Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (617)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(47%) Je mi líto, ale mě tento Scottův zrežírovaný film vůbec nesedl. Rozhodně ale nemůžu tvrdit, že je snímek špatný a nestojí za pozornost. Jisté kvality se zde najdou, spíš se zjevně jedná o můj subjektivní názor. Mě totiž absolutně nebavil děj. To, že byl vcelku přímočarý a jednalo se, o hledání té pitomé kazety bych přežil, ale já doslova u toho usínal a místy jsem přestal vnímat některá dění. Takže jsem si to musel párkrát vrátit nazpět. Tváří se to jako specifický a trochu složitý film, ale jinak na tom není nic zvláštního. První půlhodina mě vůbec nebavila, až jsem měl sto chutí to vypnout, ale pak se to aspoň trochu rozjelo a jediná výborná scéna byla asi tak uprostřed sledování, kdy tu máme dlouhou naháněčku, kdy nám hlavní hrdina prchá jak o život. To mělo spoustu zajímavých situací, některé byly i spíše komediální. No a pak už se to začne táhnout až do konce a finále šlo už úplně mimo mě. Nevím, jak bych to měl ještě více shrnout ? Hudba je celkem dobře složená. Herecké obsazení – tam mě asi bavil jen Will Smith, který nezklamal, zbytek nic moc včetně nevýrazného G.Hackmana. A roli otravné manželky W.Smitha ? Ta mi zde přímo lezla na nervy. No, takže je mi jasné, že hodnotím dost slabě, ale víc jak jednorázový průměr z toho nevykouzlím a ani ty slabší 3* tentokrát nemohu udělit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, sa mi zdá, že som tento film už kedysi dávno videl. To, že som si ho nepamätal niečo znamená. Docvaklo mi to pri poslednej scéne, ktorá je, priznávam, len ťažko zabudnuteľná. No kým sa k tomu človek dopracuje, tak sa takmer unudí k smrti. To je len samá politika, špionáž, Národná bezpečnosť, CIA a čo ja viem čo ešte. Nemám rád filmy, kde sa tieto slovné spojenia vyskytujú príliš často. No na druhú stranu akcia bola celkom fajn - dynamické. Najlepší však boli Gene Hackman a Jon Voight, na nich sa dá pozerať aj keby tancovali balet. Priemer. 60/100 ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Filmy takového producenta jako je Jack Brukheimer,jsou vždycky zárukou kvality a tenhle není vyjímkou.A bych popravdě řekltak politicky orientované filmy moc v lásce nemám(nenávidím je),ale tenhle mě velice zaujal a občas i pobavil.Ale scénář stojí i za zamyšlení(no co když nás tedka někdo špehuje a odposlouchává).Nejlepší jsou samozřejmě herecké výkony.Smith je sympatický jako vždycky a taky dostatečně dobrý.Voight hraje záporáka s až ocelovou přesností.No a Hackmanovi se nebudu ani zmiňovat.Taky vedlejšírole stojí za povšimnutí(např. Sizemore,Pepper,Black ale i Hart).No prostě dokonalé dílo od dokonalého Brukheimera. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Špionážny thriller o tajných vládnych technológiách čo nestráca svoje čaro ani 10rokov od svojho vzniku. Na tento druh žánru si výnimočne drží po celý čas nastavené tempo a hlavne napätie, čo nás nenechá ani na chvíľu na pochybách, že sledujem bravúrne prevedené strhujúce dielko od majstra remesla ako je Tony Scott. Potom pod jeho vedením nám celá plejáda známych hercov na čele s Willom Smithom, len potvrdzuje so svojim hereckým prejavom prešpikovanosť scenára a ich úlohy sa preto stávajú konzistenčné, vystužujúce zbesilý dej. "Strhujúca jazda čo ani na moment neskĺzne do zbytočných premrštených prestreliek či suchých dialógov!" Silnými opornými špecifikami sa popri réžii stávajú, hlavne hudba od Trevora Rabina/Herry Gregson-Williamsa a vizuálne prevedenie len výborne ruka v ruke dopĺňajú bez tak už gradujúci dej do poslednej minúty. ║Rozpočet $90miliónovTržby USA $111,549,836Tržby Celosvetovo $250,649,836║ po slabšom rozbehu v USA, keď cez premiéru sa tržba vyšplhala "len" na 20milionov, sa z filmu postupne vďaka pomalému klesaniu v rebríčku Box Office stal nakoniec jeden z najväčších hitov roka 1998 či už v USA alebo Celosvetovo __/videl v kine: 95%/ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je skvělá. Zápletka s předáním videonahrávky byla geniální i prvotní šoky Deana z událostí, které se díky tomu kolem něj roztočily. Smith mi v roli velmi dobře sednul. Jakmile však s Hackmanem přebere z defenzivní role iniciativu a začne skórovat, už to nebylo tak skvělé. Vždy jsem byl háklivý na tykové ty počítačové experty co kliknou a všechno mají v kompu... Takové to když na požadavek šéfa (poté co sledovaný vejde do budovy) si externí kameru přepnou na 3d budovu a přesně vidé kudy jde, ve kterém je patře atd... Nepochybuji o tom, že s dnešními technologiemi lze o člověku zjistit ze záznamů z banky, IP adresy, tel. hovorů, lékaře, zubaře, zdravotního pojištění atd prakticky vše...Věřím i tomu, že lze někoho detailně sledovat díky zaměřenému satelitu....Ale tady se to krapet přehánělo. No a po převzetí iniciativy Smith udělá z celé sledovací a technikou vybavené party, která se celou dobu chová profesionálně partu debilů.. proč ten zvrat? Zablokování karet Voighta, štěnice u něj doma.... Zbytečné a je to škoda. U Voighta ani nechápu proč stál kousek od vraždy... Být takto vlivná osoba, nechám nějkoho zlikvidovat bez toho, že bych stále v parku 2 metry od něj a riskoval diváky... Mafiánský závěr mi přišel jak od Tarantina a k nabušenému thriller-špionážnímu žačátku mi vůbec nesedl.. Takže, začátek za 5, konec za 3. Dávám čtyři štěnice, ale je to s utrženými drátky... * * * * ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo se od 5. listopadu 1997 do 6. dubna 1998 v Kalifornii, D.C. a Marylandu. (Varan)
  • Film hned několikrát odkazuje na snímek Rozhovor (1974), ve kterém si Gene Hackman (Brill) zahrál velice podobnou roli – některé zdroje dokonce označují Nepřítele státu za nepřímé pokračování. (Sony1994)
  • Film s rozpočtem 90 milionů amerických dolarů si za první víkend připsal 20 milionů. V polovině dubna roku 1999 pak měl film na kontě výdělek 111 milionů amerických dolarů. (Sony1994)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama