Reklama

Reklama

Božský meč

(festivalový název)
  • Japonsko Kamui no ken (více)

Obsahy(1)

Mýtický příbeh ainského chlapce se prolíná s reálnými událostmi a postavami z období pádu tokugawského šógunátu. Nechybí akcní nindžovský element ani nespoutaně čarokrásná ornamentální obraznost. (Eiga-sai)

Recenze (12)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Epická dobrodružná anime, kde není nouze o souboje a krev a zatímco zejména v první polovině jde o film temný až depresivní, později se do toho typicky japonsky začne valit humor. Ten graduje u westernových scén z Nevady, kde se rychlost a absurdita jednotlivých zvratů roztočí do nevídaných obrátek (první věta indiánského náčelníka: „Toto je moje dcera Chico. Je Francouzka.“), ale krátce nato přepneme do módu „hledání legendárního pirátského pokladu“ a všechno je zase jinak. Ještě absurdnější. Není to nejlepší anime, co jsem viděl, ale rozhodně jsem rád, že jsem ho mohl vidět na velkém plátně. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Ano. Bolo to presne to, co som predpokladala, ze to bude: prijemna animovana oddychovka, aj ked nevyvazena. Prva cast filmu odohravajuca sa v Japonsku sa mi pacila urcite viac, bola mystickejsia, davala zmysel a postavy ma zaujali svojou prepracovanostou. V druhej castí pocnuc lodou som sa uz uplne stratila. Divne vztahy a postavy ako napr Francuzka Indianka ci Mark Twain, zapojenie akychsi historicko-politickych prvkov. Pre mna priemer. ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Ale veď toto bol najepickejší film, aký som doteraz videla. Cesta pomsty jedného amerického ninju z Japonska do Ameriky a zase späť. Veľa smrti, veľa krvi. Indiáni, černošský otrok, nevlastní súrodenci, piráti, Divoký západ, "Biely tesák" a dokonca Mark Twain! Trochu miš-maš a dosť dlhé, napriek tomu ale výborné. (Japonský filmový festival 2011, kino Mladosť, Bratislava) 8,5/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začátek začal slibně, a i když to byla animace z roku 1985, líbila se mi. Jenomže pak se to nějak zvrtlo. Z normálního japonského animovaného filmu se stala kolumbijská telenovela. Ty rodinné vztahy, ty zvraty - všechno to začalo film zhruba po 35 minutách podkopávat. Silné momenty byly zahrabány pod nánosy blýskavého nelogična s přepálenou stopáží. A to nemluvě o tom, že se na celém světě mluví Japonsky, svou rodinu nalezneš taky po všech čertech, objevíš Fracouzsku vychovanou Indiány, potkáš Marka Twaina, dostaneš One Pice... a ještě si zahraješ roli ve válce Bošin. Asi od poloviny filmu jsem se těšila na závěrečné titulky, a že to dalo práce než jsem se dotěšila... Co ale musím vyzvednou, je hudba, ta jediná opravdu stála za to, ačkoliv občas zněla trochu křečovitě. Bylo to vtipné, ne záměrem. ()

Ruadek 

všechny recenze uživatele

Začátek byl nádherný, příběh měl atmosféru a mělo to co říct, bylo na co čekat. S přibývající stopáží film nabíral na složitosti až se doslova utopil v překombinovanosti. Nesmyslně mnoho linií, které ani tvůrci nedokázali správně podat. Několik konců ( naprosto zbytečných ) a dlouhá stopáž ( kdyby to bylo poloviční, mohlo to být daleko lepší ) tento film zabíjejí. Animace každopádně úžasná, hudba ještě leší - tady není co dodat. Nakonec musím usoudit, že jsem už dlouho nezažil aby se bavil celý sál v Lucerně na filmovém Festivalu současných japonských filmů tím, jak tento vážný snímek dokáže být nechtěně směšný. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama