Reklama

Reklama

Rupert Pupkin (Robert De Niro) je komik, který je přesvědčený o genialitě svého talentu, přestože nikdy nevystupoval a názor na jeho talent s ním nikdo nesdílí. Rupert je posedlý myšlenkou vystupovat v televizi. Když se seznámí se slavným komikem Jerrym Langfordem (Jerry Lewis) nabude přesvědčení, že mu tato hvězda dopomůže ke slávě. Jerry Ruperta odmítá, a tím pro něj začíná noční můra, neboť Rupert se neštítí ničeho na cestě ke svému cíli. Začíná Rupertova bezohledná hra pronásledování, vydírání a nakonec i únos... (Fine Production)

(více)

Recenze (228)

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie s naprosto úžasným Robertem De Nirem v hlavní roli. V tomhle filmu si střihnul zřejmě svojí nejlepší komediální roli, on jich sice moc nehrál, ale tady přímo exceluje a totéž se dá říct i o Scorsesem, ten taky moc komedii nenatočil, ale tahle se mu opravdu povedla. král komedie rozhodně neni žádná taškařice, spíš to připomíná britský komedie, všechno to je takový nenucený a přirozený. Na tohle se fakt stojí podívat ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasný Robert De Niro a neméně úžasná Scorseseho režie, která různými fígly hravě docílila toho, že jsem  od scény večere Pupkina a Langforda neměl jistotu, co je realita a co představa. Film navíc celou dobu nádherně balancuje mezi dramatem a černou komedií, a tak může dopadnout prakticky jakkoliv. Jsem rád, že jsem Krále komedie konečně viděl. Proč ho naši distributoři dodnes ignorují, nechápu. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul D. Zimmerman .. Nesmál jsem se komediálnímu Veličenstvu, což však rozhodně nebyl cíl filmu, ale bavil jsem se slušně. K vyšším metám mi však příliš vadila postava, kterou hrála Sandra Bernhard, byla v podstatě zbytečná a neskutečně otravná. Také únos mi přišel celkem přehnaný a moc jsem tomu aktu nevěřil, ovšem do výsledné myšlenky nakonec jaksi taksi zapadl. A ta myšlenka nebyla vůbec špatná, jen mohla být lépe/jinak podána. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Milý snímek o nelehkém údělu komiků, a to z pohledu hvězdy i fanatických fanoušků. Snímku zajistila koukatelnost bezesporu především účast úžasného De Nira, jinak by kvalitka sahala podstatně níž. V celém filmu mi žalostně scházelo více humoru. Taktéž se přes nedlouhou stopáž do snímku nedopatřením dostalo příliš mnoho vaty. S ohledem na velice kvalitní závěrečné minuty se přikláním spíše ke třem kouskům. Snímek se jeví taktéž trošku nadčasově. Dnes je internet plný podobných debilů, kteří jsou pro trošku krátkodobé chvály udělat kdejakou píčovinu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Boží film. Nebo vlastně ne, Scorseseho film, ale ono to občas vyjde nastejno. Fakt vtipná věc s Robertem De Nirem možná v nejlepší roli. Nosí tam debilní tupé s knírkem a vypadá fakt divně, ale zahrál to fakt dokonale. Optimistický konec se mi těžce zamlouval a "Král komedie" se tímto pro mě zařadil do škatulky filmů pro dobrou náladu. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (32)

  • Řada vlivných recenzentů snímek vychvalovala až do nebes a prohlašovala, že ze společné tvorby Scorseseho a De Nira jde o dosud nejzdařilejší dílo. (Rocky62)
  • Robert De Niro použil antisemitské nadávky směrem k Jerry Lewisovi, aby ho vyburcoval k větší nenávsti při natáčení scény v Langfordově venkovském sídle. (Kulmon)
  • Režisér Martin Scorsese se ve filmu objeví jako řidič zelené dodávky. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel legendární komik Jerry Lewis

Zemřel legendární komik Jerry Lewis

21.08.2017

Spojené státy americké v neděli přišly o jednu ze svých největších komediálních ikon. V 91 letech totiž zemřel slavný herec Jerry Lewis, jehož leckdo zná z Poslíčka, Krále komedie nebo Zamilovaného… (více)

Reklama

Reklama