Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jo, Ridley Scott umí zatraceně efektní pohyblivé obrázky. A i kdyby tahle klasická kriminálka přelomu let osmdesátých a devadesátých nenabízela nic jiného, setsakra dobře se na ni kouká. Naštěstí je tu i povedená dvojka ne zrovna hodných hochů v policejních uniformách (i když detektivové uniformy nenosí, jasně) a zajímavé sžívání kultur. Plus ještě ten neskutečně odporný záporný hrdina:) Jo a taky muziku dělal Hans Zimmer, a i když není z nejoriginálnějších, neuškodí. Nemůžu jít pod 70%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ten jeden bod navyše, ktorý tomuto trochu podceňovanému majstrovmu filmu pridávam v porovnaní s tunajším priemerom, je za jeho výstižný názov. To osvetlenie situácie v rámci tamojšej mafie a jej porovnanie so situáciou pred oným "čiernym dažďom" je najlepší moment filmu a dáva mu ďalší rozmer. Atmosférou mi trochu pripomína Blade runner, v Japonsku sa ním možno nechali inšpirovať miestni architekti a urbanisti. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Na to, jaké s tím dělal Scott drahoty a kolik filmového materiálu přitom spotřeboval, je výsledkem jen průměrná a také místy až nudná krimihistorka plná dobových klišé a Japonska, které však nehraje v příběhu velkou roli. Úplně stejně by se to všecvhno mohlo odehrávat v tradičním LA. Nesedl mi Douglas, nesedla mi Kate Capshaw, nesedl mi Černý déšť. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typický predstaviteľ akčnej kriminálky v 80. rokoch minulého storočia. Dejovo len priemerné, zato však snímok vyťažil maximum z réžie a z hereckého dua M. Douglas - A. Garcia. A po rokoch už môže divák pamätník ťažiť aj z nostalgickej atmosféry toho obdobia. Nič prevratné, ale nebola to ani strata času. 65/100 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Filmy Ridley Scotta jsou vždy plné krásných a živých obrazů, ať již se odehrávají kdekoliv. Natáčí-li tento zručný řemeslník vydařený scénář, je zaděláno na filmovou událost. Černý déšť je skvělou ukázkou toho, jak to dopadne, když tato příběhová základna chybí. Vznikne nudná, místy opravdu špatná, pěkně natočená, blbost. Nerozumím co tohoto tvůrce motivovalo sáhnout právě po tomto scénáři, který až křečovitě působí jako nucená japonsko americká družba, ve které amíci ostatním ukazují jak se to má správně dělat. Herecky oybčejné a trapné, Douglase příběhem navíc provází asi ten nejnesympatičtější parťák v dějinách cop/buddy filmů v podání Garcii. A aby toho nebylo máo, hudba sebou nese obludné dozvuky 80. let, které jsou pro mě jen velice těžko stravitelné. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)
  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno