Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (403)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

K Zemi míří kometa a Gerard Butler musí zachránit svou rodinu. Ne svět nebo civilizaci, jen rodinu. Greenland je na první pohled úplně obyčejný katastrofický film, který se ale oproti ostatním liší v tom, že se točí kolem obyčejných hrdinů, kteří se pokoušejí přežít. Nic víc. Solidní herci, hodně svižné tempo a dobře budované napětí. Nic moc nového, ale řemeslně nadprůměrná zábava. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Velmi civilní a velmi zdařilé, co se strachu z komety a následné paniky týče. Co už ale příliš zdařilé není, je sáhodlouhé hledání se, naprosto zbytečný únos a úsměvná cesta do Grónska, která je natolik přitažená za vlasy, že v mžiku zničí celý dosavadní dojem. Kéž by to alespoň skončilo těmi vzpomínkovými záblesky... ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Veľa napätia je len v tom, či sa dostanú cez tú či onú zábranu na ceste a kde je inzulín, tj. neni to veľmi nápadité. Ale nenudila som sa vôbec, stále sa o niečo pokúšali. Herci slušní, aj tí detskí, vizuálne efekty tiež. Celkom sympatické je aj že na scéne nie je jediný politik, jediný vedec, proste nikto rádoby zásadný. Dve veci: Susedovi Edovi sa nikdy zavolať nepokúsili. A Allison mohla aspoň chvíľu šoférovať alebo niečo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ric Roman Waugh je režisér, od ktorého mi veľa filmov sedí. Predovšetkým ma baví jeho drsný prístup. Tu v Greenlade som ho nedostal a mal som pocit, ako keby niekto v štúdiu nasadil Ricovi obojok. Čo sa týka samotného filmu, tak musím povedať, že to je to taká klasika v rámci príbehu, ale herecké obsadenie je celkom slušné a navyše to nie je blbé ako Emerichové filmy. Úvod a záver ma bavil asi najviac, no stredná časť ma celkom nudila. Možno aj preto, že som čakal niečo velkolepšie, ale ničoho som sa nedočkal. Záver bol pekne natočený a v úvode to spadalo to komornejšieho, ale atmosferickejšie katastrofického filmu, no k dokonalosti a lepšiemu zážitku mi tu chýbala nejaká strhujúcejšia scéna. Keď to zhrniem ako celok, tak ma to bavilo. Nie je to veľkolepe ako filmy od Rolanda a viac sa tu vsádza na postavy a ich prežitie, no v rámci žánru dobrý film. 65% - 3* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Greenland je jeden z těch filmů, na které se prostě člověk těší a hned jak jej stáhne, chce se do něj pustit. Podobně laděných filmů moc není a kromě 2012, San Andreas a možná V oku tornáda si ani snad ani jiné nevybavím - o to víc jsem se na něj těšil. Gerard Butler je skvělý herec a do této role výborně sedl, od začátku je film neskutečně intenzivní a napínavý - celé 2 hodiny jsem se vrtěl, kousal si nehty a čekal na další vývoj. Výborně se zde kombinuje téma zničení světa a lidského dramatu, kdy CGI není nijak moc, ale naopak je oproti druhé stránce filmu trochu upozaděné. Paradoxně to vůbec nevadí, protože pokud jde člověku o CGI, může si pustit rovnou 2012, ale pokud chce hutné mezilidské drama, ať jde rovnou do Greenlandu a celý film si bude jen pokládat otázku, jestli svět zničí globální katastrofa, nebo spíše lidská chamtivost, sobeckost a egoismus v anarchické době bez pravidel. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie začalo 1. mája 2019 a trvalo celkovo 2 mesiace. (MikaelSVK)
  • Okrem viacerých miest v USA pracovali filmári aj na Islande (zábery Grónska sú v skutočnosti Island). (MikaelSVK)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama