážitek se víceméně vykouřil z hlavy. A ať mi – spoiler – nikdo nevykládá, že poldu obviněného z vážného zločinu nechají noc před hlavním líčením normálně pracovat. (1 356.) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Typická (zbytočná) americká verzia, inak skvelého dánskeho filmu. Napriek tejto prvej vete musím povedať, že s americkými remakemi zahraničných filmov nemám najmenší problém. Svojhočasu sme si ich užili nadmieru, keď sa po americku remakoval snáď každý druhý úspešnejší ázijsky horor. A mnoho divákov tak nafrflalo ako keď sa jedná o remake európskeho filmu. Problémom však je, že tento remake sa ani zďaleko nepokúša o nič nové a je doslovnou kopírkou toho predošlého. Príbehovo tak už nemá absolútne čím prekvapiť a jediné čo robí "inak" je, že celé dianie klasicky po hollywoodsky zbytočne prehnane dramatizuje a tak sa v americkej verzii The Guilty viac kričí, plače, duní intenzívnejšia hudba a všetko musí byť teatrálnejšie. Jake Gyllenhaal síce odvádza do bodky presný výkon a je radosť na neho celých 90 minút počas ktorých ani na sekundu nezíde z obrazovky pozerať. Ale čo z toho, keď podobný výkon odvádza vo filme, ktorý síce vďaka skromnejšej stopáži nestihne ani raz nudiť, ale ani raz obhájiť zmysel svojej existencie. Iba z minimalistického dánskeho filmu robí typický americký thriller, ktorý musí diváka neustále niečím nadchýňať, až nakoniec pôsobí ako stovka ďalších thrillerov ktorá sa v US už natočila. Typický príklad filmu, ktorý nemá koho čím uraziť, ale ani absolútne ničím (okrem výkonu Gyllenhaala) nadchnúť, hlavne pokiaľ ste videli originál. CELKOVO: 6/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

u všech remaků platí známé pořekadlo - když dva dělají totéž,není to totéž - a ani Viník není výjimkou.Fuqua sice kopíruje výborný dánský originál dost věrně a změny přináší pouze v nedůležitých,nebo těžko postřehnutelných detailech ,přesto přináší o třídu horší film a nepomáhá mu ani tradičně velmi dobrý Gyllenhall.Na druhou stranu pro neznalé originálu je celkem solidní šance,že si tuhle "novinku" užijí,protože samotný příběh je stále velmi dobrý a za jiných okolností bych mu klidně čtyři nasypal...60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Pár dní před natáčením filmu byl režisér Antoine Fuqua v kontaktu s covid-19 pozitivním člověkem. Proto musel podstoupit karanténu, při které režíroval z dodávky, kde byly monitory. (dan4815)
  • Film byl natočen za pouhých 11 dní. (SONY_)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Reklama

Reklama