Reklama

Reklama

VOD (1)

Stačí jeden týden a život se Colinovi změní od základu. Colin byl dosud spokojený muž. Vlastní obchod se smíšeným zbožím, je majitel pěkného domku, jeho velkým koníčkem jsou šipky, které i hraje za místní šipkařský tým, a je šťastně ženatý se Sandrou. Ale právě Sandra je mu nevěrná s jeho kamarádem a vedoucím šipkařského týmu Jeffem, a to Colin neunese. Je vyhozen ze šipkařského týmu, a druhý den zbytek týmu včetně Sandry odjíždí do Blackpoolu na celorepublikový turnaj v šipkách. Colin se rozhodne, že do Blackpoolu odjede také a pokusí se získat Sandru zpátky. A tak se vydává na své motorce na cestu, při níž ho čekají nová setkání, nové zážitky, a hlavně možnost utřídit si své myšlenky a poznat, co vlastně chce... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Michael Sheen tu hraje nádhernou, i když trošku hloupoučkou postavu žijící ve světě, kde je jednoduše dáno, kdo je zlý a kdo hodný. Možná až příliš, protože v některých momentech kvůli té absurditě působí tato road movie až naivně. Určité momenty se k tomu až vybízí a nosná myšlenka zachránit si manželku před smradlavým, pupkatým hráčem šipek to jen potvrzuje. Na druhou stranu tu na cestě za svým osudem Colin potká celou řadu naprosto lidských postav v čele s Markem Strongem a stejně tak se projede nádhernou přírodou, že mu tu obecnou naivitu nakonec i rádi odpustíte. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Ranní budík je jeden z nejprotivnějších zvuků. Ať bydlíte kdekoli a děláte cokoli. PONDĚLÍ – Kšefty nic moc. Kluci záškoláci. Polda, co neplatí. Svět hráčů, vrhačů šipek, poměrně omezený. ÚTERÝ – Kluci opět nejsou ve škole. Polda dělá víc, než jen že neplatí. STŘEDA – Nečestný polda nic nového pod sluncem. Colin trpí. Že by kluci byli ve škole? ČTVRTEK – Do Blackpoolu policejním antonem. Záškoláci hlídají obchod. Pojídají gumové bonbony. Motorkáři Colina moc neberou. Není divu. Stříhali dohola malého chlapečka – ne malého, ne dohola, ale stříhali, konečně. Pohled seshora na osvětlené stany působivý. Barevná skládanka. „Byli jste na mne hodný. Bylo mi jak Ježíškovi v chlévě. Akorát nejsem věřící.“ PÁTEK – barevné stany jsou fuč. Zbyla jen fotka. Colinův obchod brlohem záškoláků. Větrné elektrárny mne fascinují. Dumka stříknutá jódlováním. Buky jsou nádherné, zvláště na podzim. Most přání bych také brala. „Víc mincí, víc štěstí.“ Životní rekapitulace dost smutná. Pesimistická, a navíc bezohledný náklaďák. SOBOTA – Pěšky. Chvíli. Pak autem. Jaguárem. Matka s kyselým obličejem a dcera jako přes kopírák. Na jednom krámě krásný štít „Hot Ice“. Hotel Nesum Dorma, Pavarotti se v hrobě obrací. NEDĚLE – Těžká jsou jitra opilcova. Také kdekoli ve světě. I s ledním medvědem. Colin se domáhá ženy. !Zkazilo se to jako starej salám.“ Závěr netradiční, velkorysý. Překvapivý. Někdy změna dresu a barev opravdu pomůže. Jasně, i změna motorky. Taky jste zamlada tak rádi sedali na zadním sedadla autobusu a mávali na řidiče? ()

Reklama

Bivoy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší road movie, co jsem kdy viděla! Všechny další road movie porovnávám s tímhle filmem, protože si myslím, že skvěle vystihuje ten žánr: Před hlavního hrdinu je postaven nějaký problém nebo výzva, kterou je možno vyřešit jen cestou. Na této cestě hlavní hrdina zažije mnoho nečekaných situací a potká různé zajímavé lidi, v důsledku čehož se změní a přehodností svoje sny a ideály. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Road movie s hlavním hrdinou, který je trochu ňouma, ale jinak strašně hodný člověk. Colin vede trafiku, protože to byl nápad Sandry. Taky jí pořídil pěkný domek. Akvárko s rybičkami. Nemají děti, protože je Sandra nechtěla. Tak žijí šťastně a spokojeně, dokud Colin nezjistí, že mu Sandra zahýbá s kamarádem z šipkařského týmu. Aby dal svět převrácený vzhůru nohama zase do normálu, vyráží na mopedu do Blackpoolu, kam odjeli všichni na turnaj v šipkách, aby získal Sandru zpět. A cestou, venku ze své rutiny-ulity, potkává různé lidi. Michael Sheen je naprosto perfektní Colin- bolest ze ztráty, zmatení a naivitu mu uvěříte bez problémů. Navíc snímek nemá takový ten klasický konec, čímž mě dostal ještě více. Pozitiva a sociální jistoty: 1) děj příběhu se odehrává ještě v době před mobily, multikulti a genderovou vyvážeností; 2) hrdina projde kvalitním vývojem, byť si zachová svůj pel; 3) ve snímku zazní naživo folková zpěvačka Kate Rusby, která vás dostane svým nádherným hlasem; 4) zjistíte, že Mark Strong umí i stříhat; 5) začnete být vážně zvědaví na Blackpool... ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

hmmm.....opět překvapení na ČT2 - takovéto filmy mne baví - náhodou přepnu, zaujme mne obraz a už nepustí :) nejhezčí scéna byla, když si Colin kupoval novou motorku a my neviděli vysoce postavenou kamerou neviděli, kterou že si to vlastně vybral, ale určitě nejen já, ale většina diváků pochopila, jaký model to bude :-D ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama