Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S tajným posláním do Jižní Ameriky ve filmové verzi televizních příběhů MAJORA ZEMANA. Film tematicky navazuje na příběhy tv. seriálu "30 případů majora Zemana". Můžeme se tedy opět setkat s majorem Zemanem s podplukovníkem Žitným, majorem Hradcem i poručíkem Gajdošem. Děj filmu se odehrává v roce 1972 v kterési jihoamerické zemi a ukazuje činnost mezinárodní kontrarevoluční centrály, kterou však ústřední postava filmu - major Hradec - odhalí i za cenu nasazení vlastního života. Film byl z velké části natáčen na Kubě. Film je sestřihem seriálových dílů 27 a 28 "Poselství z neznámé země" a "Rukojmí v Bella Vista". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Nerajohn 

všechny recenze uživatele

Známé spojení dvou případů majora Zemana, které mají být jakousi obdobou Jamese Bonda. Toho zde představuje elitní agent čs. rozvděky mjr. Hradec, který bojuje proti nacistům hodlajícím poškodit čs. vývoz a znárodněné chilské doly. Teda bojuje, většinu filmu je jako rukojmí jednoho nacisty v blíže neidentifikovatelné jihoamerické zemi a jeho kamarádi v pražské policii se ho snaží zachránit. Zase taková blbost to není, na tehdejší dobu je to i celkem akční a když se posoudí doba vzniku a ne zrovna špatné herecké výkony ( třeba Václav Postránecký a jeho slizký " kamarád " v Chile ), tak se to zkouknout dá. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších dielov Zemana, kde je až príliš veľa protisocialistických konšpirácií, ako z dôb priemyselne revolúcie v 19. storočí, kedy sa úmeselne poškodzovali stroje a moc chcel prevzaiť do rúk proletariát. Tento diel si s obľubou pozerám len kvôli tomu, aby som si oprášil spomienky z pobytu na Kube , kedy som býval 3 dni v tomto hoteli (samozrejme, že sa nevolal Bella Vista) a kde som sakochal neskutočne krásným okolím hotela s planinami a zaoblenými kopčekmi...... ()

Reklama

Andronikos

všechny recenze uživatele

Po akčných filmoch rokov osemdesiatych a v dnešnej dobe to vážne asi nie je najnapínavejší film, ale porovnanie s obstarožnejšími bondovkami by snáď zniesol. Ku komentovaniu tohto v podstate nesamostatného diela sa odhodlávam ale len preto, že mi nedá nereagovať na emotívne a vulgárne (Lima; "estébácký svině"; mimochodom, žiadne "svině" tu nevystupujú, asi tak, ako v dnešných filmoch medzi kladnými hrdinami väčšinou nevystupujú skorumpovaní policajti, čo neznamená, že filmovú produkciu paušálne zavrhnem, pretože neodráža realitu) a mylné či manipulované (Tosim; Hradec sa golf naučil v Kateřinské Hoře a to s pánom farárom!) výplody. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dílů Majora Zemana, toto je verze sestříhaná ze dvou dílů pro kina. Obsahuje vše, co je na Zemanovi dobré. Je patřičně dobrodružný. Hlavní postavou je ale Hradec, nikoliv Zeman(koneckonců, favorit žen byl vždy spíš on). Točilo se to na Kubě. Závěrečná akční sekvence je opravdu povedená. A scéna se šéfem šifrantů /kapitánem Hejdukem, kterého hraje Jiří Lír/, je opravdu nezapomenutelná. ("Kompjůtry nelžou. S tím se smiřte, soudruzi.") ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Nikam nepojedeš. Ztvrdneš tady!“ Tento film je vlastně jen sestříhanou verzí dvou dílů Majora Zemana, a to Rukojmí v Bella Vista a Poselství z neznámé země. Oproti dvěma seriálovým dílům se vlastně liší jen úplným závěrem, který vyznívá jinak, než v Majoru Zemanovi. Mně se tento dobrodružně špionážní snímek poměrně líbil. Je tak trochu v duchu bondovek, ale mnohem napínavější a s lepšími hereckými výkony. Ideologicky je to trochu ošemetné a je nutno se na dějovou linku koukat z velkého nadhledu, to však neubírá zábavnosti tohoto snímku. Z herců na mě nejvíce zapůsobila elegantní Maciuchová a také záporák Postráneckého, který by všechny ty bondovské strčil hravě do kapsy. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje jednu novou scénu, která byla dotáčena při tvorbě filmu. Snímek končí odletem helikoptéry s postřeleným Hradcem (Rudolf Jelínek), v důsledku čehož vzniká tak domněnka, že Hradec nezemřel. Z toho chtěli tvůrci vycházet u dříve připravovaného filmu Major Zeman se vrací!, který měl po revoluci vzniknout jako další dobrodružství Jana Zemana (Vladimír Brabec) a Jiřího Hradce. V tomto pokračování však už měli být protivníky. (ClintEastwood)
  • Most, ze kterého chtěla skočit Sachlová (Helga Čočková), se nachází v Praze na Císařském ostrově. Bar v hotelu Bella Vista je hotel Los Jazmines v údolí Viňales na Kubě. Natáčelo se také ve městě Rostock v severním Německu. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama