Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrt se nedá ošálit, a pokud se člověk jednou ocitne na seznamu, osud už se postará, aby byl dodržen. Jedním z mála lidí, kteří to poznali, je dívka Clear Rivers, poslední člověk, který přežil katastrofu letu 180. Díky vizi jejího spolužáka sice několik lidí uniklo smrti v troskách letadla, vzápětí však jeden po druhém zemřeli jako oběti bizarních nehod. Clear je poslední a ví, že tentokrát je na řadě ona. Snaží se být ve střehu, bizarní souhra náhod, na jejímž konci by byla její smrt, však stále nepřichází. Není divu, smrt má právě další problém. Středoškolačka Kimberly Corman si vyrazila se třemi kamarády na výlet. Těsně před nájezdem na dálnici má velmi sugestivní vizi hromadné havárie, při které zahyne ona, její přátelé a také řada dalších lidí. Přes protesty přátel se jí podaří vjezd na dálnici na chvíli zablokovat. K nehodě tak sice dojde, ale zahynou při ní jiní lidé. Kimberly samotnou zachrání před smrtí mladý policista Thomas Burke. Dívka poté vyhledá Clear, která ji upozorní na význam předtuch a vezme ji za cynickým znalcem smrti Bludworthem. Ten jim poradí, že naplnění seznamu smrti může přerušit pouze nový život... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak pokracovani si nastesti udrzelo vysoce nastavenou latku prvniho dilu. Smrti uz sice nejsou tak vynalezavy, vetsinou proste nejaka vec nekoho zabije a nevidime jako v prvnim dile pomalu kapajici vodu, povolujici nitku atd., ale presto jsou docela napadity, originalni a docela dost krvavy (nektery). Pribeh je skoro stejnej jako v prvnim dile, jen tvurci oba dily vzajemne provazali, coz nevadi, ale taky to filmu nijak nepomaha. Opet nez abych se bal, jsem byl spis napnutej kdo, kdy a jak umre, ale zaroven jsem se dobre bavil. Navic ta uvodni bouracka je proste lahudka. Tohle pokracovani radim zhruba na stejnou uroven s prvnim dilem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednotku sa nechytá, ale stále film pôsobí pútavým dojmom. Tie rôzne náhody a nehody potrebovali dostatok fantázie a aj reťazová nehoda na diaľnici bola lepšia než v ktorejkoľvek časti Kobry 11. Bolo tu aj dosť napínavých scén, kedy človek čakal, že teraz to príde a ono to neprišlo, alebo naopak, nečakal nič a niečo prišlo. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem u prvního dílu psal, že scénáristé svoje postavy odpravují s morbidním humorem, nevím, co mám napsat tady, protože zde už se způsoby smrti dostaly do místy více, místy méně zábavných extrémů (viz kabely, které nikdo nevytahuje). Tvůrci se ale mohli pokusit zápletku alespoň pozměnit a ne jen průhledně opisovat. První výročí letu nebo záchrana cestujících od havárie ve stylu "vidím bouračku, tak šlápnu na plyn o to razantněji" na zážitku vážně nepřidají. Když se pak začne do klišé zabředávat stále hlouběji a všechny dialogy na téma "Smrt chce dohnat svoje resty" působí velmi směšně, upadá i zájem o další díly. Ten první vypadá ve světle svého pokračování hned o poznání lépe. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Proč tohle není kurva v červených číslech? Nechápu... Každopádně nebojím se říct, že se jedná o suverénně nejvydařenější horor posledního desetiletí! Svýho času jsem to měl i v topce a vím proč. To s čím lehce nadprůměrná jednička začala, je tu mým oblíbeným režisérem Davidem R Ellisem dotaženo k absolutní dokonalosti. Bouračka na dálnici naprosto bombastická fakt mi tuhla krev v žilách. Jedná z nejpreciznějších a nejhustších scén jaký se vůbec kdy v nějakým filmu objevili. Následující smrťáky jsou pak opravdu výživný plný černýho humoru a radosti a nadsázky ze zabití nebožáka který ví, že brzy zemře tou nejbizardnější a nejméně pravděpodobnou smrtí. Prostě tvůrčí dokonalost. No a to finále s tím vybuchlým grilem a ženskou který přistane ruka jejího syna na talíři to už je jenom takovej vtípek na závěr kterej to zabil definitivně. Fakt můžu si tohle dát kdykoliv znova a nikdy se nebudu nudit. Skvostná věc a jeden z best hororů všech dob!!!!!100% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale svým vývojem mi připomíná pokrčování Saw - oproti "jedničce" se něco přidá na brutalitě, pár nových myšlenek, ale základní děj se zkopíruje. A přesně tak to zde je. Pokud se někdo vyžívá v detailních naturalistických záběrech na napůl rozřízlé tělo apod., přijde si na své, ale ti, kdo budou čekat nějaké překvapení oproti prvnímu dílu, se ho spíše nedočkají. Nebo lépe řečeno tenhle film jsem si pouštěl s tím, že od něj nic moc nečekám a jako takový se mi líbil. Musím dodat, že některá úmrtí stojí za to - např. zabití airbagem bylo výborně vymyšlené. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (30)

  • V původním scénáři bylo Timovi (James Kirk) devět let. Produkční společnost ale tlačila na tvůrce, aby nenechávali zabít tak malé dítě. Nakonec se dohodli na věku patnácti let. (Dreadd)
  • Když chce Kimberly (A.J. Cook) naladit na rádiu písničku „Highway to Hell“, naladí tuto písničku na vypnutém rádiu, které ukazuje pouze hodiny. Ve vidině hrála tato skladba na stanici 104,9. (Habansz)
  • Severoamerické tržby byly 47 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 90,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama