Reklama

Reklama

VOD (1)

Rupert Pupkin (Robert De Niro) je komik, který je přesvědčený o genialitě svého talentu, přestože nikdy nevystupoval a názor na jeho talent s ním nikdo nesdílí. Rupert je posedlý myšlenkou vystupovat v televizi. Když se seznámí se slavným komikem Jerrym Langfordem (Jerry Lewis) nabude přesvědčení, že mu tato hvězda dopomůže ke slávě. Jerry Ruperta odmítá, a tím pro něj začíná noční můra, neboť Rupert se neštítí ničeho na cestě ke svému cíli. Začíná Rupertova bezohledná hra pronásledování, vydírání a nakonec i únos... (Fine Production)

(více)

Recenze (226)

Flego 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý snímok teraz už legendárneho režiséra s excelentným Robertom De Nirom. Záverečné scény len dotvárajú absurdnosť a zhovadilosť mediálneho priestoru, keď sa z kriminálnika stáva celebrita. Vyzdvihol by som aj disciplinovaný výkon Jerryho Lewisa, ktorý je síce u nás pomerne neznámy, ale v 50-60 tych rokoch bol vo svete známy ako komediálny herec. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Povedený v celku jednoduchý film. Robert de Niro v roly vtipálka, tak to jsem ještě neviděl, drsňácké role mu sedí více. Velice se mi líbil scénář, ale film byl na něj moc dlouhý. Mě tento typ show moc nezaujal, Scorsese točí mnohem lepší filmy s de Nirem. Ukázal nám, že když něco opravdu chcemem tak to jde. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul D. Zimmerman .. Nesmál jsem se komediálnímu Veličenstvu, což však rozhodně nebyl cíl filmu, ale bavil jsem se slušně. K vyšším metám mi však příliš vadila postava, kterou hrála Sandra Bernhard, byla v podstatě zbytečná a neskutečně otravná. Také únos mi přišel celkem přehnaný a moc jsem tomu aktu nevěřil, ovšem do výsledné myšlenky nakonec jaksi taksi zapadl. A ta myšlenka nebyla vůbec špatná, jen mohla být lépe/jinak podána. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přidám se tady k většině, které se film líbil. Proklínám české distributory, že nechtějí a možná ani neuvažují o vydání King of Comedy. Spolupráce Scorsese + De Niro, jak již sme si zvykli, opět šlape na jedničku. De Niro se v tomto filmu snad i překonává. Neskutečný výkon! Fanda Scorseseho tvorby by si řekl že po výborném Racing Bull musel přece trošku pan Rejža sešlápnout brzu, ale ani náhodou. Přestože De Nira vždy hojně obsazoval hlavně do gangsterek, tak ukázal že tento herec má mnohem širší záběr. Nejvíce mě pobavila scéna, kdy Pupkin spoutanému Langfordovi nechává číst svůj předem (ne)připravený text na tabulích, které se mu všelijak pletou, jsou vzhůru nohama anebo prázdné. Doporučuju! 100% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasný Robert De Niro a neméně úžasná Scorseseho režie, která různými fígly hravě docílila toho, že jsem  od scény večere Pupkina a Langforda neměl jistotu, co je realita a co představa. Film navíc celou dobu nádherně balancuje mezi dramatem a černou komedií, a tak může dopadnout prakticky jakkoliv. Jsem rád, že jsem Krále komedie konečně viděl. Proč ho naši distributoři dodnes ignorují, nechápu. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (32)

  • Jerry Lewis (Jerry Langford) hrál postavu se stejným křestním jménem jako on sám. Jerry Langford se původně ve scénáři jmenoval Bobby Langford. Lewis ale navrhl, aby se postava jmenovala po něm, aby mohli natočit reakce skutečných kolemjdoucích, kteří ho poznali. Nikdo z dalších lidí v té scéně nebyl hercem nebo herečkou, kromě taxikáře a ženy u telefonního automatu. (KGBelik)
  • Film byl vybrán jako zahajovací titul festivalu v Cannes v roce 1983 a britští kritici ho zvolili nejlepším filmem roku. (Rocky62)

Související novinky

Zemřel legendární komik Jerry Lewis

Zemřel legendární komik Jerry Lewis

21.08.2017

Spojené státy americké v neděli přišly o jednu ze svých největších komediálních ikon. V 91 letech totiž zemřel slavný herec Jerry Lewis, jehož leckdo zná z Poslíčka, Krále komedie nebo Zamilovaného… (více)

Reklama

Reklama