Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ten jeden bod navyše, ktorý tomuto trochu podceňovanému majstrovmu filmu pridávam v porovnaní s tunajším priemerom, je za jeho výstižný názov. To osvetlenie situácie v rámci tamojšej mafie a jej porovnanie so situáciou pred oným "čiernym dažďom" je najlepší moment filmu a dáva mu ďalší rozmer. Atmosférou mi trochu pripomína Blade runner, v Japonsku sa ním možno nechali inšpirovať miestni architekti a urbanisti. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že Černý déšť není hoden pověsti Ridleye Scotta. Rukopis jeho mistrovské filmařiny však zcela převažuje nad poněkud běžným a provařeným příběhem a trochu plytkým scénářem. Dvojice policistů v podání Michael Douglas a Andy Garcia jdou kupodivu docela dobře k sobě a v celou záležitost povyšují do lehce nadprůměrné krimi. Scéna konfrontace Yakuzy s oběma hrdiny v podzemní garáži mnou naprosto otřásá, jak málokterá jiná. Jakékoliv její přiblížení by bylo spoilerem.. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vidíš to ??" - "Možná nemá drobný.." ;) Tak tenhle svůj divácký dluh vůči Scottově filmografii bych si klidně milerád ponechal třeba i napořád, protože nablblý, jakkoli chlapácky nahláškovaný, Černý déšť platí v důsledku jen za slabý kalkul ždímající vizuál skvostného Blade Runnera, a navíc i ukázkový protipól kupříkladu Posledního samuraje.. Černý déšť, tahle Ridleyho žlutá díra ve sněhu, jen dokládá, jak často si tenhle výtečný režisér vybírá špatné scénáře.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott se po dvou slabších kouscích zase začal drápat vzhůru. Vzal v té době velmi populárního Douglase, navlékl jej do černé a odjel do Země vycházejícího slunce, jen tentokrát bez toho slunce. Je to temné, špinavé, vlhké. Taková možná trošku vzpomínka na Blade Runnera. Musím říct, že poprvé mě to moc nechytlo, ale druhá projekce hlásí že je to v pořádku. 75% ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Ukázkově xenofobický a rasistický film 80. let. Z Japonska si to bere sotva texturu, o jakémkoli pochopení nebo aspoň vykreslení tamní kultury nemůže být řeč. Douglas je zcela nesnesitelný a komický, ať už má na hlavě helmu nebo ne. Důkaz toho, že Scott se rozhodl vytřískat z vizuality Blade Runnera i poslední zrnko. Marně. Ten film je podobně hnusný jako Black Hawk Down. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)
  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)

Reklama

Reklama