Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Leslie Bohem .. Hm. Hned po úvodní letecké sekvence odehrávající se na konci druhé světové války jsem byl mírně nadšen. WW2 můžu a filmy založené nebo nějak propojené s ní jsou mé dvojnásob oblíbené (viz Indiana Jones 3, ...). Potěšilo mě to i proto, že jsem si dlouho myslel že 'Unesení' jsou (jen) ze současnosti. Hodnocení vychází ze zatím prvního viděného dílu a za týden určitě počkám do pozdních hodin na další. Alespoň se namlsám na 'Válku světů'. .. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Vydarená televízna miniséria s pomerne vyrovnanými dielmi a stupňom zábavnosti. Keby som ale predsa len musel povedať, ktorá pasáž sa mi páčila viac, povedal by som prvá polka príbehu. A práve príbeh zohráva významú úlohu, začíname v 40. rokoch a končíme až po roku 2000 a počas tohto obdobia sledujeme osudy rôznych postáv a generácií, čím nadobúdajú UNESENÍ epický rozmer. Jediné, čo by som tejto minisérií vytkol, sú slabšie vizuálne efekty, či pomalšie tempo rozprávania, ale vzhľadom na to, že sa jedná o televízny projekt, nie sú moje pripomienky príliš opodstatnené. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný seriál, jehož největší slabinou bylo zběsilé tempo první poloviny. Životnost herců tu byla někde mezi jedním a dvěma díly a občas jsem měl problém s orientací. Hlavní hrdinkou ale byla dívka Allie a tvůrci zřejmě spěchali k jejímu narození. Akta X z Aljašské epizody koukala tak silně, že jsem skoro čekal známou dvojku z FBI. Docela dobří byli i herci ve většině důležitých rolí – s výjimkou fanatičky Heather Donahue celkem neznámé tváře. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál může opravdu hodně nabídnout, tedy v prvním díle je hroznýaž úsměvný,,,, ve druhém díle začíná být zajímavý,,,, ve třetím objevujete, ale stále je úsměvný,,,, ve čtvrtém už se zarážíte jak je neobvyklý. ..V pátem jsou už téměř všichni z prvního dílu mrtví a je jen špetka přeživších z dílu druhého,,,, se šestým dílem už přichází ta nekompromisní ujeťárna v podobě vybásněných mimozemšťanů a "božího dítěte". .. Sedmí díl, nebo-li "Jak Flash ke schopnostem přišel", tady mě už začíná seriál nudit, příběh generací je pryč a tupost scénáře nezná hranice. .. V osmém díle so moc nestalo, jen že, bezdrázová vesmírná flashka se přiblížila k Eli a přiletěli mimozemšťani, moc nechci spoilerovat. .. Devátý díl byl Copperfieldovský akčňák. .. Nakonec desátý díl a já jsem rád, že je konec, protože od šestého dílu to byl UFO style s Marvelovským mutantem, před kterým by se hanbil i profesor Xavier. ... Ale dám čtyři hvězdy, hlavně za tu první polovinu seriálu co měla u mě zajímavý feel. :) ()

Scytale 

všechny recenze uživatele

Vyšší hodnocení za zpracování kontroverzního tématu únosů lidí mimozemšťany, kde americká administrativa a armáda jsou bezcitní superbastardi a mimozemšťani ambivalentní cynici, kteří to myslí dobře. Zajímavý nápad zachytit více než 60 let historie UFO se lehce odráží v nepřehlednosti filmu a někdy až příliš rychlému střídání generací ( titulky typu "O patnact let později" nejsou vyjímkou, ale spíš pravidelností). První polovina seriálu je příjemně svižná a dostatečně sci-fi akční, ale druhá je již značně ukecanější. Celkově chválím Spielberga, za tuto povedenou sci-fi televizní sérii, stejně jako za Bratrstvo neohrožených. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Příběhy o únosech a zpozorování UFO se zakládají na opravdových příbězích lidí, kteří věří na mimozemšťany. (HappySmile)
  • Nejdražší seriál, který byl kdy natočen v Richmondu v Briské Kolumbii. Zároveň také přinesl největší zisky do vancouverské ekonomiky. (HappySmile)

Reklama

Reklama