Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catherine DeneuveSusan Sarandon a David Bowie září v gotickém příběhu o nehynoucí kráse, nekonečné vášni a nehorázně ceně, kterou za ni museli zaplatit. Několik set let stará upírka z Egypta jménem Miriam a její milenec, upír John, loví obyvatele New Yorku, kteří s oblibou navštěvují tamní kluby. Miriam svým milencům může propůjčit dlouhověkost, ovšem nemůže jim zaručit nesmrtelnost. A tak, když John začne nečekaně rychle stárnout, svede Miriam Sarah - lékařku, která se věnuje předčasnému stárnutí... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

salalala 

všechny recenze uživatele

Částečně souhlasím s komentářem uživatele Ravena0. Všecko je tak napůl a nedotažený. Scottův debut je naprosto pochopitelně ovlivněn tehdejší tvorbou jeho bratra. Asi nejtemnější Tonyho film začíná velmi zajímavě a vypadá jako velmi provokativní snímek ve stylu sadomaso. Potom to ale upadne a tuhle rovinu si to drží celý film. Z herců se mi líbil jen Bowie, přišel mi správně tajemnej a přesně obsazenej. Deneuve ani Sarandon tu nepředváděj nic extra, samozřejmě kromě zajímavý lesbický scény podbarvený operní árií. Hudba je teda výborná a pomáhá dokreslit zneklidňující a správně tajemnou atmosféru celého snímku. Škoda, že ten film má slabší scénář, protože atmosféru má po celou dobu. Prostě typický debut, neni moc co vytknout, ani co chválit. Rozhodně ne nejlepší film Tonyho Scotta, ale jeden z nejoriginálnějších. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že ve své době "Hlad" působil hodně sugestivně a moděrně. Zjevně se jedná o nejartovější Scottův film, kterým se vydal tak trochu ve stopách svého bratra ( tenhle směr ale poměrně záhy opustil). Tím nechci říct, že by "Hlad" nějak blbě zestárnul, to určitě ne. Ale místy jde trochu moc do kýče a novoromantická vizuální stylizace působí lehce přebujele....více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/08/hlad-hunger-r-t-scott-1983.html ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nevím, tohle asi není film, který bych měl komentovat jen pár minut po dokoukání. Komorně laděné horrory (a ještě s hvězdným obsazením) se ne vždy povedou, i tady vás občas přepadne pocit, že vás Tony tahá na vařené nudli, ale nakonec mě to přece jen pohltilo. Táhlé záběry bez videoklipového střihu, přítulná kamera, podmanivá hudba, prostý, leč zajímavý příběh, úžasné vyvrcholení a k tomu ta herecká trojice. Bowie je skvělý, až je člověku líto, že tam není až do konce. A Catherine se Susan si to krásně rozdělily. Jak je Catherine chladně nádherná, tak je Susan zvláštní a zajímavá. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Spomedzi 17tich Scottových celovečerných filmov je Hlad určite jeden z tých lepších (aj keď možno nie v prvej top 5-ke), rozhodne je to jeho "najartovejší" film, tiež je zaujímavý ako jeden zo zaujímavejších a lepších zárezov v spracovaní upírskej tematiky a tiež treba podotknúť, že aj keď je to číry formalizmus, na debut pomerne slušné (a tá formálna stránka na rok vzniku veľmi slušná); sarandonová má sexepílu na rozdávanie, maskérstvo pri bowiem je na úrovni benjamina buttona - lenže toho robili digiálne a tuto to je poctivá ručná práca, čím sa to automaticky ešte o level vyvyšuje; ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Lesbicko-upírska story európskeho strihu v depalmovskom kabáte? V réžii epileptického videoklipára Tonyho Scotta? S obnaženou štyridsiatkou Deneuve odetou do "fuck me, I'm stylish as hell" kostýmov? A vyschnutým, po krvi lačným dôchodcom Bowiem? Popretkávaná citáciami Hitchcocka? Damn! Shit! Now that is whack! ()

Galerie (99)

Zajímavosti (15)

  • David Bowie se pro svou hudební scénu naučil hrát na violoncello. (Pavlínka9)
  • Na filmu spolupracovat slavný maskér Antony Clavet, který se proslavil svou prací pro italské vydání módního časopisu Vogue. (Pavlínka9)
  • Kostýmní výtvarnice Milena Canonero jednoho dne během natáčení zmizela a nebyla k nalezení. Později se zjistilo, že letěla do Říma nakoupit kapesník pro Davida Bowieho. Letěla tam na vlastní náklady, jelikož zjistila, že v Londýně nejsou k sehnání látky, které by ve filmu uplatnila. (Pavlínka9)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama