Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catherine DeneuveSusan Sarandon a David Bowie září v gotickém příběhu o nehynoucí kráse, nekonečné vášni a nehorázně ceně, kterou za ni museli zaplatit. Několik set let stará upírka z Egypta jménem Miriam a její milenec, upír John, loví obyvatele New Yorku, kteří s oblibou navštěvují tamní kluby. Miriam svým milencům může propůjčit dlouhověkost, ovšem nemůže jim zaručit nesmrtelnost. A tak, když John začne nečekaně rychle stárnout, svede Miriam Sarah - lékařku, která se věnuje předčasnému stárnutí... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

InJo 

všechny recenze uživatele

Artovou upírskou romanci by od režiséra proslaveného frenetickými akčňáky asi čekal málokdo. Coby debut je to ale vynikající, obzvlášt po formální a herecké stránce. Moc by mě ale zajímal pohled dobového publika, když o tři roky později přišel Scott s Top Gunem, který představoval umělecký obrat téměř o 180 stupňů. 75 % ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor je tak trochu nedovařený, to si přiznejme. Přesto nemám chuť ani odvahu ho zatratit, neboť je alepoň do jisté míry originální. Ale to není ten pravý důvod. Tím je hlavně ona slavná lesbická scénka mezi hlavními hrdinkami, navíc podbarvená krásným operním duetem. Kdyby měl celý film takovou šťávu, jako těch pár úžasných minut, to by bylo žrádlo! ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit charismatičtější lidi pro ztvárnění upírského smíšeného páru než Catherine Deneuve a David Bowie. Jejich upíři nejsou šelmy s vyceněnými tesáky vrhající se na své oběti se zvířecím řevem, s všudypřítomnými potoky krve a orgastickými projevy před i po, se zbraněmi plnými nábojů s česnekových extraktem. Naopak, Tony Scott měl představu elegantních, klidných, kultivovaných, milujících se bytostí, které se dostanou svou existencí do bodu, kdy se začnou obírat myšlenkou, zda život věčný...........a tehdy zazvoní u dveří Susan Sarandon. Film se pohybuje ve filosoficko-estetické rovině, takže žádné drsné akce, ale povívající záclony, vážná hudba, holubi........ krása. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Nádhera. V záplavě filmů s upírskou tématikou je toto, společně s Let the Right One In (2008) klenotem. Jemným, romantickým a přesto dramatickým, drsným a hororovým klenotem, jenž je podáván s lehkostí a elegancí. I když snímek plyne pomalu, aspoň se tak člověku zdá, stopáž ubíhá rychle a dokáže dokonale vtáhnout diváka do děje. Catherine Deneuve je v roli Miriam neuvěřitelná. Elegantní, charismatická, milující a přesto tak chladná. Hrozně chladná a necitlivá, když se nad tím člověk zamyslí. Přesto je ní člověk okouzlen stejně jako snímkem samotným, jehož děj graduje pomalu, nenápadně, ale jistě do parádního finiše, jenž je jedním z nejlepších v hororové filmografii. Skvěle zahraná role, a vůbec přítomnost, geniálního Davida Bowieho jen snímek ještě více obohacuje a dodává mu jistý a perfektní neogotický náboj (začátek filmu je uchvacující). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Skvělý Tony Scott jak ho neznáte. Áčková až artová filmařina s dosti netradičně a po většinu filmu velmi decentně pojatou upíří tématikou. Toto vše okořeněné smyslnými hereckými výkony Catherine Deneuve a Susan Sarandon, které si střihly hned několik scén, jež si hlavně pánové zapamatují, vystupňovaným finále a všudypřítomnou podmanivou hudbou. Marně pořád přemýšlím, proč nedat plnej....dobrej hlod..... 89% ()

Galerie (99)

Zajímavosti (15)

  • David Bowie prohlásil, že kvůli specifické chraptivosti svého hlasu chodil každý večer na most George Washingtona a z plného hrdla vyřvával všechny punkové písničky, na které si vzpomněl. (Matty)
  • Na filmu spolupracovat slavný maskér Antony Clavet, který se proslavil svou prací pro italské vydání módního časopisu Vogue. (Pavlínka9)
  • Film se odehrává ve Spojených státech, ale natáčen byl převážně v Londýně. (Pavlínka9)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama