Reklama

Reklama

Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas

  • USA Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (více)
Trailer
USA, 1994, 79 min

Režie:

Peter Segal

Scénář:

Pat Proft, Jerry Zucker (původní scénář) (více)

Hudba:

Ira Newborn

Hrají:

Leslie Nielsen, Priscilla Presley, George Kennedy, O.J. Simpson, Fred Ward, Anna Nicole Smith, Ellen Greene, Earl Boen, Rosalind Allen, Andre Rosey Brown (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Nikdo není nenahraditelný. Existují ovšem světlé výjimky. A jednou z nejsvětlejších je Frank Drebin. Co na tom, že by si po desítkách let policajtské práce konečně mohl užívat zaslouženého odpočinku! Co na tom, že se z něj stala dokonalá hospodyňka, vytvářející spolehlivé zázemí své emancipované manželce Jane! Losangeleská policie se bez něj prostě neobejde. Alespoň ne teď, když se tu zřejmě chystá největší teroristická akce za poslední léta. Neboť ve věznici ve Statesvillu se připravuje k útěku jeden z nejnebezpečnějších „chovanců“ – expert na bombové útoky Rocco. A vypátrat, jaký má být jeho nejnovější cíl, toť úkol, s nímž si jen tak někdo neporadí. A Frank nezaváhá ani vteřinu. Když jej vlast potřebuje, je ochoten nechat se i zavřít… Předposlední z policejních komedií s Lesliem Nielsenem je opět nabita gagy a skeči, parodujícími jak nejrůznější kasovní trháky posledních let, tak i scény z klasiky světové kinematografie – od Mysu hrůzy až ke Křižníku Potěmkinovi. K jedné z četných zajímavostí patří závěrečná „oscarová“ scéna, v níž vystupuje řada hvězd světového formátu, které hrají samy sebe (Raquel Welchová, Olympia Dukakisová, Elliott Gould a další). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento diel som prvýkrát videl v kine a odvtedy som ho dodnes nevidel. Čo ukazuje, že táto séria mojou srdcovkou nikdy nebola. Tento diel mi čo sa týka vtipnosti pripadá na úrovni jednotky. Proste mierny nadpriemer. Akurát sa trochu zmenil štýl. Už je to viac prvoplánové neustále zakopávanie do niečoho a je tu ešte viac doslovných paródii konkrétnych scén slávnych filmov. Čo naznačilo budúci smer paródií. Mne to zase až tak nevadí, pokiaľ je to dostatočne zábavné. Páčilo sa mi, že sa v trojke naďalej rozvíja vzťah Drebina a jeho už manželky. Zápletka je na druhú stranu najslabšia a záporák nie je vôbec vtipný. Najviac ma bavila pasáž odohrávajúca sa v base a parodovanie väzenských klišé. Finále na Oscaroch je divné. Je pekné, že sa tu mihne kopa hviezd, ale príliš vtipné to nie je. O.J. si tentokrát už fyzicky veľa nevytrpí, čo je škoda. Takže celkovo som si rád zopakoval túto sériu a za ďalšie štvrťstoročie si ju pustím znova. 6/10. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to o trochu horší než 1. díl a zároveň o trochu lepší než 2. díl. Nejlepší dvě části filmu je předávání Oscarů a pak část, která se odehrává ve vězení. A hlášky jako "Vězení tě změní. Já bejval bílej." nebo "Jenom si píšu seznam lidí, který hodlám zabít." mě naprosto rozsekaly. A pro Leslieho Nielsena byl tenhle film taková labutí píseň... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl trilogie popisující život, dobrodružství a sexuální výkonnost poručíka Franka Drebina se mi sice nejevil jako nejlepší z celé trojice, ale to, co jsem viděl, pořád s přehledem stačilo na silné čtyřhvězdí. I v tomto případě mě několikrát napadlo, že už jsou některé humory za zenitem a vyznívají poněkud trapně, ale naprostá většina jich na mě stále s přehledem fungovala. Od tohoto druhu komedií / parodií jsem opravdu nikdy nečekal ten pravý, hodnotný (ne-li přímo umělecký) zážitek a tvůrci si naštěstí na nic takového ani nehráli, takže jsem i potřetí dostal přesně to, co jsem očekával. Nenáročnou, a přesto zábavnou záležitost, u níž se ode mě očekává jen to, že se hodím do pohody a budu se bavit, což se projeví přetrvávajícím přiblblým úsměvem. A tady můžu hrdě ohlásit, že jsem svou část do puntíku splnil, čímž je vlastně jasné, že mají splněno i tvůrci, a tak nastala oboustranná spokojenost. / "Franku, proč nechceš dítě?" "Copak jsem nechtěl adoptovat tu osmnáctiletou Korejku?" / Poučení: Partnerský život není bez překážek. Zavděčit se svému protějšku, může být někdy poměrně těžké. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen na vrcholu slávy ve filmu, který svým humorem strčí všechny komedie poslední doby hravě do kapsy - už jen díky doslova legendární smršti vtipnych scén na předáváním Oscarů. K tomu přidejte narážky na filmy jako star wars, jurský park, neuplátní, horečka sobotní noci,... Je zkrátka škoda, že dneska se už něco podobného jen tak nenatočí a komedie tak nějak spějí do bodu, jak je to prezentováno ve filmu absurdistán. Pro mě zkrátka klasika, u které se vždy královsky pobavím při každém dalším shlednutí...8/10. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Musím zopakovat Tosimovu citaci: CO TO JE? VYPADÁ TO, JAKO KDYŽ PHIL DONAHUE ZVRACÍ DO TUBY... Bláznivé střele nedošel dech ani ve třetím závodě a opět funguje. V mých očích je o drobek lepší než dvojka a o ten samý drobek horší než jednička. Skvělé završení téhle pětihvězdičkové trilogie, která bude navždy zapsána zlatým písmem ve všech filmových encyklopediích pod heslem parodie. Bravo, smekám. [únor 2006] ()

Galerie (44)

Zajímavosti (22)

  • Poslední film O. J. Simpsona (Nordberg). Několik měsíců po premiéře filmu byl obviněn z vraždy své manželky a jejího milence. Byl sice osvobozen (obecně se věří, že neprávem), jeho herecká kariéra však skončila. (kenny.h)
  • Když na předávání cen padouch ukládá bombu do obálky, je celá pomačkaná a tlustá. Na stůl však už pokládá všechny obálky tenké a hezky rovné. (Pepy)
  • Kromě hlavních postav prošlo celou trilogií ještě několik dalších herců: maminka Jerryho a Davida Zuckerových Charlotte Zucker si postupně zahrála Ludwigovu (Ricardo Montalban) sekretářku Dominiku (1), návštěvnici na banketu (2 a 1/2) a sestru na Karlsonově spermatické klinice (33 a 1/3). Ed Williams zase ztvárnil Teda Olsena, laboratorního všeuměla. (Robbi)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Reklama

Reklama