Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (617)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(47%) Je mi líto, ale mě tento Scottův zrežírovaný film vůbec nesedl. Rozhodně ale nemůžu tvrdit, že je snímek špatný a nestojí za pozornost. Jisté kvality se zde najdou, spíš se zjevně jedná o můj subjektivní názor. Mě totiž absolutně nebavil děj. To, že byl vcelku přímočarý a jednalo se, o hledání té pitomé kazety bych přežil, ale já doslova u toho usínal a místy jsem přestal vnímat některá dění. Takže jsem si to musel párkrát vrátit nazpět. Tváří se to jako specifický a trochu složitý film, ale jinak na tom není nic zvláštního. První půlhodina mě vůbec nebavila, až jsem měl sto chutí to vypnout, ale pak se to aspoň trochu rozjelo a jediná výborná scéna byla asi tak uprostřed sledování, kdy tu máme dlouhou naháněčku, kdy nám hlavní hrdina prchá jak o život. To mělo spoustu zajímavých situací, některé byly i spíše komediální. No a pak už se to začne táhnout až do konce a finále šlo už úplně mimo mě. Nevím, jak bych to měl ještě více shrnout ? Hudba je celkem dobře složená. Herecké obsazení – tam mě asi bavil jen Will Smith, který nezklamal, zbytek nic moc včetně nevýrazného G.Hackmana. A roli otravné manželky W.Smitha ? Ta mi zde přímo lezla na nervy. No, takže je mi jasné, že hodnotím dost slabě, ale víc jak jednorázový průměr z toho nevykouzlím a ani ty slabší 3* tentokrát nemohu udělit. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomínalo Bournovo ultimátum. Sice jeho kvalit nedosahuje, ale i tak se jedná o perfektní film, který vás jen těžko nechá oddechnout. Akční scény střídají intriky Národní vyšetřovací služby a příběh, ačkoliv trochu ohrátý, každým okamžikem nabírá na tempu. W. Smith se mi líbil, ale místy mi přišel hrozně chytrý a jindy zase uplně blbý:-) 80% ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nemáte právo vstoupit do mého domu...Nepřítel státu je snad vůbec nejmainstreamovějším a divácky nejvděčnějším Scottovým filmem, čemuž nakonec patrně vděčí za svou oblíbenost. Klasický příběh chlápka v zoufalé situaci je prostě pro široké obecentsvo stravitelnější, než zbylé Tonnyho snímky, hrající si až s experimentálním vyprávěním...A s vizualitou.... Obrazově stojí Nepřítel státu někde na úpatí SVK (Scottův Vizuální Kopec; jeho vrchol vymezují Spy Game a Muž v ohni), chybí mu ještě osobitost pro tohoto režiséra tak typická. Krom kamerových nájezdů na varovně pípající satelit na orbitu matičky Země mě nejvíc zaujal výtečně nasnímaný maskar v závěru. A ten jsem tedy, musím přiznat, již toužebně očekával, když se v polovině filmu něco zlomilo a původně strhující předzvěst filmových bourneovek se stále více rozbředávala a ztrácela na zajímavosti...70% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý špiónský drama, který mi dost připomíná starší snímek s Robertem Redfordem Tři dny Kondora a kdyby tam gene Hackman neříkal, jak se stalo, že se musel začít schovávat a nebylo tam zmíněný jeho jméno, klidně by to mohlo být i považovaný za volné pokračování. Protože proč by Hackman nemohl být Redford po dvaceti letech? (a odhlédněme od tělesné podoby). Protože něco podobného by se klidně s Redfordem stát mohlo. Paranoidní, inteligentní, světaznalý, bez kouska normálního života a bez rodiny. Přesto ale tu je pár drobností, kteeré jsou divné a dobrý divákův pocit z filmu trošku ničí, hlavně tedy ten konec. Konec přesně ve stylu Hollywoodu, kterej bych se nedivil, kdyby si dali patentovat. No a pár výhrad bych měl i k "tajným" agentům té zlé strany. Proč proboha všichni vypadají jak pankáči? Vždyť takovýhle ksichty ještě s takovýma účesama by se hned staly středem pozornosti?! Zajímalo by mě, jestli když do telefonu řeknu Alláh, bomba, prezident Bush, elektrárna Dukovany, antrax a pár dalších, jestli po mně vyjedou. Ale radši to zkoušet nebudu :D ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený a zrežírovaný thriller o muži, který se octl v nesprávný čas na nesprávném místě a stává se štvanou zvěří. Strhující tempo snímku nepovoluje ani na okamžik a i zdánlivě nevinné, ovšem bedlivě sledované a odposlouchávané dialogy se stávají zajímavým a napínavým prvkem příběhu. Ke všemu pak ještě nápadité honičky, přestřelky a výborné vyústění dělají z Enemy of the State jeden z vůbec nejlepších akčních filmů 90. let. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 1998 v New Yorku. (Varan)
  • Brill (Gene Hackman) ve filmu používá zbraně Colt M1911 ráže .45 ACP a Remington 870 ráže 12 gauge. (dc125)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama